Avontuurlijk Reizen – Lekke Band met de Tricycle – De Filipijnen

Een Lekke Band met de Tricycle een probleem? Nee hoor, een uitdaging tijdens mijn reis in de Filipijnen. Want tijdens mijn eerste reis in de Filipijnen was ik in Moalboal. Dit is op het eiland Cebu en een geweldige plek om vanuit te duiken of het eiland te verkennen. En dat wilde ik natuurlijk doen, de omgeving verkennen van Moalboal, op weg naar Osmena Peak of de bekende Kawasan watervallen. De beste manier om dat te doen is een tricycle huren! Ze lijken erg op de autorickshaws in India maar dan net iets anders.

Wil je meer lezen over reizen in de Filipijnen? Ik ben er twee keer geweest en heb wel wat tips voor je. De eerste keer dat ik naar de Filipijnen ging vloog ik vanuit Kuala Lumpur naar Manila

Onderweg merkte ik aan de chauffeur dat hij afgeleid was en ik kreeg het idee dat er iets niet goed was. Nog een stukje verder was hij zeker van zijn zaak en stopte hij. Het was op een weg in the middle of nowhere… Maar hij stopte net bij dat ene keetje..

Het duurde niet lang voordat ik door had wat er aan de hand was. We hadden een lekke band met de tricycle en net bij dit keetje waar een man de hele dag een beetje rondhing kon je je band laten plakken!

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle

Moalboal – De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik moest uit de tricycle en stond daar even beduusd om mij heen te kijken. Daar sta je dan in de Middle of Nowhere en ik had nog geen idee ervan hoe lang dit zou gaan duren. Ik zag dat er al snel een blok hout onder de tricycle lag om zo de band eronder weg te kunnen halen. De man van het winkeltje was ook al druk in de weer met van alles. Ik zag zo snel nog niet hoe deze band gemaakt ging worden maar dat werd me snel duidelijk.

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

De dingen die gedaan werden waren niet meer van deze tijd en zodoende herkende ik het niet zo snel. Ik was echt zo verbaasd over de gang van zaken dat ik de hele tijd met open mond heb staan kijken. Het was zo gepiept en alles liep gesmeerd. Zo ken ik Azië op heel veel punten niet maar ook juist op heel veel punten wel. Bij problemen handelen ze altijd snel en doortastend… Daarna liggen ze weer lekker van het weer en hun uitzicht te genieten.

Wat ze nu deden was dat ze van een stuk band van een grote truck een waterbadje hadden gemaakt. Op die manier hadden heel snel het gat in de lekke band gevonden. Ik denk dat dit alles nog geen 10 minuten heeft geduurd. Het lek was al gevonden en het oplossen ervan kon beginnen.


Hij had het lek snel gevonden maar toch checkte hij voor de zekerheid toch even de hele band.

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En toen zag ik iets branden bij zijn shop

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik weet niet precies wat het was maar de eigenaar van de shop haalde het naar buiten en begon de binnenband daarin te verwarmen. Hij legde het er heel strak overheen en verhitte het voor een tijdje. Toen drukte hij er nog wat op en hield dat ook nog weer een tijdje vast, wat het was weet ik ook niet eigenlijk maar voor ik het in de gaten had was het klaar en was het lek gedicht!

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Hij maakte het nog even schoon met wat water en ik kon zien dat hij het zelfs gemerkt had met een letter. Ik zag er een M instaan… op 1 van de eerste foto’s zie je ook een M op die band die aan zijn shop hangt.

Geweldig toch? Sluikreclame?

In een mum van tijd zat de band er weer op en mocht ik weer instappen. De tricycle werd weer aan geslingerd en we waren alweer op pad! Dit is toch echt waarom ik zo hou van Azië!!

Zij denken altijd in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden!
Zo fijn!

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik vond het super om even te zien hoe snel ze een lekke band met de tricycle fixen terwijl je nog aan de kant van de weg staat.. In the middle of nowhere!!


En het kostte maar liefst 30 Peso…

Deel jij deze post met anderen?

Wil je meer lezen over mijn reizen in De Filipijnen?

Of ontdek andere landen en plekken in Azië

Reisgids Sepilok – Borneo – Maleisië

Ontdek Pakse – Bolaven Plateau – Laos

Ho Chi Minh City – Stadsgids voor jou bezoek aan deze stad – Vietnam

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya – Thailand

Rickshaw Challenge India, Ultieme uitdaging – Zelf rijden in de autorickshaw

Of ga jij naar Borneo?

Reisgids Sepilok, Borneo – Maleisië / Wat te doen in Sepilok, Sabah

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *