Zonsopgang bij Bromo – Wandeling de vulkaan Bromo op – Java, Indonesië

Laat in de avond kwamen we aan bij de bekende vulkaan Bromo op het eiland Java van Indonesie. We zouden de volgende ochtend vroeg de zonsopgang bij Bromo gaan bewonderen. Het weer was nog geweldig, heerlijke temperatuur! Dat het de volgende dag anders zou zijn kon ik nog niet vermoeden.

Het was mijn eerste reis in Indonesië, ik was helemaal hyper omdat ik het zo gaaf vond. We kwamen vanuit Jakarta en waren een paar dagen in Yogyakarta geweest en hadden het Djeng Plateau bezocht. Ik vond het daar ook echt super, ik genoot van het weer, het eten en de mensen. Lees meer over de Java route die ik aflegde.

zonsopgang bij de vulkaan BromoWe werden naar ons  hotel gebracht en moesten de volgende dag er al weer vroeg uit!

De volgende ochtend was het vroeg dag voor ons. Ruim voor de zonsopgang eruit, het was koud en ja hoor, we mochten wel een jas huren 🙂 Ik hou er van hé? In Azië zijn ze altijd overal op voorbereid of hebben ze wel een oplossing en zo dus dit ook. Voor een euro mocht je een oude jas huren die je warm houdt tijdens de zonsopgang.

We zouden nog een stuk gaan klimmen voordat we het mooie uitzicht hadden van de zonsopgang bij de vulkaan Bromo

Zonsopgang bij Bromo -Indonesië

zonsopgang bij de vulkaan Bromo
Met mijn mooie gehuurde jas

De meeste toeristen lopen uiteraard niet met een dikke winterjas in hun koffer in een zomers land 🙂 Ik dacht eerst nog dat ik er niet 1 nodig zou zijn… zo snel heb ik het niet koud. Maar achteraf ben ik heel blij dat ik hem aannam. Op de vlakte kan het best koud worden en zo in de ochtend, geloof mij, het was best koud!

Wandeling en Zonsopgang bij Bromo

Zonsopgang bij de vulkaan Bromo

Nou….dit was dan het geweldige uitzicht wat ons beloofd was 🙂

Zonsopgang bij de vulkaan Bromo
Wij waren niet de enige toeristen die teleurgesteld werden met deze mistige ochtend.

Zoals je ziet was het helaas heel erg bewolkt. We konden haast niks zien. Wel konden we hier een lekker warm kopje koffie kopen 🙂 En dat was toch ook wel even heel fijn.. Lekker opwarmen! En alsnog genieten van het unieke moment dat je daar staat. Dat je met zoveel toeristen op een plekje staat te wachten tot die zon daar eindelijk doorbreekt.

Zonsopgang bij de vulkaan BromoDit is wel het meeste wat we zagen van de zonsopgang bij de vulkaan Bromo.

Nou ja… je kan ook niet alles hebben he?

Daarna zijn we vol goede moed natuurlijk wel de Bromo gaan beklimmen!

Zonsopgang bij Bromo die in de mist opging…

Zonsopgang bij BromoWat een apart vulkaan landschap, heel apart om te zien!

Zonsopgang bij BromoIk heb uiteraard een offer voor de vulkaan gekocht

Zonsopgang bij Bromo

Het is vanaf de parkeerplaats naar het begin van de trap een fijne wandeling. Je loopt door een desolaat landschap en ik keek met verwonderde ogen om mij heen. Ik was toen nog nooit in een woestijn geweest, ik had het gevoel er nu te zijn… Al is dat het niet. Het leek een soort maanlandschap, er groeit niet veel en het was grijs en grauw..

Wandeling de Bromo op

Java, Indonesië

De klim de vulkaan Bromo op

En toen naar boven, het zijn een aardig aantal treden. Dat was toch iets zwaarder dan het in eerste instantie leek. Dit zal door de ijle lucht komen want zo’n enorme klim was het niet.Maar langzaam door lopen je komt er wel. Boven je wacht een mooi uitzicht de Bromo in maar ook de omgeving over!

Offer brengen aan de vulkaan BromoHet offer gedeeld zodat we allebei natuurlijk wat konden offeren aan Bromo

Uniek landschap - Bromo - Indonesië

Uniek landschap - Bromo - Indonesië

Uniek landschap - Java - Indonesië

Het desolate landschap rondom de BromoOp de terugweg. Zoals je ziet is alles in de omgeving verwoest, verbrand of weer nieuwe aanwas.

Het geeft het geheel een heel surrealistisch aanblik. Ik vond het een geweldige ervaring om hier te zijn en de klim naar boven te maken. Ook al was de zonsopgang een beetje een domper, de rest van de dag was echt super! Zou jij ook wel naar boven willen lopen de Bromo op?

Deze reis ondernam ik in 2012 net voordat ik mijn eerste soloreis ondernam naar Vietnam, Laos en Cambodja. Mijn eerste trip van die reis ging naar Halong Baai en daar leerde ik hoe ik makkelijk kon reizen in mijn eentje.

Wil je meer lezen over Indonesië?

Bezoek Samosir Eiland – Zwemmen in het kratermeer Toba – Sumatra

Op bezoek bij de Sjamaan – Mentawai Eilanden – Sumatra

Avontuurlijk Reizen – Slapen in een grot in de Harau Vallei – Sumatra

Of bezoek Maleisië

Reisgids Sepilok – Sabah – Borneo

Duiken bij Sipadan – #1 Spot volgens CNN Travel

Breng ook zeker een paar dagen door in KL

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden – Reisgids KL, Maleisië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *