Accommodaties in IJsland

Ik ben een weekje in IJsland geweest en heb toch 5 verschillende accommodaties gehad. Deze accommodaties verschilden van hotel, bed and breakfast, guesthouse of zelfs hostel.

Alles in IJsland is prijzig en dus ook de accommodaties. Zelfs voor het hostel betaalde ik ruim €35 en dan sliep ik nog wel in een slaapzaal.. Toch had ik er daar wel een ontbijt erbij wat ik bij een aantal anderen niet had.

Accommodaties IJsland - Pinterest

Ik heb een kleine roadtrip gemaakt en daardoor ook 2 x een nacht in accommodaties buiten Reykjavik doorgebracht.

Accommodaties Reykjavik

Guesthouse Skolabru €42 pn

Deze accommodatie boekte ik al vanuit Nederland. Ik zocht op locatie en prijs. De locatie is echt super, midden in het centrum tussen het uitgaansgedeelte en de winkelstraat.

Gesitueerd in het bruisende Centrum van Reykjavik

Ik kreeg instructies via de mail over hoe mij te melden als ik er was. Ik moest bellen want ze hebben geen receptie en kreeg dus een telefoonnummer. Na het bellen was er binnen 5 min. iemand die me in sneltreinvaart uitlegde hoe alles werkte, gaf mij een sleutel en vertrok weer. Ik kreeg een kamer beneden met 1 bed. In de gang waren 2 badkamers waar ik gebruik van kon maken met toilet en wasbak.

Wat ook fijn is natuurlijk, er is WiFi en deze is door het hele guesthouse goed. Dus ook in je kamer kun je internetten 🙂

 Accommodaties IJsland - Skolabru

Ontbijt optie hadden ze niet, wel was er een keuken om zelf wat voor te bereiden. Er stond een heel aantal producten voor een ieder te gebruiken altijd handig als je net binnen komt en een kopje koffie of thee wil.

Het ontbijt nam ik een stukje verderop, het restaurantje Bergsson Mathus aan de Templarasund 3. Ze bieden ontbijt aan in verschillende soorten en maten. Ik vond het er leuk en gezellig maar bovenal het eten heerlijk!

Accommodaties IJsland - Ontbijt Bergsson Mathus

 
Bed and Breakfast Idglo €49 pn

Ook was ik een nacht in het Bed and Breakfast Idglo. Het zit aan de rand van een woonwijk, het centrum van Reykjavik op 10 minuten loopafstand. Je zit aan de rand van een woonwijk van Reykjavik en jee bent echt uit het centrum en belandt in het normale leven van IJsland. Ik vond dat ook juist wel even heel leuk om te zien.

Alsof je tijdelijk in Reykjavik woont..

Het lijkt een soort flatgebouw maar het is 1 grote woning van binnen. Er zijn meerdere kamers op elke verdieping en er is een keuken waar je gebruik van kan maken en daar tegen over heb je een grote ruimte waar je kan ontbijten. Dit bieden ze wel en kost 7 euro. Het is geen uitgebreid ontbijt maar ik vind het toch altijd wel fijn dat als ik weg ga ik ook echt op pad kan en niet alsnog op zoek moet voor wat eten.

Accommodaties IJsland - Idglo

Ik had een kamer op de onderste verdieping, daar zat ook een gedeelde douche. Het was allemaal erg netjes en een hele huiselijke sfeer hebben. Ook kreeg ik goed advies voor mijn roadtrip om op bepaalde plekken te stoppen en zeehonden te zien en de geografische gegevens om een hotpot te bezoeken. Super!

Hotel 4th Floor €41,25 pn

Dit hotel zit in een groot gebouw waar ook nog een ander hotel in zit. Het heeft een restaurant en een lounge beneden. Ik kreeg een kamer toegewezen op de tweede verdieping (4th Floor?). Ik denk dat als je een beetje last van claustrofobie hebt je hier niet wil zitten.
Het is een beetje een wirwar van gangen, deuren en bochten. Weinig overzicht dus. Als er iets gebeurt en je moet met z’n allen maken dat je wegkomt lijkt me dat hier best lastig.

Ik zat in een klein, niet recht, gangetje met 4-5 andere kamers. De grote gang was best vies en ik hoorde allemaal bouwgeluiden tot in de avond. Ze zijn er dus nog flink bezig en alles kan best wel weer anders zijn als je er over een paar maand komt.

Alle luxe aanwezig in een kleine ruimte voor de laagste prijs

Mijn kamer was echt super. Klein maar alles aanwezig. Ik had een lekker bed, een bureau met waterkoker. Ik vond trouwens maar 1 stopcontact om wat op te laden. Nu was het mijn laatste dag hier en vond ik dit nu niet erg maar anders zou ik dat wel lastig gevonden hebben.

Accommodaties IJsland - 4th Floor

De badkamer was ook netjes en mooi. De douche doet er erg lang over om warm te worden maar toen hij eindelijk warm werd was hij heerlijk heet! Erg belangrijk!!

Ontbijt zat inbegrepen en omdat ik vroeg wegging de volgende dag kreeg ik een pakketje op mijn kamer geleverd in de avond. Hierin zaten twee boterhammen met ham en kaas, een toetje (met lepel), een pakje drinken. Heel prima dus!

Accommodaties – Golden Circle

Guesthouse Fludir €70

Nadat ik de meeste bezienswaardigheden had gezien zoals het natuurpark, Geysir en Strokkur, de Golden Waterval ben ik niet de korte route terug gereden maar ben ik naar de Secret Lagoon in Fludir gereden. Ik heb daar heerlijk gezwommen in deze natuurlijke warm water bron. Deze is klein, niet zo toeristisch en heeft niet die speciale witte kleur als de bekende Blue Lagoon 🙂

Toen ik daar nog een kopje koffie dronk vroeg de vrouw die daar werkt mij waar ik sliep. Omdat ik dat nog niet had gaf ze mij een optie. Het dorpje in en dan gelijk links, achter het tankstation zat een goed guesthouse, de naam was Grund.

Toen ik er aan kwam zag ik allerlei houten bungelows bij elkaar staan. Toen ik beter keek zag ik dat wel 1 gebouw was. In de eerste delen zaten de kamers en in het tweede deel zag ik een restaurant. Daar naar binnen gegaan en uiteraard hadden ze een kamer.

Echte IJslandse gezelligheid in dit houten hotel en restaurant

Ze hadden meerdere kamers aan de kant waar ik zat. Ook waren daar meerdere badkamers. Allen netjes en in ouderwetse IJslandse stijl. Harde kleuren, kleedje op de grond en ruches met bloemetjes aan het witte dekbed.

Accommodaties IJsland - Grund

Op mijn kamer had ik 2 bedden en een wastafel. In mijn deel zaten 2 kleine badkamers en 1 grotere. Mijn gang stopte in wat een privé ruimte leek, of iets wat bij het restaurant hoorde. Ik heb de andere kant niet bekeken maar ik vermoed dat daar nog een aantal kamers waren.

Accommodaties IJsland - Grund Ontbijt

Het restaurant had geen uitgebreide kaart maar voor elk wat wils. Ik heb er lekker gegeten en nam fish and chips. In de ochtend kreeg ik een heerlijk ontbijt. Een hele schaal met fruit, ei en vlees en kaas. En een mooi bakje met brood. En een kannetje met koffie en vruchtensap.

Accommodaties – Snaefellsnes

Hostel Vid Hafid €35

Nadat ik door het geweldige natuurpark Sneafellsnes was gereden ben ik in Olafsvik gestopt. Daar vond ik het hostel Vid Hafid. Dit hostel bezit een bovenverdieping van een paar winkels aan de hoofdweg. Het is erg netjes en ziet er nieuw uit. De ingang, waar ik even naar op zoek was zit aan de achterzijde. Er is geen bordje wat daar naar verwijst namelijk, dit gingen ze nog maken verzekerde ze mij 🙂

Erg netjes en schoon en een super aardige en meedenkende medewerkster

Ik kon hier een kamer krijgen voor €70 maar de medewerkster vroeg me ook of ik niet in de slaapzaal wilde. Die kostte nl €35 en natuurlijk wist ze niet of er nog meer gasten kwamen maar dat was een kleine kans. Ik heb dus de slaapzaal genomen. Een stapelbed, 2 normale bedden en een klein wastafeltje. Tegenover deze kamer waren 3 toiletten en daarnaast de douches. 2 ruimtes met 2 aparte douches, voor de heren en voor de dames apart.

Accommodaties IJsland - Vid Hafid

In de avond kon ik koffie pakken, een Senseo stond er. In de ochtend kreeg ik vers gezette koffie. Ook kon ik cornflakes met melk pakken of een cracker klaar maken met jam. Niet super uitgebreid maar wel handig en genoeg om daarna lekker op pad te gaan. Er is een keuken waar je gebruik van kan maken. Dit werd door de Aziaten ook volop gedaan, in de avond hadden ze vis in de oven en in de ochtend hadden ze groente met pasta.

Gelijk naast dit hostel zit een tankstation. In elk dorp kun je eten bij het tankstation, een soort snackbar zit er dan bij in. Ook in andere dorpen had ik dit gezien en benut…aangezien ik niet echt andere restaurants kon vinden.
Misschien is dat in de zomer anders?

De prijzen zijn best hoog voor wat ik gewend ben… ik reis dan ook vaak en veel in Azie. Maar de accommodaties vond ik wel heel prettig en heel goed. Ook de mensen van IJsland zijn super aardig en denken graag met je mee en dat is wel erg fijn als je alleen reist en niet alles tot op de bodem hebt uitgezocht!

IJsland is zeker voor herhaling vatbaar….

vooral omdat ik het Noorderlicht nog niet gezien heb waar ik in eerste instantie toch voor naar IJsland ging 🙂

Meer lezen over mijn reis door IJsland?

Kleine roadtrip in IJsland

Wandeling – In de zomer 10 minuutjes werd mij verteld

Badderen in een Winterlandschap

De eeuwenoude Solheimajokull beklimmen

Op zoek naar het Noorderlicht – IJsland

Hoe doe jij dat? Medeleven tonen bij Negatief Nieuws

Mindful Leven – Intens Medeleven tonen bij Negatief Nieuws

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

Tags:
19 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *