Kookles bij Silom in Bangkok – Thailand

Kookles op reis is altijd een goed idee! Deze keer volgde ik een kookles bij Silom in Bangkok. Ik ben niet zo’n goede koker en fantaseer altijd maar van alles bij elkaar en door elkaar. Dan heb ik in mijn gedachten de heerlijkste gerechten die ik op een van mijn reizen leerde kennen. Vaak smaakt een gerecht best lekker hoor maar dat het nu is zoals het hoort te zijn of zoals ik het proefde in het land van herkomst.. hmm nee..

Kookles bij Silom in Bangkok, Thailand

Ik vind het geweldig om op reis te leren van andere culturen!

Silom Kookles Bangkok

 Een goede voorbereiding is het halve werk

Om die reden ben ik begonnen met het volgen van een kookles op reis en daarna volgden er meerdere. Nu heb ik me voorgenomen om tenminste in elk land een keer een kookles nemen. Op die manier krijg ik een beetje van die cultuur en de kook kunsten mee naar huis. Toen ik in Thailand was kreeg ik via TBEX Asia deze kookles bij Silom Cookingschool in Bangkok aangeboden.

Silom Cooking School in Bangkok – Thailand

Met een hele groep gingen we die kant op en zoals ik gewend ben liepen we eerst even over de lokale markt om de laatste verse producten te kopen. Altijd leuk en vaak kent iedereen elkaar daar wat vaak leuke situaties oplevert. Men weet natuurlijk al dat de hele groep alles wil zien, alles even op de foto wil zetten en vragen gaat stellen.

Kookles bij Silom in Bangkok - Thailand

De ingredienten bij de kookles van Silom Cookingschool

Lokale markten bezoeken is altijd een onderdeel van de kookles

Toen we in de school kwamen namen we allemaal plaats aan een lange tafel. Er stond voor iedereen een bord en soepkom klaar. We kregen kort een introductie en gingen naar boven. Ja…boven waren de plekken om te koken. Er waren twee lange tafels geplaatst met daarop kooktoestellen. We stonden dus tegenover elkaar en konden bij elkaar nog afkijken als het te snel ging of we even de draad kwijt waren. We gingen namelijk simultaan koken, dat kan soms snel gaan als je even afgeleid bent of een foto wil maken 😉

Silom Kookles Bangkok

Het eerste gerecht was een heerlijke Thom Ka Kai. In een sneltrein vaart gingen we langs de ingrediënten die al netjes voor ons klaar gelegd waren. Het is van belang dat je op de goede volgorde de ingrediënten gebruikt, voor de juiste smaaksensatie. Ik vind het een heerlijke soep en was dus erg benieuwd!! Helaas zitten er een paar ingrediënten in die we hier in Nederland niet vers kunnen verkrijgen dus hij zal altijd anders smaken.

Heb jij wel eens een kookles op reis gedaan? Ik haal er altijd super veel inspiratie uit om naar huis mee te nemen!!

Kookles bij Silom Cookingschool, Bangkok

Nadat de soep klaar was en in de soepkom was gegoten gingen we naar beneden en genoten we allemaal van deze heerlijke soep! Zoo lekker!

Kookles bij Silom Cookingschool, Bangkok

Ook maakten we de volgende heerlijke gerechten tijdens de kookles bij Silom.

Genieten bij Silom Cookingschool, Bangkok

Pad Thai

Kookles bij Silom Cookingschool, Bangkok

Curry

Kookles bij Silom – Bangkok

Wat krijg ik weer een zin in deze heerlijke gerechten als ik deze foto’s weer zie. Thuis smaakt het toch altijd net een tikkeltje anders en blijf je zoeken naar die perfecte smaakbalans die in Thailand of welk land dan ook in Azië zo makkelijk bij elkaar gezocht werd. Elke keer als je een kookles tijdens het reizen bijwoont leer je meer en beter hoe je de smaak ook thuis misschien kan nabootsen!! Wil jij ook graag een kookles volgen? Lees eens over de kookles in Ko Chang, Thailand die Elisa volgde op dit mooie eiland.

Kookles bij Silom Cookingschool, BangkokDe Heerlijke Gerechten van Silom
Kookles in Bangkok

Toen we weggingen kregen we allemaal een receptenboekje waarin uitgelegd staat hoe je gerechten maakt die het Thaise eten zo speciaal maakt. Heerlijk hoor! Ik heb diezelfde kerst de Thom Ka Kai gemaakt voor mijn familie en iedereen vond het heerlijk!! Ook al smaakte hij naar mijn idee zo anders en was die uit Thailand zoveel lekkerder.

Mijn familie kent die niet en vond deze al heerlijk 🙂

Kookles Silom Cookingschool

Als je deze post leuk vond deel je hem dan voor anderen?

Of lees wat meer  inspiratie over Thailand!

Ga ook eens Fietsen in Bangkok!

Wandelen op Ko Adang & Snorkelen en Kayakken bij Koh Lipe

3 dagen in het Khao Yai NP

Bangkok ontdekken – Thailand

Sukhumvit 12 Bangkok Hotels & Suites

Hoe is jou contact met de lokale bevolking op reis?

Extra Dimensie Reizen: Veilig Contact met Lokale Bevolking

Ik hoop dat jij niet zo van deze wereld geniet dan ik!

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *