2 weken Filipijnen op YouTube

Kijk wat ik in 2 weken Filipijnen deelde ik op YouTube! De Filipijnen, ik ging er voor de tweede keer naartoe! Niet omdat ik het eten er nu zo lekker vond want dat vond ik erg tegenvallen voor een Aziatisch land. Maar de natuur en de stranden waren toch wel de mooiste van wat ik tot nu toe gezien heb…

Dus ik moest gewoon terug de Filipijnen en toen ik een ticket vond met een mooi prijsje kon ik er bij mijn werk nog net 2 weken vrije tijd uitpersen in december van 2016 🙂

Mijn reis op de Filipijnen begon deze keer op het geweldige eiland Palawan. Voor een deel geldt een negatief reisadvies maar niet het bovenste deel! De mooie stranden en palmbomen waren een must deze reis. Daar wilde ik van gaan genieten en dat kan volop in de Filipijnen! Ik begon met een dagje in Puerto Princesa en hoe kun je dat beter doen dan door een scooter te huren en rond te gaan rijden?

Ik had iets over Honda Bay gehoord dus die kant ging ik op 🙂

In de Filipijnen nam ik me voor om elke dag wat op YouTube te plaatsen

De volgende dag was een reis dag. Omdat ik me had voorgenomen deze reis om elke dag een filmpje te maken deed ik dat ook van deze dag 🙂

Het was een prima busreis met twee pauzes voor koffie en lunch. Aan het eind van de middag kwam ik aan in El Nido en dus had ik nog tijd om wat tripjes te bespreken en lekker uit eten te gaan. Ik at Thais op het strand van de baai en genoot volop van de zonsondergang! Pure Happiness!!

De volgende dag ging ik duiken!! Altijd lekker natuurlijk!

2 weken Filipijnen op YouTube

Ik zat in een heerlijk hotel!! Viewdeck Cottages… lees meer over mijn nacht in alle luxe hier. Of blijf doorkijken in het filmpje na het duiken!!

En toen kwam het moment dat ik ging island hoppen! Wel echt iets wat je gedaan moet hebben als je in El Nido bent. De baai is echt een bezienswaardigheid en staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Ik vond het in ieder geval een heerlijke dag!!

Ik ben nog niet zo’n goede vlogger en dus is niet alles helaas even goed te verstaan. Maar voor een eerste keer vloggen vond ik het nog best goed gaan. Volgende keer wil ik in het Engels gaan 🙂

Op de terugweg naar Puerto Princesa ging ik naar de ondergrondse rivier. Ook een must visit als je naar het eiland Palawan gaat!

Na dit bezoek heb ik nog een nachtje doorgebracht in Puerto Princesa en de volgende dag gevlogen naar Manila om gelijk met de bus door te gaan naar Baguio. Een stad een stuk hoger gelegen en dus koeler dan in de rest van de Filipijnen. Er is super veel te doen en ik heb me goed vermaakt een aantal dagen!

Ik wilde dus verder reizen maar dit viel in het honderd… Maar zoals je ziet kon ik nog genoeg bekijken in deze grote stad!

En die laatste dag ging ik naar Mt. Santo Tomas. Dit stond in de Lonely Planet en dat leek me een leuke uitdaging voor deze laatste dag…maar dat was oud nieuws 🙂 Nu was de berg gesloten voor toeristen, haha!

De reden dat ik naar Luzon was gegaan was dat ik Mt Pulag wilde beklimmen en dat hoogtepunt was nu aan de orde!! Ik werd heel vroeg op gehaald in Baguio en de trip was echt super leuk!

Echt een aanrader om te doen!

Er zijn ook meerdaagse trips om deze berg te beklimmen en die zou ik de volgende keer boeken 🙂

Ik heb weer geweldige herinneringen aan deze reis!! Ik had 2 weken en heb ze ten volste besteed.

De Filipijnen is een heerlijk land om rond te reizen! Het eten vind ik wel lastig, ik kan als ik op straat ga moeilijk een goed ontbijt vinden…ben helaas weer twee keer bij de Mac Donalds daarvoor geweest.  Ik heb wel een aantal keren echt lekker gegeten dus ik mag zeker niet klagen 🙂

Twee borden genomen van lokale vleesgerechten, was echt heerlijk!!

Puerto Princesa – Baywalk Park

Qua natuur moet je echt in de Filipijnen. Het gaat van super uitzichten over de mooiste bergen naar mooie witte stranden met die geweldig blauwe zee. Om die reden denk ik dat ik hier nog wel weer kom!! Ik zou graag nog hoger Luzon in willen gaan. De vorige keer was ik nl bij de rijstterrassen van Banaue en die omgeving wil ik meer zien.

Maar voor ik thuis was had ik nog een dagje China!!

Echt helemaal geweldig!!

Ik wilde altijd al wel eens naar China maar dat heeft deze dag nog meer aangewakkerd 🙂

Als je nieuwsgierig bent naar mijn andere reis in De Filipijnen kijk dan even hier. Ik heb nog niet alle blogs vertaald dus ik deel hier de link naar de Engelse versies.

Ben jij wel eens in De Filipijnen geweest?

Of wat dacht je van de rest van Azië?

2 Weken Rondreis op Sumatra – Indonesië

2 Weken Rondreis in Kerala – India

10 dagen Rondreis in Sri Lanka

2 Weken Rondreis in Rajasthan – India

Of wat dacht je van een avontuurlijke rondreis in Oman?

Avontuurlijke Rondreis Oman – 100% Avontuur, natuur en cultuur

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *