Gegarandeerd Onregelmatig – Wandeltocht Hoonhorst – 13km

Normaliter zou ik op een dag als vandaag nooit zijn gaan lopen… De lucht was grijs, het had weer gesneeuwd.. het was dus koud.. Maar ik had me opgegeven voor een wandeltocht van Gegarandeerd Onregelmatig en dus ging ik, samen met mijn moeder, op pad!  We gingen de wandeltocht Hoonhorst in Overijssel doen!

Gegarandeerd Onregelmatig organiseert deze wandelingen om routes na te lopen die in een boekje staan die zij opnieuw uitbrengen. Voordat een nieuwe druk uitgebracht wordt moet er natuurlijk weer gekeken worden of alles nog klopt, geen omleidingen die noemenswaardig zijn of zelfs wegen die weg zijn of zodanig veranderd zijn dat dit benoemd moet worden.

Voor deze dag stond een Landgoedwandeling in Overijssel op het programma. Deze wandeling begint in Hoonhorst en in het boekje heet deze Hoonhorst, De Horte en Mataram. De wandeling is zo’n 13 km lang zijn en dus heel goed te doen in een paar uur!

Gegarandeerd Onregelmatig – Landgoed Wandeling

Hoonhorst, De Horte en Mataram

Het groepje wat zich verzamelde bij Cafe Restaurant Kappers in Hoonhorst was 8 man groot en dus klein genoeg om gewoon gezellig met iedereen een praatje te maken. Rond een uur of 11 gingen we op pad, droog was het niet maar gelukkig was het meer sneeuw dan regen.

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Het startpunt in centrum Hoonhorst, restaurant Kappers,

vlakbij de bushalte die als officieel startpunt in het boekje staat.

De wandeltocht Hoonhorst gaat zoals de naam doet vermoeden dus gelijk het buitengebied van Hoonhorst in en voert je door mooie landgoederen. Het  had afgelopen nacht gesneeuwd en ik had verwacht dat ik in een groen gebied zou lopen toen ik mij opgaf vorige week. Maar het weer dacht hier anders over en alles was weer wit gekleurd vandaag. Het had niet gevroren dus een beetje oppassen met waar je instapte want nat en modderig was het zeker wel op een aantal plekken.

Toen we het dorp verlieten werden we gelijk het opengestelde gedeelte van landgoed Hoonhorst in geleid. Heel mooi pad om te lopen, je loopt er een rondje en gaat er bijna aan dezelfde kant weer uit. En .. ik hoorde dat dit stukje grenst aan de tuin van Ruud Lubbers.. Gewoon een leuk wist-je-datje 🙂

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Gegarandeerd Onregelmatig - Hoonhorst

Klein stukje over het fietspad langs de Emmer Tochtsloot richting het kleine plaatsje Emmen.

De omschrijving die erbij geleverd werd gaf ons informatie over wat er te zien was in de omgeving zoals een Bentheimer zandsteen met een herinneringstekst of informatie over landgoed de Horte waar we langs zouden komen en even een kijkje konden nemen in de tuin.

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Wandeltocht Hoonhorst – Landgoed De Horte

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

Ook even een afslag nemen om bij een uitkijkpunt te komen hoort erbij natuurlijk. Deze boodt een mooi panoramazicht over de landerijen waar je, als je geluk hebt, runderen of reeën kan spotten.

Gegarandeerd Onregelmatig - Wandeling Hoonhorst

We hebben uiteraard ons best gedaan maar helaas hebben we niks kunnen waarnemen op deze dag!

Gegarandeerd Onregelmatig - Hoonhorst

En de tocht ging weer verder via de bospaden richting huis Mataram wat in de bossen staat. Ik maak altijd best veel foto’s maar deze heb ik even gemist. Ik was gezellig in gesprek met een medewandelaar dus dat is wel een heel goed teken 🙂

Even later liepen we alweer het dorp binnen en dichtbij de molen was ons eindpunt alweer bereikt.

Gegarandeerd Onregelmatig - Landgoed HoonhorstHet was voor mij de tweede keer dat ik een wandeling met Gegarandeerd Onregelmatig maak en ik vond het wederom weer erg leuk. Het is leuk dat je andere wandelaars leert kennen, ze zijn allemaal geïnteresseerd in langere wandelingen of in de natuur. De gesprekken die op gang komen zijn vaak leuk en leerzaam en ook nu weer heb ik leuke gesprekken gehad!

Wil jij ook eens meelopen?

Kijk dan op de site van Gegarandeerd Onregelmatig. Er staan nog heel wat wandelingen genoemd van Noord Holland en Amsterdam tot aan Zuid Limburg!

Wil je meer lezen van mijn wandelingen?

Knapzak Route in Hooghalen – Drenthe

Wandelen op de Wadden -Rondje Texel

Santiago – 776 km afgelegd

3x Wandelen in Deventer

Landgoedwandeling De Sprengenberg 11 km – Haarle

 Inspireer ook anderen en deel deze post!

landgoedwandeling Hoonhorst

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *