Slenteren in de oude stad Akko – Israël

De oude stad van Acre, of terwijl Akko is echt een must visit als je in Israël bent. Toen ik in de stad Haifa was kon ik makkelijk met de trein voor een dagje heen en weer om de stad te verkennen. Ik had er veel positiefs over gehoord en was wel erg nieuwsgierig geworden. Heel graag wilde ik slenteren in de oude stad Akko.

Akko is een stad gevormd door de Romeinen, Ottomanen, Kruisvaarders, Mamelukes, Byzantijnen en Britten. Nu is het de thuisbasis van een gemengde bevolking bestaande uit joden, christenen en moslims. De oude stad Akko is UNESCO-werelderfgoed en heeft een van de oudste havens ter wereld.

Op mijn laatste dag in Haifa nam ik de trein voor een half uur durende trip naar Akko. Mijn dag begon heerlijk met een lekker bakje koffie en een vers broodje wat ik kocht op het station. De trein is echt netjes en schoon en het is een veilige manier van reizen.

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko – Israël

Toen ik aankwam in Akko begon ik te lopen in de richting van de kust. Ik ging er vanuit dat ik vanzelf wel bordjes tegen zou komen die me naar de oude stad zouden leiden. Dit had ik goed gedacht want het duurde niet lang voor ik de eerste bordjes langs de weg zag staan.

Ik was alsnog positief verrast door de schoonheid van de oude stad. Voordat ik de stad inliep ging ik de ooit zwaar bewaakte brede stadsmuur op. Ik begon te lopen en had geweldige uitzichten de stad in. Ik wilde graag de stad in, die smalle straatjes die ik zag ontdekken!! Gewoon heerlijk rond slenteren in de oude stad Akko!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Ik moest nodig naar het toilet en ik ben dus eerst naar het museum gegaan wat zich aan het begin van de stad bevind. Ik kon zo naar binnen en vond al snel een toilet en daarna slenterde ik een beetje door het museum. Het zat tegen de oude muur aan gebouwd en dat lieten ze ook goed zien in de bouw van het plafond.

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Zo snel als ik in het museum was gekomen liep ik er ook weer uit. Achteraf denk ik dat ik ergens een verkeerde afslag nam ofzo. Ineens liep ik in de souks… in de bazaar.. Ik snap nog steeds niet waarom een deur van het museum daar op uitkomt…

Het was nog rustig in de souks…

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Ik begon te slenteren door de smalle straatjes en liep ook al snel in de oude stad, in de straatjes die ik vanaf de muur ook gezien had. Ik vond het geweldig om door de uitgesleten oude straten te lopen. Wat apart is dat altijd als je je dan bedenkt dat mensen hier honderden jaren geleden ook al liepen…

Het was nog lekker vroeg en dus had ik vele straten nog bijna voor mezelf. Ik kon overal lekker de tijd voor nemen zonder dat er allemaal toeristen om mij heen liepen en voor kropen om een mooie foto te maken.

Ik kon nu alle tijd nemen om de sfeer in mij op te nemen, heerlijk!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Bovenstaand is een moskee en aangezien ik een korte broek aan had was ik niet welkom. Ik kreeg ook niets aangeboden om mij te bedekken helaas. Deze foto door de mooie poort is het enige wat ik kon zien van de moskee.

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Op de foto kun je het niet helemaal goed zien maar deze man droeg beveiligingsuniform… Dus voordat hij naar het werk ging deed hij nog even hier zijn klusje voor het avondeten 🙂

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Wat een heerlijke straten hier in de stad Akko. Ik vond de uitzichten geweldig, de gebouwen en de kleuren van de stad. Overal zag ik blauwe deuren en blauwe tinten op woningen. Dit gaf de stad echt een strandstad gevoel! Wat het ook is natuurlijk!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Ik was net op tijd om de  catch of the day te zien 🙂

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Vind je ze niet geweldig die oude deuren van Akko?

  Wat een geweldige kleur blauw!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

In heel Israël zag ik veel katten. Ik heb ook een heel aantal mooie foto’s van ze!! Deze vond het allemaal prima zo te zien 🙂

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

En een heerlijke granaatappel sap moet je zeker proberen!

Ze maakt ze klaar waar je bij staat!!

Real Energy Boost!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Voor de lunch nam ik de bekende hummus. De vrouw van de granaatappelsap vertelde me dat ik die bij haar buurman moest halen, die zou het best van heel Akko zijn.

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik haar gelijk moet geven. Deze hummus was de beste die ik had in heel Israel!! Als je naar Akko gaat zorg dan dat je in het rijtje restaurants nabij de moskee gaat zitten en daar wat te eten haalt, super!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Ik heb een heerlijke dag gehad in de stad Akko en voordat ik weer terug ging met de trein liep ik nog even naar het strand. Even op de boulevard uitwaaien en genieten van het uitzicht. Het zicht op de oude stad aan de ene kant en de nieuwe, moderne boulevard aan de andere kant. Ik had een heerlijke laatste dag in Israël!!

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Voor het avondeten was ik terug in Haifa en kon ik de avond nog even rondlopen. Ik probeer wel vaker mooie foto’s te maken en aangezien ik geen super camera heb lukken ze niet altijd helemaal goed.

Ik was in Sderot Ben Gurion street om een leuk restaurantje uit te zoeken. Vanaf daar kun je mooi zicht pakken op de bekende Baha’i tempel en die probeerde ik alsnog een keer mooi vast te leggen.

Mijn hostel, Yafo 82 Guesthouse was daar ook in de omgeving. Ik kan het zeker aanbevelen om daar te verblijven. Mooi in het centrum, dichtbij de meeste toeristische trekpleisters en de trein was ook op loopafstand.

Slenteren in de oude stad Akko - Israël

Zonder goede camera is deze toch best redelijk gelukt 🙂

Mijn bubbel op het internet is nog niet zo groot dus ik zou het super vinden als je mij helpt om deze blog te verspreiden!!

Wil je meer lezen over mijn trip door Israël?

Bezoek Jeruzalem

Waar een bloedbad zich afspeelde

Drijven in de Dode Zee  – Ein Bokek

Of ga Liften op de Shabbat

Of kan ik je inspireren om te gaan duiken?

Duiken bij Sipadan #1 volgens CNN travel

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe!!

Tags:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *