Graftombe van Humayun, een Werelderfgoed Monument – Delhi, India

In het oosterlijke deel van Delhi vind je Graftombe van Humayun, een van de best bewaarde Mughal monumenten. Dit betoverend mooie mausoleum is het eerste exemplaar van de mughal architectuur in India. Deze tombe was de inspriratie voor de meer bekende Taj Mahal in Agra. Dit is ook wel het eerste wat in mij op kwam toen ik het mausoleum en de tuinen zag.

Humayun's Tombe, a UNESCO World Heritage Site

Humayun 's Tombe - New Delhi

Graftombe van Humayun

Werelderfgoed Monument in New Delhi – India

Architectuur

Als je kijkt naar de achtergrond van de architecteur van dit gebouw dan is het een unieke link tussen de Gur Emir, waar Humayun’s voorouder Tamerlane is begraven, en het mausoleum waar zijn kleinzoon Shah Jahan ligt, de Taj Mahal.

Humanyun’s Tomb bezoeken

Ik kwam hier tijdens een dagtoer in Delhi. In het begin van de middag was ik er en je ziet jezelf zo terug stappen in de tijd. Zo vanuit de drukke straten van Delhi stap je ineens in de tuin die om de graftombe van Humayun is aangelegd. Wat een geweldige ervaring om ineens, midden in die drukke stad, in een oase van rust te staan. Ik hoorde geen toeter of sirene meer maar het leek alsof ik ergens in een afgelegen gebied liep waar deze geweldige oude gebouwen stonden!

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New Delhi

Als je eerst de tuin in loopt heb je aan je rechterhand een kleine tombe. Het is een rond gebouw met daarom heen een ronde muur. Ik liep over de muur om een goed beeld te krijgen van de omgeving.  Hierna liep ik de tombe naar binnen. Het is geweldig om te kunnen lopen waar je wil, het was niet druk. De toeristen die ik zag waren Indiase mensen. Geen Europeaans of Amerikaans teintje en dat is wel heel fijn!

Humayun 's Tombe - New Delhi

Tuinen

Toen ik terug liep naar de hoofdweg vervolgde ik mijn weg het park in. Ik kwam door een kleine toegangspoort en daarna door een grotere. Toen ik door die grote liep zag ik een stuk verderop de grote imposante graftombe staan. Van de 17e eeuw tot de 19e eeuw is de tuin geleidelijk aan gevuld met graftombes die gebouwd zijn voor Humayun ’s nakomelingen en naaste familieleden. De tuin, verdeeld in 4 delen door wegen of water, is zo gecreëerd zodat het de paradijselijke tuin voorstelt zoals beschreven in de Koran.

Humayun 's Tombe - New Delhi

De graftombe van Humayun – Delhi – India

Humayun 's Tombe - New Delhi

Feiten Mausoleum

Het Mausoleum staat op een massief platform dat een hoogte heeft van 7 meter. Het gebouw is gemaakt van rood zandsteen, terwijl de tombe zelf van geel en zwart marmer is gemaakt. De twee verdiepingen hoge mausoleum is gekroond met een in persische stijl marmeren koepel welke ogenschijnlijk gewichtsloos lijkt te zweven boven de tombe. De hoogte van Humayun’s Tomb is 47 meter en de breedte is 91 meter.

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun’s Tombe, een Werelderfgoed Monument – Delhi, India

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New DelhiVoor het 7 meter hoge platform staan wat zich boven de bogen bevind

Lopend in de tuinen, staan op het eeuwenoude platform van de mausoleum gaf me echt wel een speciaal gevoel. Het ligt er al zoveel eeuwen en zo veel mensen hebben hier voor mij gestaan, kijkend naar het zelfde imposante gebouw en hebben het vast ook geweldig gevonden. Ik realiseerde hierdoor wel dat ik maar zo weinig tijd hier op deze aarde heb en het maakte daardoor ook zo gelukkig dat ik daar stond en mocht genieten van zulke mooie plekken op de mooie aarde!

Humayun 's Tombe - New DelhiOp het eerste platform

Humayun 's Tombe - New DelhiOp het tweede en hoogste platform

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New Delhi

Graftombe van Humayun, een Werelderfgoed Monument

Humayun 's Tombe - New DelhiAlles, elke muur, waar je ook kijkt is perfect gedecoreerd en alles is nog even mooi als dat het ooit was toen het gebouwd werd.

Humayun 's Tombe - New DelhiTerugkijkend over de tuin naar de ingangspoort

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New Delhi

Humayun 's Tombe - New DelhiDe muur die de tuin en Humayun’s tombe omringt

Informatie Humayun

Prijs:

Voor ‘buitenlanders’, niet Indiase mensen is de entree R250. For Indiase burgers is het R10. Daarnaast vragen ze R25 als je wil filmen, lees ik op de site. Maar als ik mij het goed herinner moest ik dit betalen omdat ik een camera bij mij had. Dit is in vele Aziatische landen zo, betalen om foto’s te mogen maken.

Humayun 's Tombe - New DelhiOpeningstijden:

Humayun’s Tombe is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. Ik was er zeker 2 a 3 uur en had ook nog wel een extra uur kunnen rondlopen.

Ik heb de afgelegen tombes in de hoofdtuin rondom het mausoleum van Humayun nog niet bekeken. Dus nog een extra uurtje kan geen kwaad.

Humayun 's Tombe - New Delhi

Tussen de bomen zie je nog een witte koepel uitsteken, die is te bezoeken. Dit is aan de linkerkant van het mausoleum van Humayun.

Humayun 's Tombe - New DelhiOok deze mooie tombe staat in de tuin om te bezoeken, rechterzijde mausoleum.

Extra:

Staand op het bovenste platform van Humayun heb ik nog een filmpje gemaakt. Helaas hield ik toen nog mijn telefoon nog verkeerd vast maar toch…het geeft je een beeld 🙂

Wil je meer zien van mijn reizen door India?

Op zoek naar de tijger in Periyar Tiger Reserve – Thekkady – Kerala

Thajiwas Gletsjer beklimmen – Kashmir – India

Een indrukwekkende 10 dagen stilte – Vipassana  -Chennai

De Streetfood Cultuur in Mumbai

5 X Dellhi

Lees mijn 5 redenen eens om dankbaar te zijn

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik.

Tags:,
2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *