De Beste Hamburger van Reykjavik, IJsland

In Reykjavik heb je een enorme keuze aan restaurants om uit te kiezen en ik las ergens dat ik naar HamborgaraFabrikkan moest om hun overheerlijke hamburger te gaan ervaren.

Ik vond het best moeilijk om dan toch uiteindelijk een keuze te maken uit iets wat toch ook een soort dagelijks hoogtepuntje is. Voor mij tenminste wel, op reis hou ik erg van eten en nieuwe gerechten uitproberen. In IJsland vond ik de gerechten niet super vernieuwend op de gefermenteerde haai na die ik proefde…Ik moet echt zeggen dat ik het niet lekker vond…Ik was blij met alcohol die ik erbij kreeg om het weg te spoelen… Daarbij kreeg ik nog gedroogde vis en tot moes gestampte vis… al met al niet het culinaire hoogtepunten van die reis.

Eten op Reis is wel een hoogtepuntje van de dag voor mij!

Wat voor mij wel een hoogtepunt was? Ik vind het haast gênant om te zeggen maar…..een heerlijke hamburger!! Ja…een hamburger. Ik vind ze altijd al wel lekker maar dat het nu culinair genoeg is om over te schrijven? Nou…ze hebben er wel een kunst van gemaakt bij HamborgaraFabrikkan.

HamborgaraFabrikkan De Beste Hamburger

HamborgaraFabrikkan – Reykjavik, IJsland

De hele setting is Amerikaans en alles is in dezelfde stijl, ik vond het er super uitzien!! Je wordt er vlot geholpen en het personeel is er aardig en vrolijk. En dat vind ik eigenlijk wel heel belangrijk, dat is toch wel hetgeen wat de uitstraling van het restaurant tot een geheel maakt!

In diezelfde stijl kreeg ik een krant….en dat was het menu. Super toch?

HamborgaraFabrikkan De Beste Hamburger

Hamburger Menukaart HamborgaraFabrikkan

En de keuze was overweldigend! Ik denk dat er wel een 50 verschillende hamburgers te verkrijgen waren. De een nog beter dan de ander, de beschrijvingen alleen al waren het lezen waard.
Ik zag al verschillende borden opgediend worden en mensen aten deze hamburgers met mes en vork… Ja zo groot waren ze. Vastpakken met je handen en er dan een beet uitnemen zoals je gewend bent met een hamburger zat er hier niet in.

HamborgaraFabrikkan De Beste Hamburger

Ik nam een Seven Up en een Surf and Turf hamburger en in no time had ik die op tafel. De Seven Up werd geserveerd in een groot Coca Cola glas, echt Amerikaans dus, en de hamburger stond als een berg! Met een mooi stokje erin waarop de naam van het restaurant prijkte: HamborgaraFabrikkan. Helemaal geweldig!!

Mijn overheerlijke hamburger

HamborgaraFabrikkan De Beste Hamburger

Met mes en vork heb ik hem heerlijk opgegeten, verse ingrediënten en een heerlijk stuk vlees en een paar mooie grote gamba’s! Alsof het nog niet genoeg was kreeg je er, zoals het hoort, ook nog patat bij. Lekkere dikke patat die goed gezout was. En zoals je gewend bent in het buitenland krijg je er ketchup bij en geen mayonaise. Helemaal prima, ik vond het heerlijk!!

HamborgaraFabrikkan – Reykjavik

Prijzen:
IJsland is duur, als je er bent moet je rekenen op tenminste 40 euro voor een overnachting en dan zit je echt in de goedkoopste optie. En die is prima hoor!
Dus hou met het eten ook rekening met tenminste zo’n 20-25 euro per maaltijd als je er een drankje bij neemt. En dan moet je niet iets geks doen.

Ligging:
HamborgaraFabrikkan ligt net iets buiten het centrum, het is goed te vinden en als je het niet kan vinden vraag een voorbijganger want iedereen kent dit restaurant en kan je er de weg naartoe wijzen. Vanaf centrum Laugavegur is het zo’n 10 minuten lopen.

En ze bieden ook nog eens aan om je op vrijdag- en zaterdagavond naar het centrum te brengen na het eten (tussen 22.00 – 24.00 uur) met een taxi als je geen vervoer hebt. Hoe leuk is dat?

HamborgaraFabrikkan De Beste Hamburger

Hamburger Factory – IJsland

Wil je meer lezen over mijn reis door IJsland?

Roadtrip in IJsland

Review van de 5 accommodaties waar ik sliep – IJsland

De Eeuwenoude Gletsjer Solheimajokull beklimmen

Een Auto Huren? Ik zeg ja!

Op reis eet ik wel eens vlees maar grotendeels ben ik vegetariër, lees mijn overpeinzingen daarover

Flexitariër .. Wetten der natuur doorbreken?

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

Tags:
5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *