Het Camping Leven in Spanje

Ik werd uitgenodigd om een weekend in Spanje te komen op de camping. Tuurlijk wil ik dat!! Super! Alles wat met reizen te maken heeft hou ik van en zulke uitnodigingen zal ik ten alle tijde aannemen! Ik ben in Spanje in Estartit geweest en heb dat weekend het Nederlandse camping leven meegemaakt.
Je weet wel…van de tent naar het toiletblok lopen en dan al 10 keer goedemorgen hebben gezegd. In het begin dacht ik nog dat ik misschien ergens Goodmorning, Gutemorgen of zelfs misschien Buenos Dias zou moeten zeggen maar dat is niet gebeurd.

Thuis komen OP vakantie

Het Camping Leven in Spanje. Ik ga op reis om nieuwe dingen te leren kennen, anderen gaan op reis om daar thuis te komen!Heel veel families staan al 10 jaar, 20 of zelfs al langer in deze regio of ook juist op deze camping. Het is dus een soort van thuis komen als je op vakantie gaat. Je kent de omgeving al op je duimpje. Je weet waar de supermarkt is die je fijn vind, je weet welk restaurant je graag bezoekt en kent de weg rondom de stad. Dit is juist iets waarom ik elke keer naar een ander land of andere stad ga maar voor hen juist de reden om telkens terug te komen. Het werkt juist rustgevend en het idee dat je helemaal niks hoeft de hele dag geeft ze het ultieme vakantiegevoel. Even bijtanken en genieten van het heerlijke weer en de mooie omgeving!!

Het ultieme vakantie gevoel: Niks hoeven te doen!!

Camping Ter

Kennen en gekend worden

Ik had uiteraard wel vaker gehoord en gezien hoe het werkt op zo’n buitenlandse camping, er zijn genoeg programma’s over gemaakt. Maar zelf ervaren is natuurlijk beter. Op deze camping stonden veel Nederlanders uit de omgeving waar ik ook woon. Dus gesprekken als…..oh dan ken je die wel….en dan weet je dit ook vast… Ja, dan komen gesprekken al snel op gang over het thuisfront. Dat heeft uiteraard wel wat, je leert weer wat andere mensen kennen en hoort nog wel eens wat zo… Hier kun je in je dagelijks leven wel je voordeel mee doen. Zo kwam ik dus een collega van een collega tegen op de camping en dan kom je al snel in gesprek.. 

Dat dit dan eigenlijk ook iets is waar ik op vakantie me aan wil onttrekken geldt hier dus ook niet 🙂  alles loopt een beetje in elkaar over. Je bent wel weg, maar toch ook niet helemaal.

Op de camping voor de tent een Nederlands biertje drinken

Nederlandse producten

In de avonduren gezellig bij elkaar zitten voor de tent en een biertje drinken. Wat mij daarin dan ook zeer verbaasde is dat er Nederlands bier gedronken wordt. Nee…niet een lokaal Spaans biertje wat ik toch wel verwacht had. Dit bier was nog in Nederland gekocht en was zelfs goedkoper geweest dan het lokale bier hier. Ja…als je met de auto op vakantie gaat kun je veel meenemen naar de camping. Uiteraard heeft dat zijn voordelen en kun je daarop besparen. En je weet natuurlijk zeker dat je het lekker vind.


Salmon - La Sal, Estartit

Ik vind het toch ook altijd wel een uitdaging om de lokale specialiteiten uit te proberen. Wat veel mensen van mij denken…dat ik dan ook insecten en dat soort ‘specialiteiten’ eet is zeker niet zo. Ik hou erg van lekker eten, maar het zicht is ook een lekker plaatje nodig 🙂

Comfortzone


Uiteraard hebben we super leuke uitstapjes gemaakt. We hebben heerlijk gesnorkeld bij Isle Medes en een geweldige kayaktocht gemaakt over de rivier Ter. 

Isle Medes
Omdat er veel kennis en middelen aanwezig is binnen de Nederlandse groep in Spanje kun je alles snel en handig regelen. Dat is natuurlijk super handig en scheelt ook weer in tijd en waarschijnlijk kosten. Ik vind het toch jammer dat je daardoor weinig contact met de lokale bevolking krijgt. Tenminste bijna niet doordat je toch makkelijk Nederlands met elkaar praat en een ander zich dus niet in het gesprek mengt. Daarnaast kan ook bijna iedereen wat Nederlands omdat er zoveel Nederlanders zijn 🙂 Voor heel veel mensen is dit super fijn, geen onhandige scenes omdat je elkaar niet snapt, geen Engels praten en niet uit je woorden kunnen komen misschien.

Kayakken op de rivier Ter

Lekker uit eten gaan

Ook dat kan uiteraard bij een Nederlandse tent.
Je kunt gewoon je kroketje met patat bestellen en daarbij wat mayonaise krijgen. Ook ribbetjes of kip was een favoriet begreep ik 🙂 Die kip, dat was wel een lokale specialiteit. Op hout gebraden/gerookt. Ik heb helaas deze kip niet geproefd. Daarnaast heb ik uiteraard wel heerlijk gegeten!!

Eten, La Sal. EstartitGeweldig restaurant La Sal op de boulevard.

Ik heb een geweldig weekend gehad!

Ik heb mijn eigen idee van wat ik van vakantie verwacht even opzij gezet en de ervaring in mij opgenomen. Normaliter ga ik op reis en dit was vakantie, gewoon lekker vrij zijn en van je tijd genieten. Ik moest er gewoon even niet van verwachten wat ik wil ervaren als ik op reis ben. En dan heb ik toch nog een flinke stempel gedrukt op de drie dagen dat ik er was door wat actieve uitjes en een historisch dag in te lassen 🙂

Historical Village of Peratallada

Wil je meer lezen over Spanje?

Ontdek het eiland Ibiza en Formentera

Lees over mijn pelgrimstocht Camino Frances in Spanje

Kayakken op de rivier Ter – Estartit

Of lees eens wat veiligheidstips:

Veilig Reizen :  Wat te doen als jij je paspoort kwijt raakt op reis

Waarom je niet meer op straat moet zijn als het donker is

Bedenk jij eens waarom jij dankbaar bent. Lees mijn top 5 eens.

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zo veel geniet van deze mooie wereld dan ik.

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *