4 X de Beste Panorama in Porto! Portugal

Toen ik door de geweldige straten van Porto liep bedacht ik me al snel dat ik hele mooie panorama foto’s zou kunnen maken van deze stad. De stad ligt tegen een berg aan en dus op de juiste locatie kun je de structuur en vorm van de stad super mooi in beeld brengen.

Porto is de twee na grootste stad van Portugal en ja…je weet natuurlijk wel waar de naam Porto vandaan komt! Juist, de wijn Port.

Geweldige Panorama in Porto zijn makkelijk te maken!

Porto ligt aan de rivier Douro en deze deelt de stad in tweeën. Aan beide zijde lijkt de stad tegen een berg aan gebouwd waardoor je dus super veel plekken krijgt om mooie uitzichtfoto’s te maken over de stad!

Al snel vond ik deze eerste plek. Ik liep vanaf mijn hostel naar de oude kerktoren, Clerigos en liep vlak daarbij een smal straatje in. Ik liep zomaar rond te dolen en zonder dat ik het door had kwam ik aan het einde van dit straatje uit bij de uitkijkplek die ik online had gezien. Vanaf die plek maken heel veel mensen die geweldige panorama foto’s! Het was de eerste ochtend een beetje bewolkt maar toen ik later die week terug kwam was het zicht geweldig!

Panorama in Porto met zicht op de Douro River

en de geweldige brug:

Ponte Dom Luis 1

River Douro - Porto - Portugal - Panorama in Porto

Hierna liep ik verder naar beneden en ging zitten bij de rivier de Douro. Ik genoot van de rust, van de muziek die er op de achtergrond gespeeld werd. Ik had net een paar dagen daarvoor de Camino afgerond…800km in 35 dagen gelopen en ik was nog steeds met mijn gedachten bij die geweldige ervaring!!

Panorama in Porto

Aan mijn linkerkant zag ik de mooie en bekende brug over de Douro rivier: Ponte Dom Luis 1. Later deze week nam ik in de avond deze foto van de brug ‘by night’.

Herinnering bij de avondfoto:
* Er zat een jong stelletje laag bij het water en zij waren een beetje aan het dollen met elkaar. Ik hoorde dat het meisje ‘hard to get’ speelde. Ik concentreerde me op mijn foto en ineens hoorde ik haar gillen. Nou..dan heb je mijn aandacht uiteraard wel…vooral omdat het al later was en donker. Toen ik keek moest ik heel erg lachen… De jongen die erbij was moest nog veel harder lachen. Ze was nl uitgegleden en lag in het water. Het eerste wat er uit kwam was haar telefoon.. Die lag op de kant en daar moest de jongen zich over ontfermen. Zij klom er even later ook uit. Ze werd kwaad op hem en nog steeds lag hij, net als mij, helemaal in een deuk. *

Panorama in Porto

Eerder die avond had ik op de brug gestaan. Daar heb je natuurlijk een geweldig uitzicht over de Douro en de stad bij zonsondergang. Hoe beter kun je een panorama in Porto nemen dan met een zonsondergang op de achtergrond?

Panorama in Porto en over de Douro

 River Douro - Sunset - Porto, Portugal Panorama in Porto

Vanaf het eerste uitzichtpunt zag ik de torens van een kathedraal en uiteraard moest ik daar naar toe. Vanaf zo’n punt in de stad heb je vaak ook de mooiste uitzichten en kans om mooie panorama foto’s te maken. Los van het feit dat je natuurlijk zo’n kathedraal moet bezoeken. Ik begon mijn weg naar boven te zoeken, de kleine straatjes door en uiteindelijk vond ik de kathedraal: Se Do Kathedraal of Kathedraal van Porto . En dat was de klim zeker waard!

View On Porto - Portugal - Panorama in Porto

Onderweg naar boven kom je langs de leukste doorkijkjes!!

Zicht op Porto vanaf Se do Kathedraal

View On Porto - Portugal - Panorama in PortoHet eerste uitzichtpunt is ook weer zichtbaar op deze foto.

Rechtsbovenin de foto en dan links onder het grote grijze gebouw met toren.

Camino was nog steeds volop in mijn gedachten..

Toen ik later weer naar beneden liep ging ik de gele pijlen weer zien die ik een maand lang gevolgd had. De gele pijlen wezen me de weg toen ik de Camino liep in Spanje. In Portugal loopt natuurlijk de Portugese route dus zo vreemd was het niet maar ik weet zeker dat er meer mensen in het zelfde straatje hebben gelopen die nooit deze pijlen hebben gezien 🙂

Als je meer wil weten over dat geweldige avontuur lees dan mijn blogs daarover hier

Camino Arrow - Porto - Panorama in Porto

Panorama in Porto

De volgende dag ben ik weer naar dat eerste uitkijkpunt gegaan om de niet bewolkte panorama foto te maken. Ik liep weer langs de Clerigos kerktoren en bedacht me dat ik natuurlijk die toren moest gaan beklimmen om nog een uitkijkpunt te zien. In de kerk en de rest van het gebouw zit een mooi museum en daar heb ik eerst even rondgekeken. En toen naar boven voor wederom een geweldig uitzicht over deze kleurrijke stad Porto!!

 Clerigos Tower - Porto - Portugal - Panorama in Porto

Uitzicht op Porto vanaf de Clerigos kerktoren

Clerigos Tower - Porto - Portugal - Panorama in Porto

Ik vind het geweldig om panorama foto’s te maken!

En bijna overal hebben ze een hoge toren of mooie plek waar je dit soort foto’s kan maken!

In welke stad had jij een unieke plek gevonden die je nooit zal vergeten?

Meer van Portugal zien? Bekijk deze blog met mooiste plekken van Portugal eens.

Als je deze blog leuk vond deel je hem dan ook voor anderen?

Panorama in Porto

Wil je meer mooie steden zien?

Ontdek Goteborg met de Go Card – Zweden

Het meest Kleurrijke straatje van Chennai – India

Fotoblog Straten van Havana – Cuba

Stervormige Vestingsteden in Nederland

Of kan ik je inspireren om wat Yoga te gaan doen?

Ik deed Yoga terwijl ik de Camino liep!

Yoga en ondertussen ook de Camino lopen 🙂

Ik hoop dat jij net niet zo geniet van deze mooie wereld als ik

7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *