Kayakken op de rivier Ter, Colomers – Spanje

In de omgeving van het kustplaatsje Estartit aan de Costa Brava in Catalonie meandert de rivier Ter door het landschap. Uiteraard kun je hier heerlijk in zwemmen maar ook een leuke kano of kayak tocht is aan te raden. Aan de groene en wild begroeide oever van deze rivier heb je kans om nog aardig wat dieren te spotten.Wij gingen kayakken op de rivier Ter en ik vond het super!

River Ter, Kayak

Colomers – Kayakken
In het plaatsje Colomers zit Kayak del Ter, hier kun je kano’s en kayakken huren en zij kunnen daarbij dan de veiligheidsvesten en andere benodigdheden zoals waterdichte tassen leveren. Zo kun je al je spullen droog meenemen wat toch ook wel erg handig is. De stroomversnellingen zijn niet groot maar een beetje nat wordt je toch altijd wel. Het water loopt een beetje in de boot en je camera moet toch ergens liggen…want ja..foto’s maken ga ik toch wel doen!!

Kayak Del Ter

Wildlife langs de rivier Ter


Ik hoorde dat er kans was om een otter te zien. Ik heb mijn uiterste best gedaan om die te spotten maar helaas zag ik die niet. Wel heb ik meerdere plekken gezien waarvan ik het vermoeden had dat zij hier verbleven, namelijk veel oud hout en gestapeld hout langs de oever. Bij de startplaats zag ik een bord met daarop alle vogels en dieren die je zou kunnen spotten.

Turtle Ter

Ik zag wel een schildpad, eerst een kleintje en later een iets grotere. Toen ik dit vertelde aan een mede-kayakker vertelde ze dat dit waarschijnlijk een huisdier is geweest. Dit betrof geen inheemse schildpad maar een Mexicaanse. Wel jammer…maar toch een mooi gezicht om die op een tak te zien zitten net boven de waterspiegel.

8km kayakken op de Rivier Ter


In totaal is het een tocht van 8 km en daar doe je zo’n 2 uurtjes over. Dan heb je ondertussen nog heerlijk tijd om even rustig om je heen te kijken en bij te praten met de anderen over wat zij aan de kant zien zitten en hoe het met het peddelen gaat. Het is wel even afstemmen met elkaar over ritme en sturen natuurlijk 🙂

Kayakking Colomer

Als het erg warm is kun je natuurlijk even een duik nemen. Halverwege de tocht zit er aan de rechterkant een hoge rots. Daaronder is het water erg diep en dus kun je veilig van die rots afspringen en even lekker kunnen plonsen in het water en afkoelen.

Kayakken op de rivier Ter

Samen hadden we de slag mooi te pakken

Ik heb een erg leuke en sportieve middag gehad en kan het iedereen aanraden om eens te doen als je in die omgeving bent.

Wetenswaardigheden als jij gaat kayakken op de rivier Ter:

De kosten zijn € 25 per persoon.

Er is geen tijdslimiet gegeven en dus mag je er de hele middag over doen en van de geweldige omgeving genieten.

Er is een beetje stroming. Als je niet veel zelf doet kom je ook over. De tweede helft is iets minder stroming maar uiteindelijk vaar je mee de rivier af. Dus als je niet zo sportief bent kom je er ook wel.

Daarnaast geldt natuurlijk:

  • Je krijgt een waterdichte tas mee om je spullen in mee te nemen.
  • Ook krijg je een veiligheidsvest mee.
  • Natuurlijk moet je kunnen zwemmen.

Wil je meer lezen over deze geweldige omgeving?

Bezoek de Eeuwenoude Cultuur en Historie rondom Estartit – Spanje

Het Camping Leven in Spanje

Ik ontmoette Maria op krater Montsacopa

Of wat dacht je van:

Osmena Peak beklimmen, Cebu – De Filipijnen

Kamperen volgens het Allemansrecht – Zweden

Of kan ik je inspireren om te gaan rennen en lopen tegelijk?

Lopen en rennen…tegelijk!!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik.

Tags:
4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *