Osmena Peak beklimmen, Cebu – Filipijnen

De Fillipijnen is echt een ultiem vakantie land. Ik kwam er nadat ik bijna 2 maand rondgereisd had in Zuid Oost Azie en het enige wat ik wilde was een paar dagen relaxen aan het strand. Dan ben je aan het goede adres op de Fillipijnen en ik koos voor het eiland Cebu. Na een korte tocht en geadviseerd door een lokale tricycle chauffeur kwam ik uit in Panagsama. Ik heb wat heerlijke duiken gemaakt en bracht de dagen zonnend en lezend door. Om mijn lichaam toch een beetje actief te houden ging ik de geweldige Osmena Peak beklimmen!

Zonsondergangen in de Fillipijnen zijn de mooiste!!

Zinvol Reizen - Zonsondergang - Cebu

If you want to read this post in English, click here

Zoiets hou ik niet lang vol en ik werd snel weer onrustig omdat ik toch wel wat wil doen. Ik had verderop in de straat een reisbureautje gezien die trips regelde. Een daarvan sprak mij erg aan, dit was een tocht naar de top van Osmena Peak.

Osmena Peak Beklimmen

Toen ik mij aanmeldde bleek dat er geen andere toeristen waren en leek het niet door te gaan maar de gids wilde ook wel heel graag wat te doen hebben. Even later had hij toestemming gekregen van zijn baas om op zijn eigen scooter er naar toe te rijden. Normaliter wordt je naar de start gebracht met een 4 wheel drive maar omdat we maar met z’n tweeën waren kon dit ook wel. Toen we er bijna waren moesten we toch op een motor overstappen want het laatste stuk bracht ons al wat hoger. Ik mocht middenin zitten en de man die hij geregeld had stuurde ons naar het startpunt van onze wandeltocht. Ik had het nog nooit meegemaakt….met z’n drieën op een motor. Het kan natuurlijk veel gekker in Azie, je ziet vaak hele gezinnen op een scooter..  maar ik vond dit toch een leuke lokale ervaring 🙂

Met z’n drieen op de motor – De Fillipijnen – Azië

Osmena Peak Beklimmen

Ik durfde geen foto te maken toen ik als derde man op de motor zat 🙂

We werden afgezet op een stuk weg waar ik in eerste instantie geen pad zag. Dat klopte ook wel…we staken zo de bosjes in en daarachter, het duurde even… maar daar liep een pad. Op weg naar Osmena Peak! Het was een warme dag en gelukkig had ik water meegenomen want het duurde niet lang voor ik het best warm kreeg. We hadden lekker tempo en de paden waren zodanig dat ik goed op moest letten waar ik mijn voeten plaatste.

Osmena Peak Beklimmen op het Eiland Cebu

De Filipijnen

Osmena Peak Beklimmen

Osmena Peak Beklimmen

Het woeste berggebied op Cebu – Fillipijnen

Het pad slingerde ons door een geweldig gebied. Zo nu en dan kon ik enorm ver weg kijken en zag ik in het woeste landschap her en der wat huisjes. Op een gegeven moment hoorde ik, in the middle of nowhere, in eens Mariah Carey zingen.. Even later zag ik het huisje waar de muziek uit kwam. Het enige leven wat ik er verder bij waar kon nemen was een klein kind wat mij vanuit de deuropening van het huisje aan keek. We zwaaiden even naar elkaar en ik liep weer verder.

Zinvol Reizen - Osmena Peak - Cebu

Osmena Peak beklimmen

We kwamen steeds hoger en ik kreeg het steeds warmer. De uitzichten werden wel steeds geweldiger! Als je de chocolade heuvels kent op Bohol, een eiland van de Filipijnen…dan kun je deze bergen er mee vergelijken alleen zijn ze niet rond maar puntig. Dit gaf het landschap een heel woest en ruig aanblik. Ik vond het een geweldig gezicht.

Osmena Peak Beklimmen

Plaatselijke supermarkt  Cebu – Fillipijnen

Bij het laatste dorpje voor we echt boven aankwamen hebben we even een colaatje gedronken. Geweldig toch van die lokale supermarktjes? Wat wel jammer is….al het plastic wat je ziet staan en hangen in het raam kwamen we overal tussen het groen ook tegen. Openbare prullenbakken kennen ze echt nog niet…en als ze er staan dan gebruiken ze die niet..Osmena Peak Beklimmen

Osmena Peak Beklimmen

Bovenop Osmena Peak aangekomen hadden we een super uitzicht en konden we als het helder was Bohol zien liggen. Helaas lukte dat op deze dag niet maar doordat er zoveel wolken  waren heb ik wel geweldige foto’s. Ik vind wolken juist altijd een mooi sfeer beeld geven.

Osmena Peak Beklimmen

Het uitzicht bovenop Osmena Peak is echt geweldig!!

Cebu – De Filipijnen

Osmena Peak Beklimmen
Na een lunchpauze op het hoogste punt en lekker afgekoeld te zijn in de wind die er stond begonnen we weer aan de terugweg. In totaal hebben we 5 uur gelopen en vond ik het op bepaalde stukken ook best zwaar. Zwaar omdat het erg warm was en omdat we het tempo lekker hoog hadden liggen.

Zinvol Reizen - Osmena Peak - Cebu

Informatie en duur:

Ik boekte mijn trip bij Planet Action Adventure. Dit was een lokaal bureautje wat in de straat zat van mijn resort. Zij organiseren ook vele andere trips, veelal actief en avontuurlijk.

Deze tocht duurde tenminste totaal 5 uur, ik kan mij voorstellen dat als je in een groep bent je de hele dag nodig bent. De lunch was door mijn gids meegenomen en deze bevatte een sandwich, een snack en wat te drinken.

Osmena Peak beklimmen

Vond je dit een leuke trip?

Deel hem dan met anderen!!

Osmena Peak Beklimmen, Cebu -De Fillipijnen. Lang stil zitten kan ik niet en toen was dit de geschikte uitdaging!!

Wil je meer over De Filipijnen lezen?

Veilig Reizen in De Filipijnen

Ontdek de zomerhoofdstad Baguio – Luzon

Dagtrip op Bohol

Een nachtje alles wat je kan wensen – Viewdeck Cottages – El Nido

Of kan ik je inspireren om te gaan fietsen?

Fietsen buiten Rome: Bracciano en Martignano Meer ontdekken

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

29 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *