Wat te doen in Nairobi – Hoofdstad van Kenia

Als je naar een stad als Nairobi gaat moet je wat ondernemen natuurlijk. Dat deed ik maar kom er achteraf achter dat ik eigenlijk niet eens echt in de stad zelf ben geweest… Shame on me!

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Het land Kenia ligt in het oosten van Afrika en Nairobi is de grootste stad van dit land.

De naam Nairobi is afgeleid van de Masai naam Enkara Nairobi wat ‘koele wateren’ betekent. De stad is bijna 700 m2 groot en heeft ruim 3.3 miljoen inwoners!

  • Ik had een heerlijk onderkomen bij Wildebeest Eco Camp gevonden.

Ik kwam naar de stad omdat ik een week ging werken in Tsavo. Uiteindelijk heb ik daar zo’n 5 nachten geslapen, 3 voor ik naar Tsavo ging en nog eens 2 erna. Ze hebben voor iedereen wat. Zo sliep ik in een privé tent en in een dorm tent. Beide met een gedeelde badkamer.

Als je het nog graag iets luxer wil in je tent dan kan dat ook!! Er zijn ook tenten met eigen badkamer en een heerlijk terras met uitzicht op de tuin.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Daarnaast hebben ze een heerlijke tuin met zwembad!! Ook over het eten kan ik niets verkeerds zeggen. Ik heb het buffet diner niet geprobeerd maar nam telkens de Wildebeest Hamburger.

Echt een heel fijn plekje!

Wat te doen in Nairobi – Kenia

Er zijn een aantal dingen waar Nairobi bekend om is en dat zijn ook ongeveer de plekken die ik bezocht heb.Ook al ben je hier nog nooit geweest ik denk dat er wel wat bekend voor komt!

  • Kibera – Sloppenwijk van Nairobi

De eerste middag boekte ik een tour de sloppenwijk in. Ik ben al in verschillende landen in een sloppenwijk geweest maar het blijft me boeien.

Hoe mensen zo vindingrijk kunnen zijn. Hoe mensen zoveel moois met zo weinig kunnen maken. Hoeveel mooie ideeën ontstaan doordat er juist gebrek is aan zoveel. Ik heb daar echt veel respect voor.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Ook besef ik me altijd weer ten volste hoe goed we het hebben.

Ben jij wel eens in een sloppenwijk geweest?

Lees ook eens over de sloppenwijk in Mumbai, India of Knysna, Zuid Afrika

Nairobi – Kenia

  • Giraffe Centre

De dag erna heb ik de tour gedaan die je langs de twee opvangcentra voert die je eigenlijk gezien moet hebben als je in Nairobi bent. Ik was eerst bij Giraffe centre. Om de giraffen te behoeden van uitsterven, en dan met name de Rotschild giraf, hebben ze hier een heel aantal giraffen. Als de kleintjes een jaar of 3 zijn worden ze langzaam weer terug de natuur in gelaten.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Als je deze giraffen beter wil zien betaal je heel wat meer…

Dan ga je namelijk naar Giraffe Manor 🙂 Ik kon alleen een foto van afstand maken van dit geweldige, voor mij onbetaalbare hotel!!

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Tip: Aan de overzijde van dit centrum kun je een leuke wandeling maken wat ook echt wel leuk en leerzaam is.

Hoogtepunt moet het eindpunt zijn…. Nou ja, dat had wel iets mooier gekund. De wandeling op zich is leuk hoor! Je ziet wat lokale bomen en planten en kunt even lekker de benen strekken.

Deze wandeling wordt niet echt aangeprezen bij Giraffe Centre maar aan de overkant van dit park kun je door het hek de wandeling beginnen.

  • Trek er een half uur tot 45 minuten voor uit.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

  • The David Sheldrick Wildlife Trust

Daarna natuurlijk door naar het voer moment bij Sheldrick elephant sanctuary. Iedereen had het er al over en dat is natuurlijk ook wel leuk om te zien al is het net als de giraffen wel super toeristisch.

Ik sta er dan altijd een beetje bij van… Ja ik weet dat dit nodig is om geld te creëren en donaties te verkrijgen. Mensen vinden dit nu eenmaal leuk. En ja…zo’n kleintje is ook super lief… Maar ik zou ze zo veel liever alleen in het wild zien.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Gelukkig zou ik ook die week erna gaan werken in Tsavo met wildlife en dus nog veel meer olifantjes gaan zien. Wel hoorde ik dat er een heel aantal olifantjes uit Tsavo gered waren. Ik zag het al helemaal voor me.

Een olifantje redden!!

Het is er helaas niet van gekomen… 🙂

Wat te doen in Nairobi – Kenia

  • Karen Blixen – Out of Africa

En dan natuurlijk het Karen Blixen museum. Ook een must-visit in Nairobi. Karen kwam naar Kenia om daar samen met haar man Baron Bror von Blixen een koffieplantage te starten. Toen dat mislukte keerde zij terug naar Denemarken en schreef haar boek Out of Africa. Zij heeft met haar boek Nairobi op de wereldkaart gezet.

De Kenianen zijn om die reden erg blij met haar. Ze hebben zelfs een hele buurt van Nairobi naar haar genoemd; Karen

Wat te doen in Nairobi - Kenia
Het huis waar Barones Karen Blixen van 1917 tot 1931 leefde.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

  • Homestay Nairobi

Daarnaast sliep ik nog een nacht bij een inwoner van Nairobi thuis, dit was zo geregeld omdat ik de volgende dag naar Tsavo zou gaan om mijn vrijwilligerswerk te beginnen. Ook een mooie en indrukwekkende ervaring. Het stel waar ik sliep kwam oorspronkelijk uit de sloppenwijk Kibera en woonde nu in de wijk Woodley.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Wat te doen in Nairobi - Kenia
Kinderen speelden voor hun huis

Zij hebben het dus super goed gedaan en hebben een heel huis met twee verdiepingen ter beschikking. Zij wonen hier met hun 2 kinderen. Daarnaast hadden ze ook een andere vrijwilligster bij hen in wonen, zij is arts en werkte in een ziekenhuis. Ze hadden het allemaal voor elkaar, mooie kamer, mooie ruime keuken.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Boven hadden ze 3 slaapkamers en beneden ook 1. Die laatste was voor mij bedoeld. Er stond niet meer dan een stapelbed en een stopcontact, voor 1 nacht ben ik ook niet meer nodig.

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Met de vrouw des huizes ging ik boodschappen doen. Het viel me op dat we wel terug gingen naar Kibera. Daar is het veel gezelliger bleek achteraf.

Toen we er weer uit liepen en weer in de lege straten terecht kwamen van het nieuwe/nettere Nairobi zei ze met een beetje weemoed in haar stem tegen mij:

Nobody cares here..

Ik snap exact wat ze bedoelt. We liepen in de sloppenwijk en werden aan alle kanten begroet. Velen vroegen haar hoe het met haar ging en anderen zwaaiden even van afstand.

Hier in deze nieuwe wijk zit iedereen binnen, is iedereen op het werk of is zoals in onze westerse wereld, iedereen druk met zichzelf..

Wat te doen in Nairobi - Kenia

Een totaal andere wereld waar je het dan ‘goed’ hebt

naar totaal andere maatstaven…

Zou jij bij mensen thuis willen en durven slapen?

Wat ik niet heb gedaan…

en

jou wel aanraad!

  • Fiets Safari Hell’s Gate NP

Er is altijd iets wat je niet doet maar wel had willen doen. Voor mij is dat dit tripje is dat de fiets safari in Hell’s Gate NP. Ik heb er al een aantal keren over gelezen en ik hoorde er 2 medereizigers over.

Dat is toch ook eigenlijk wel een must-do trip vanuit Nairobi!

Wat te doen in Nairobi – Kenia

Als je deze post deelt maak je mij blij 🙂

Wil je meer lezen over mijn ervaringen in Kenia?

Op bezoek bij de Masai – Masai Mara NP – Oloolaimutia, Kenia

Werken in Tsavo East Nationaal Park in Kenia – Wildlife

En wat dacht je van Namibie?

Ervaar de Kalahari samen met de San – San, voorheen genoemd Bosjesmannen

Bezoek het meest iconische stukje van Namibie – Sossusvlei en Deadvlei

Of kan ik je inspireren om naar The Gambia te gaan?

Wassu & Kuntaur / 3 dgn – 2 nachten – Ga op avontuur in het binnenland van The Gambia

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe.

Tags:
4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *