Bangkok ontdekken – Thailand

Bangkok is zo’n stad waar je als toerist die van Azië houdt moet zijn geweest natuurlijk. Je ontkomt er ook haast niet aan omdat bijna elke vlucht via Bangkok of Kuala Lumpur gaat. Sommige steden zijn echt wel de moeite waard om even te ontdekken en na een aantal bezoeken vond ik toch ook Bangkok een super leuke stad!

Ik moet vaak een paar keer terug komen om een stad beter te leren kennen om die te gaan waarderen. Dit is ook met Bangkok gelukt 🙂 Ik heb er veel gelopen, gefietst en trips gedaan om de weg te leren kennen en om er nu op mijn gemakje rond te lopen.

Bangkok ontdekken – Tempels

Bangkok heeft veel boeddhistische tempels. De bekende namen ken je vast: What Pho, Wat Arun, Wat Phra Kaew enz. Ik heb er ook een heel aantal bezocht. De grote bekende tempels zijn zeker de moeite waard maar ga ook de kleine bezoeken. Die tempels die zo maar ergens in de straat staan en voor de doorsnee toerist ongezien blijven.

Ik deed een avond tour wat het geheel wel net een speciaal tintje gaf

Bangkok ontdekken - Thailand

Wat Traimit

Bangkok ontdekken - Thailand

Wat Phra Kaew

Bangkok ontdekken - Thailand

Wat Pho

Bangkok ontdekken – Streetfood proberen

Als je voor het eerst naar Azië gaat ben je nogal huiverig om op straat zo maar wat te eten. Ik kan je verzekeren dat het eten in Bangkok over het algemeen erg goed is. Toen ik vanuit India naar Bangkok vloog was ik super verbaasd hoe schoon Bangkok was. Het is soms dus ook net vanuit welk perspectief je kijkt 🙂 Maar voor Azië begrippen kun je ten alle tijde eten op de straathoek van Bangkok.

Bangkok ontdekken - Thailand

@ Sukhumvit Road

@ Khao San Road

Bangkok ontdekken - Thailand

Je eet er goedkoop en de beste smaken zijn er te vinden!!

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken – China Town

China town is overal een happening en dus ook in Bangkok. Lekker druk met veel winkeltjes en heel veel lekkers. Je kijkt er je ogen uit!

 Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken - Thailand

Maar ga jij ook die kleine zijstraatjes in om eens te kijken wat er zich achter de coulissen zich afspeelt? Ik vind dat juist super!

Bangkok ontdekken - Thailand

Dan tref je juist het relaxte Aziatische leven..

Lekker slapen en je nergens druk om maken 🙂

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken – Vanaf de Khlong..

Vanaf het water ziet elke stad er anders uit. Als je een tour over het water doet en dus de Khlongs in gaat kom je in het Bangkok van de Thaise bevolking. Je komt in de wijken en dus langs scholen en lokale winkels. Je ziet er het leven zoals de Thai het ervaart. Echt een must om te doen als je het mij vraagt.

Bangkok ontdekken - Thailand

Zicht op Grand Palace

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken - Thailand

En dan zie je ook ineens de grote varanen zwemmen of liggen te zonnen op het terras van een huis.. Ja ook in de grote stad Bangkok kom je varanen tegen die ruim een meter zijn!! Ik zag er een tijdje terug 1 lopen in het Benjakiti Park naast het Queen Sirikit National Convention Centre.. Dat is toch echt midden in de stad 🙂

Bangkok ontdekken – Baiyoke Tower

Baiyoke tower is een goed punt om een geweldig uitzicht over de stad Bangkok te krijgen. Met zijn 84 verdiepingen en 343 meter hoogte kun jij je dat vast voorstellen! Op de 84ste verdieping sta je in de openlucht en kun je genieten van het uitzicht zonder glas in je zichtveld…als het dan te warm wordt zak je weer af naar de 77e verdieping om nog even rond te lopen. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje kun je nog even kan nagenieten van het uitzicht.

On top of Baiyoke Tower, Bangkok .. it was getting uncomfortable

Bangkok ontdekken per fiets

Fietsen door de stad is altijd een aanrader. Ik fietste op de gele fietsen van Co van Kessel! Co leeft niet meer maar hij leeft zeker nog door in de werknemers van zijn bedrijf. Hij was een bekende Nederlander kun je wel zeggen en ze zijn nog altijd erg blij met zijn nalatenschap. Hij als Nederlander ging uiteraard fietsen en bedacht dat hij dit voor de toerist ook wel kon gaan regelen. Er zijn een heel aantal verschillende tours die je kan boeken die verschillende nadrukken leggen op delen van Bangkok. Ik vond het echt super leuk!

Bangkok ontdekken - Thailand

Zoals je ziet fiets je door de kleine straatjes van Bangkok. Oppassen voor hete grote pannen dus!

  Deze straat zou je als toerist zo niet zijn in gelopen laat staan fietsen! Geweldig dus!

Bangkok ontdekken - Thailand

Lees de hele blog over de fietstocht door Bangkok

Bangkok ontdekken – Grand Palace

Grand Palace is natuurlijk ook een must. Leer iets over de achtergrond van Thailand en begrijp de cultuur wat beter. Als je bij Khao San Road verblijft, wat veel backpackers doen natuurlijk, dan kun je er zo even lopend naartoe. De eerste keer (2005) ben ik uiteraard naar binnen geweest en toen ik er de laatste keer weer was kon je er naartoe om koning Bhumibol de laatste eer te bewijzen. Dat was mij iets te druk …

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok ontdekken – Sukhumvit Road

Sukhumvit Road is een heerlijke straat om te lopen. Iets duurder en luxer dan Khao San Road maar wel van alle gemakken voorzien. Streetfood, restaurants, massagesalons en winkelcentra.. wat wil je nog meer?

Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik dus ook alleen dat heb gedaan.. Rondlopen en lekker eten… Ik heb geen foto’s van de straat zelf. Ik heb er meerdere keren meerdere dagen in Bangkok rondgelopen.. Wat voor een reisblogger ben je dan haha!!

Bangkok ontdekken – Khao San Road

Khao San Road is natuurlijk de bekendste straat van Bangkok en een must om even te zien. Ik vind de straatjes erom heen leuker dan Khao San zelf. Maar het buurtje is zeker de moeite waard om een middag rond te lopen en in de avond even lekker te eten en te zien wat er allemaal rondloopt. En dan doel ik meer op de toerist dan de Thai..

Bangkok ontdekken - Thailand

Bangkok is ook een ideale plek om je rondreis door Azië te starten. Mirre tipte mij over haar reisroute door Laos die zij begon in Bangkok.

Hoe je te verplaatsen in Bangkok

Gebruik de Metro MRT Metropolitan Rapid Transit / en de BTS  Bangkok Mass Transit Station Skytrain. Geen files, geen smog en gewoon snel op de plek waar je zijn wilt. Je kunt niet overal komen maar altijd alsnog het laatste stukje boeken met Grab (Uber)

Maar wat dacht je van achterop een scooter? Ik downloade het programma Grab en kon kiezen tussen auto of scooter. Als je dan alleen bent is de scooter de goedkoopste optie. Ideaal!

Verder reizen in Thailand? Maak een keuze uit de vele opties.

Welke hotels ik fijn vond – Bangkok

Ik verbleef in dit heerlijke hotel toen deze nog betaalbaar was voor mij. Ze zaten toen volgens mij tussen een overname in, dit was in oktober 2015 tijdens TBEX Thailand.

  • Woraburi Hotel & Resort

Toen ik december 2016 terug kwam in Bangkok boekte ik dit hotel met heerlijk zwembad. Het is allemaal wel wat gedateerd maar de plek vond ik toch wel fijn. Weer in de buurt van Sukhumvit…even wat herkenbaars 🙂

Bangkok ontdekken - Thailand

  • Charlie House Pinklao

Diezelfde maand zou ik weer in Bangkok terug komen en koos ik voor Charlie House in een ander deel van Bangkok. Ik vond ook die plek heel fijn! Op loopafstand van het drukke Khao San Road via de brug Pinklao met zicht op de Rama III brug. En de straat met vele winkels en eetgelegenheden waren echt fijn!

Bangkok ontdekken - Thailand

Kwaliteit is niet goed… But you’ll get the picture right?

Bangkok ontdekken - Thailand

En een heerlijke tuin met zwembad erbij is nooit verkeerd!!

Bewaar deze tips of deel ze voor anderen

Benieuwd wat ik deed toen ik Bangkok weer verliet?

3 dagen in het Khao Yai National Park

Of blijf je nog even in Bangkok en neem je een kookles bij Silom?

Lees mijn uitgebreide verslag van het behalen van mijn duikbrevet op het eiland Koh Tao

Lees ook over mijn andere avonturen op deze mooie wereldbol!

Kamperen volgens het Allemansrecht in Zweden

Lange Stop Over in Guangzhou – China

In een oude dubbeldekker vliegen – Polen

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Tai Chi bij het Hoan Kiem Meer in Hanoi – Vietnam

Of kan ik je inspireren om te gaan wandelen?

Wandeling in het Springendal, Ootmarsum – 18km

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik doe!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *