Bij het uitzicht van Baiyoke Tower, Bangkok werd het ongemakkelijk

Ik was voor de zoveelste keer in Bangkok, Thailand en wilde nog steeds een keer weer naar boven bij de Baiyoke Tower. De eerste keer dat ik daar was in 2005 reisde ik met mijn vader. Toen maakte ik nog niet zoveel foto’s…en al helemaal geen foto’s die ik nu nog kan gebruiken 🙂 Maar nu  wil ik graag het uitzicht van Baiyoke Tower met jullie delen!!

Het geweldige uitzicht over Bangkok!!

Dus toen ik weer eens in Bangkok was besloot ik om naar Baiyoke Tower te gaan en van dat uitzicht te gaan genieten. En wat is een beter moment om dat te doen tijdens een zonsondergang? Ik was nog steeds aan het bedenken wanneer ik dat zou doen toen ik op het dakterras van mijn hotel bij het zwembad lag en aangesproken werd door een Fransman. Hij vroeg me of ik nog wat tips had voor die avond en uiteindelijk stelde ik voor om samen naar Baiyoke Tower te gaan om het uitzicht te gaan bewonderen!!

het uitzicht van Baiyoke Tower
Rooftop swimmingpool @ Woraburi Sukhumvit

Iets met een medereiziger doen is nooit verkeerd, toch?

Hij vond het een goed idee en ging het bespreken met zijn zoon. Zijn zoon, rond de 20 jaar, vond het ook een goed idee. Ik kon niet echt praten met die zoon omdat hij haast geen woord Engels kon en ik geen Frans dus dat was wel jammer. Dus ik kon allen met de vader praten en dat leek me wel een aardige vent!

Bij het uitzicht van de Baiyoke Tower, Bangkok

Hoe kom je er & wat kun je boeken bij Baiyoke Tower

Met de Grab app boekte ik een taxi voor ons. Wat een handige manier om een taxi te regelen. Je krijgt dan een lokale taxi, meestal een lokaal iemand die wat geld bij verdient. Het is zeg maar de Aziatische Uber. Wat ik er ook ideaal aan vind is dat je vooraf een bedrag afspreekt en dus bij aankomst gewoon afrekenen en geen gezeur. 

We waren mooi op tijd voor de zonsondergang en gingen gelijk naar boven om die daar te bewonderen.

Bij het uitzicht van Baiyoke Tower

werd het ongemakkelijk…

We hadden een kaartje voor het sky deck om dat panorama view natuurlijk te pakken vanaf buiten. Niet achter het raam… wat altijd een beetje vies is en reflecties op je foto geeft. Op het sky deck sta je natuurlijk achter een hek en is het super veilig. Het draait langzaam rond dus als je niet loopt maar lekker je plekje bij het hek bezet houdt draait Bangkok voor je langs!! Hierna konden we naar de 76 e verdieping gaan voor een drankje. Dat zit bij het ticket in. Je kunt ook een ticket kopen met diner….maar dat vond ik een beetje prijzig. Ik eet liever lokaal en dan dus begane grond.

Het werd erg ongemakkelijk bij Baiyoke Tower

We waren dus aan het genieten van dat geweldige uitzicht. Eerst was het nog best wel bewolkt en smoggy maar toen het donker werd en de zonsondergang begon was het toch beter geworden. Ik was druk met het maken van foto’s uiteraard. Ineens merkte ik dat de Fransman helemaal niet zo met zijn gedachten bij het uitzicht van Baiyoke tower was… Hij zat mij te bekijken.. Echt!! Je weet wel, echt van top tot teen..

het uitzicht van Baiyoke Tower

Bij het uitzicht van Baiyoke Tower, Bangkok ..

werd het ongemakkelijk

Hij had dus meer aandacht voor mij dan voor datgene waar hij voor betaald had. Op een gegeven moment wilde hij zelfs voor een foto even een arm om mij heen slaan. Ik had daar echt helemaal geen zin in en met een subtiele draai kwam ik daar nog goed onderweg. Je hoopt dan natuurlijk dat hij ook wel door heeft dat ik liever geen contact heb met hem op die manier. Kennelijk had hij dat niet in de gaten en het werd voor mij erg ongemakkelijk!

het uitzicht van Baiyoke Tower

We gingen iets lager voor het drankje wat bij ons kaartje zat. Hij zorgde er uiteraard voor dat hij naast me zat. Ik was aan het praten met zijn zoon, dit ging nu een stukje beter nu hij iets meer op zijn gemak was. Maar die vader… echt! Hij probeerde de hele tijd het gesprek zijn kant op te krijgen en zodoende viel elke keer het gesprek dood. En dan ook nog zijn hand op mijn knie willen leggen… Hij deed dat tot 2x toe en tot 2x toe drukte ik die eraf..

het uitzicht van Baiyoke Tower

Bij het uitzicht van Baiyoke Tower, Bangkok werd het ongemakkelijk

Wat gebeurt hier??

De eerste keer had ik zijn hand al snel weer van mijn knie afgedaan. Het duurde niet lang voor dat hij weer een reden had gevonden om hem er weer op te leggen. Ik ging nu maar anders zitten zodat hij de hand er niet weer terug op kon leggen. Ik vond het echt super gênant zo met zijn zoon er ook bij. Als die er niet bij had gezeten had ik het hem al lang recht in zijn gezicht gezegd en had ik hem daar achter gelaten.

het uitzicht van Baiyoke Tower

Maar zeg nu zelf!! Dit is tocgh een geweldig uitzicht?

Baiyoke Tower Bangkok Thailand

het uitzicht van Baiyoke Tower

Maar het werd steeds ongemakkelijker.. echt ongemakkelijk!!

Nou.. toen we buiten waren zouden we natuurlijk nog even wat gaan eten. Daar was het wel tijd voor geworden. Ik wilde ze alsnog, met hun slechte Engels, niet achterlaten en dus zocht ik een restaurant op waar ik een jaar eerder ook al gegeten had. De sfeer was wel gespannen, vanuit mij dan..

Ik wilde hem zeker niet de indruk bezorgen dat ik hem leuk vond op de manier die hij hoopte. Dan zit je in zo’n split… als ik lach om geintjes die hij maakt dan denkt hij natuurlijk…. Je weet het wel. Dus ik probeerde het allemaal maar een beetje kalm te houden. Zoo ongemakkelijk!!

Mijn gezelschap bij Baiyoke Tower

Hmm… ik was niet echt meer aan het lachen 🙂

Bij het uitzicht van Baiyoke Tower ..

Het was erg ongemakkelijk aan het worden

Toen we weer terug bij het hotel waren begon hij me berichtjes te sturen. Of ik nog even met hem naar het zwembad op het dakterras wilde. Het leek hem leuk om daar nog even te zitten en na te praten. Yeah right!!  Dus hij hoopte nog steeds op meer?? Sommige mannen snappen het dan toch ook echt niet he? Ik heb hem gelijk geblockt op whatsapp en heb maar gewoon niet meer gereageerd.

De volgende ochtend zouden zij uitchecken en dus bedacht ik me dat ik gewoon iets later naar beneden ging voor het ontbijt. Uiteraard in de hoop om ze mis te lopen 🙂 Toen ik beneden kwam zaten ze al klaar om te gaan, uitgecheckt en al. Nou ja, ik dacht ik kan ze nog wel even een goede reis wensen, daarna zie ik ze toch nooit weer.

Wat hij toen tegen me zei… Hij was geïrriteerd omdat het hotel hem liet betalen voor de condooms die hij alleen maar uit de verpakking had gehaald! Hij benadrukte daar nog bij: We hebben ze helemaal niet gebruikt!!

Ik was echt totaal verrast door deze reactie en heb er helemaal niet op gereageerd.

Ik ben naar de breakfastbar gegaan en ben gaan genieten van het heerlijke thaise ontbijt!!

Hij snapte het echt niet!! Het duurt dan altijd evn voor dat ik over dat gevoel heen ben…dat hij dus totaal niet door heeft gehad dat ik dat echt niet wilde. Ik dacht toch echt dat als je je uit een arm wegdraait, een hand 2x weg drukt wel kon nagaan dat de ander niet geïnteresseerd was?

Dat is toch ongelooflijk??

Jij hebt vast ook dit soort verhalen in je herinnering!

Deel ze met mij, ik ben benieuwd!!

Als je dit verhaal ook wil delen maak je mij blij #metoo

 

Heb jij ook zulke verhalen online gedeeld?

Tag mij en laat me ze lezen!!

Of reageer in de comments wat jou overkomen is!!

Wil je meer verhalen lezen?

Soms geloof je je oren niet… Soortgelijk verhaal..

3 dgn in het Khao Yai NP  – Thailand

Kookles bij Silom – Bangkok

Open Water Brevet – Koh Tao

Fietsen in Bangkok – De Co van Kessel Fietstour

Of kan ik je hiermee inspireren?

Bezoek Salt de voormalige hoofdstad van Jordanië (As-Salt)

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik doe!

Tags:
4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *