Djurönäset: Hotel in de Archipelago van Stockholm

Ik was in de archipelago van Stockholm voor de Europese versie van TBEX van 2016. Altijd super interessant, gezellig, leerzaam en we worden ook nog eens uitgenodigd om de omgeving te verkennen.

Djurönäset

 4 sterren conferentie hotel in de Archipelago van Stockholm

Djurönäset Archipelago Stockholm

Beeld bij het hoofdgebouw van Djurönäset

Ik werd deze keer uitgenodigd om een overnachting te nemen bij het het luxe hotel Djurönäset. Dit hotel ligt in de archipelago van Stockholm en is ongeveer 45 minuten rijden vanaf het centraal station van Stockholm. We gingen met een groep van zo’n 15 bloggers deze trip doen en hadden er allemaal veel zin in. De een wilde graag gebruik maken van de sauna die het hotel biedt en de ander had gelezen dat er een onderzeeër was.. Er werd volop gesproken over alle mogelijkheden die dit hotel bood om ons deze twee dagen een heerlijk verblijf te bieden.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Opzet en bouw van het complex Djurönäset

Het hotel ligt in de Archipelago van Stockholm op een klein, groen eilandje. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen die zo gebouwd zijn dat je ze vanaf de weg haast niet ziet. Ze lijken te verdwijnen in de natuur. Dit terwijl als je er loopt het een groot complex is toch voelt het kleinschalig en persoonlijk.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Onder een wandeling over het terrein van Djuranoset werd ons het motto van het hotel verteld. Dit is uiteraard ook dat je tot rust moet kunnen komen, dat je buiten bent en dat je geniet van de natuur en van de frisse lucht. Om die reden hebben ze verschillende gebouwen er neergezet waar de gasten in verblijven. Als je dan naar je ontbijt of het diner gaat loop je een stuk over het terrein. Je bent dus actief en buiten, hier hebben ze bij de bouw over nagedacht en is de achterliggende gedachte van de opzet. Je bent in de archipelago waar natuur en rust de bovenaan staan.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Djurönäset: Hotel in de Archipelago van Stockholm

Het gebouw waar we verbleven zal zo’n 30 kamers hebben gehad. Ik had een kamer voor 1 persoon maar er zaten ook gezinnen. In het gebouw zat een mooie grote, gezamenlijke kamer met allerlei verschillende zitjes. Je kunt er heerlijk alleen zitten maar ook net zo makkelijk aanschuiven bij een ander gezelschap. Als je echt even alleen wil zijn is er een ruimte om je af te zonderen, even te werken of alleen te zijn met je gedachten.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Daarnaast is er een keuken aanwezig die van alle gemakken voorzien is.

Wandelen in de archipelago van Stockholm – Djurönäset

Op het eiland zit een wandelpad, dit ben ik uiteraard gaan lopen. Het ene deel loopt echt door het bos en is heerlijk onherbergzaam. Soms had ik echt het idee dat er geen pad meer was en begon ik me af te vragen of ik niet gewoon in een bos aan het verdwalen was maar telkens zag ik toch vage tekens van paden lopen. Erg duidelijk was het niet maar daardoor juist wel leuker vond ik!! Je loopt dicht langs de kust en krijgt dus zo nu en dan heerlijke uitzichtspunten over het water en even later loop je weer vol in het bos. Doordat je langs de kust loopt is het pad zeer verschillend in hoogtes en dat maakt het ook wel een beetje klimmen en klauteren onder het lopen, hoe leuk is dat?

Djurönäset Archipelago Stockholm

Djurönäset Archipelago Stockholm

En dan na een dag reizen.. Met het vliegtuig naar Zweden en dan nog een busreis naar de archipelago…dan ben je wel wat beweging nodig. Althans ik wel.

Ik kon mij geen betere plek bedenken dan deze!!

Djurönäset Archipelago Stockholm

Djurönäset Archipelago Stockholm

De hele route zal zo’n 6 km zijn geweest. Een deel, ongeveer 1.5 km, daarvan is verlicht en half verhard. Dit deel wordt ook veel gebruikt door joggers. Zelfs in de winter kun je dus door dit stuk bos nog lang lopen terwijl het al donker is. Dat is wel heerlijk natuurlijk, vooral als het in de winter best vroeg al donker is! Alles is hier gericht op het buitenleven dus ook hier is rekening mee gehouden.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Djurönäset Archipelago Stockholm

Genieten van het zwembad en de sauna – Djurönäset


Na deze wandeling ben ik natuurlijk de sauna ingedoken. Wat is nu heerlijker om daar even goed uit te zweten. Het was er best warm toen ik er was en ik loop altijd flink door dus ik kon wel een opfris beurt gebruiken. Ik heb eerst even heerlijk gezwommen en daarna in de stoom sauna en droge sauna gezeten. Als ik meer tijd had gehad had ik uiteraard voor de buiten sauna gekozen maar dit lukte helaas niet meer. Die lijkt me namelijk ultiem relaxed. Deze is namelijk gesitueerd aan het meer, je kan er dus afkoelen in het natuurwater door een heerlijke duik te nemen!! Daarnaast staan er ook heerlijke hottubs buiten het gebouw met uitzicht over de mooie omgeving en het meer.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Hotel in de Archipelago van Stockholm

Djurönäset Archipelago Stockholm

Maar dat wil dus zeggen dat Djurönäset twee sauna’s heeft. Hoe fijn is dat? Bij degene waar ik was, bij het hoofdgebouw is ook een heerlijke hottub buiten met uitzicht over het meer en daarnaast een heerlijk terras met ligstoelen waar je lekker kan zonnen.

Eten in Djurönäset

Lunch:
We hebben een heerlijke lunch genoten in het zomer restaurant van het hotel. Deze staat aan de andere kant van dit eiland in de archipelago en dus ook bij de andere sauna in de buurt. Je zou dus in de zomer heerlijk de hele dag aan die kant kunnen doorbrengen 🙂

Ik nam de zalm.

I ♥ zalm!!

Djurönäset Archipelago Stockholm

En deze koude gerookte zalm was heerlijk!! Er zat een heerlijke volle smaak aan en ik genoot er volop van…vooral met dat geweldige uitzicht over het water! Ik zag bij de andere ook een heerlijke hamburger voorbij komen die ik ook wel graag had willen proberen 🙂

Het zomer restaurant is dus niet het gehele jaar door geopend. In de zomermaanden is deze open en kun je hier heerlijk genieten op het terras van het uitzicht. Op dit water zie je veel sport activiteiten gebeuren dus zul je je geen moment vervelen en misschien nog wel inspiratie op doen om een activiteit zelf te ondernemen.

Djurönäset Archipelago Stockholm

Het uitzicht vanaf het terras van het zomer restaurant.

In de verte zie je een huisje staan? Dat is de sauna!!

Diner:
Het diner kregen we in het hoofdgebouw en bestond uit meerdere gangen. We kregen een heerlijke rundtartaar vooraf en deze was wederom zeer smaakvol. Super opgediend en met een gezellig gezelschap genoten! Het hoofdgerecht zag er ook super uit en bestond uit zwarte koolvis en werd opgediend in een Bagna Cauda saus. Als toetje kregen we nog een heerlijk limoen roomtaartje!! Wat een heerlijke diner en we zaten heerlijk te kletsen en al met al kon ik daarna heerlijk in mijn bedje kruipen en nagenieten van een super dag!

Djurönäset Archipelago Stockholm

Mijn kamer in Djurönäset – Archipelago van Stockholm


Ik had een net, ingerichte kamer met een super uitzicht door het bos over het meer. Het was zeer functioneel ingericht en alles was aanwezig wat ik maar kon hopen. Een mooie, relaxte stoel met tafel erbij. Een bureau aan de muur met spiegel en genoeg ruimte om aan te werken. Nette badkamer met handig badkamermeubel, douche en toilet.

Djurönäset Archipelago Stockholm

WiFi
Ik vind het altijd wel heel fijn als je overall WiFi hebt, niet alleen bij de receptie of in het hoofdgebouw. En dat was hier ook goed geregeld, de verbinding was goed en overal aanwezig!

The Black Submarine in de Archipelago!!


En dan werden we de volgende ochtend ook nog even uitgenodigd om in een onderzeeër te gaan.

Even een korte duik om het eens te ervaren!! Hoe leuk is dat?

Zoiets laat ik mij natuurlijk niet twee keer zeggen!!

Djurönäset Archipelago Stockholm
Lasse Schmidt heette ons welkom die ochtend en nam ons mee naar zijn onderzeeer, Hoe cool is dat? Lasse heeft een bedrijf (Upplevel.se) dat zich richt op het maken van nieuwe ervaringen. Hij vertelde dat hij een vliegtuigje heeft, een helicopter, skydiven regelt, ballonvaarten, speedboot, raceauto…en al dat soort adrenaline activiteiten biedt. Hoe super!!

Djurönäset Archipelago Stockholm

Bedankt Lasse!! Ik vond het een geweldige ervaring!

Wij gingen dus in een onderzeeër een nieuwe ervaring opdoen! Na een korte uitleg gingen we naar beneden…tot maar liefst ruim 20 meter. Ik vond het super om mee te maken en zal hier meer over schrijven in een uitgebreider blog over dit avontuurtje!!

Als je deze post leuk vond deel hem dan ook met anderen 🙂

Djurönäset Archipelago of StockholmDisclaimer: Ook al kreeg ik deze trip aangeboden via TBEX Europe.

De meningen die hierin staan zijn mijn eigen en niet hierdoor beïnvloed.

Djurönäset: TBEX group

Het was natuurlijk een succes door het gezelschap!! Dank je wel TBEX Friends!!

Bedankt voor de foto Laura Lynch van Savored Journeys!!

https://www.instagram.com/p/BHxoenbAnOC/?taken-by=safeandhealthytravel

Lees meer over mijn reizen wereldwijd

8 Dagen wandelen op de Alpe Adria Trail – Oostenrijk

Pelgrimsroute St. Olavsleden – Noorwegen

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya – Thailand

Avontuurlijk Reizen – Slapen in een Grot – Sumatra

Lee Trail – 3 dagen wandelen in Luxemburg

Denk jij ook in mogelijkheden?

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *