Tips voor Luang Prabang & een magische zonsondergang – Laos

Lees alle tips voor Luang Prabang in Laos. Toen ik ging googlen kwam ik er al snel achter dat deze stad als leukste stad van Laos bekend staat. Dus ga je naar Laos? Zet Luang Prabang op je reisschema en trek er een aantal dagen voor uit. 3 nachten verbleef ik er en dat was voor mij, in mijn begin periode van reizen lang. Ik bleef namelijk vaak maar 2 nachten op een plek voor ik weer verder trok.
Luang Prabang is een stad in centraal Laos aan de Mekong rivier. Het wordt ook wel de parel van de Mekong genoemd en ik snap wel waarom. De hele stad gelukkig ook al sinds 1995 al op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als je zo door de straten van deze cultureel rijke stad loopt is het fijn om te weten dat er alles aangedaan wordt om dit beeld zo te houden.
Tijdens het reizen zoek ik ook altijd plekken op die door andere reizigers geprezen worden voor bijv de zonsopgang of zonsondergang. Op veel trips die je boekt zijn ook dit soort momenten opgenomen. Het voelt soms wat cliche maar ook die momenten horen er wel bij en zijn soms echt magisch! Bijvoorbeeld bij Angkor Wat in Cambodja op de eerste dag zag ik een geweldige ondergang maar ook bij de Zand Duinen in Mui Ne, Vietnam werd er gewacht totdat de zon onderging.

Tips voor Luang Prabang – Laos

Voordat ik je meeneem naar de mooie zonsondergang op mount Phou Si gaan we natuurlijk het stadje Luang Prabang verkenne.

  • Luang Prabang Markt

Je hebt de ochtend markt die natuurlijk het meest door de lokale bevolking bezocht wordt. Altijd de moeite waard om het lokale leven te aanschouwen!

Daarnaast heb je de avondmarkt die voor de toeristen en de lokale bevolking super is. Ik ging er elke avond voor een euro in de zijstraat eten. De hele hoofdweg wordt elke dag afgezet en omgetoverd in een grote markt!

Avondmarkt in Luang Prabang Laos

Avondmarkt in Luang Prabang Laos

Vroege ochtend –  Tips Voor Luang Prabang

  • Tak Bat – Monniken in de vroege ochtend

Elke vroege ochtend lopen de vele monniken door de straten van Luang Prabang om de aalmoezen aan te nemen van de lokale bevolking.

Als je hier naar gaat kijken houdt dan gepaste afstand en stoor hen niet in hun tocht. Foto’s maken mag uiteraard maar doe het vanaf een gepaste afstand en zonder flits.

Zoek het lokale leven ook op in Luang Prabang

  • Kuang Si Waterval

Deze waterval staat bekend om zijn geweldige helblauwe kleur! Ik heb deze ook gezocht in de ochtend en vond het echt super om er rond te wandelen. Het water heeft die geweldige kleur niet voor niks… Hij is ijs- en ijskoud! Ik heb er geen duik aan gewaagd om die reden…

Maar ik kan me voorstellen dat je op dit geweldige plekje wil zwemmen!

Kuang Si Waterval -  Net buiten LP - Laos

Je kunt makkelijk een tripje boeken naar deze mooie waterval of zelf een taxi nemen. Als je een tripje boekt bij een lokaal reisbureau breng je onderweg ook nog een bezoekje aan een dorp.

Lees er meer over – Tips voor Luang Prabang – De Helblauwe Kuang Si Waterval

  • Pak Ou Grotten

Op een half uurtje varen over de Mekong Rivier vind je deze grotten. Het varen is natuurlijk al leuk en dan de grotten in die boordevol met boeddha beelden staat.

  • Kookles bij Tamnak Lao

Echt, een kookles is altijd super om te doen. Je leert er over de lokale producten en je krijgt inzicht in hoe deze te gebruiken. Van alle lessen die ik ooit nam heb ik een klein beetje meegenomen naar huis. Heerlijk vind ik dat! Tevens krijg je altijd een boekje met alle recepten mee zodat je thuis na kan maken wat je geleerd hebt!

Kookles bij Tamnak Lao

Tips voor Luang Prabang!
Neem de kookles bij Tamnak Lao Restaurant! Ik vond het echt super leerzaam en leuk!

  • Tempels bezoeken

Er zijn vele tempels te bezoeken. Een heel aantal zijn bereikbaar vanaf de hoofdstraat en zijn zeker de moeite waard. Je kunt al beginnen met de tempel tegenover de Phu Si berg genaamd Wat May Souvannapoumaram. Als je een ronde gaat lopen door Luang Prabang zul je overal op tempels stuiten en je ogen uitkijken.

Wat May Souvannapoumaram - LP Laos

Deze tempel bevond zich iets verder van de hoofdweg af.

  • Koninklijk Paleis

Ook tegenover de Phu Si berg vind je het imposante gebouw, het koninklijk paleis. Het is zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan en wat te weten te komen over de achtergrond van de royals van Laos.

Koninklijk Paleis LP laos

Koninklijk Paleis LP laos

Aan de overkant van de weg zit een van de Luang Prabang bezienswaardigheden namelijk het Royal Palace en natuurlijk ook weer een Boeddhistische tempel. Deze tempel is Haw Pha Bang. Ik heb de middag gebruikt om deze twee plekken te bezoeken.

Koninklijk Paleis LP laos
Koninklijk Paleis
Koninklijk Paleis LP laos
Boeddhistische Tempel Haw Pha Bang

En aan het einde van zo’n fijne dag in Luang Prabang zoek je of een plekje aan de Mekong rivier of op mount Phu Si voor een geweldige zonsondergang.

Sunset op de Phu Si – Luang Prabang

En dat is precies wat ik deed. Aan het eind van de middag kocht ik een kaartje om de berg Phu Si op te gaan. (wordt ook wel als Phousi geschreven) Het kaartje kostte mij 10.000 Kip en dat is zo’n 2 euro (2012 prijs) Als jij weet hoeveel het nu kost ben ik daar wel benieuwd naar. Online is dat moeilijk te vinden.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Een actieve & gezonde afsluiting van je dag

Er zijn meerdere manieren om boven te komen. Ik koos degene aan de hoofdweg. Er staat dat je vanaf hier nog 190 treden naar boven gaat maar in mijn herinnering waren er dat wat meer.. Hier heb je een een uitzichtpunt op het stadje Luang Prabang en dan mag je nog 138 treden naar boven voor de tempel What Chom Si.

Er is aan de andere zijde ook een mooie route, deze biedt meer uitzichten op de omgeving.

Een zonsondergang mag echt niet missen in Luang Prabang

Tips voor Luang Prabang

 Ik was er vroeg en had dus de plek nog redelijk voor mij alleen. Ik zocht een mooi plekje uit om de zonsondergang vanaf te bekijken.  Ook zonder dat de zon al ondergaat is het een mooi uitzicht.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Nam Khan Rivier

Wees je ervan bewust dat het geen plekje is waar jij rustig en alleen de zonsondergang kan gaan bekijken. Deze plek wordt overal beschreven en dus heel veel mensen komen rond dit tijdstip naar boven om te genieten van het uitzicht. Ik hoorde overal mensen praten over de zonsondergang vanaf Phu Si Mountain.

Phu Si is een heuvel midden in dit super leuke UNESCO stadje Luang Prabang. De heuvel is 100 meter hoog en het is een lokale religieuze plek. Er staat een tempel op de berg namelijk en er zijn verschillende Boeddhistische beelden en offerplekken te vinden.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Boven op de Phu Si berg heb ik een uur zitten wachten. Het uitzicht was super dus heel erg vond ik het niet. Ik had wat te drinken en te eten bij mij. Er is uiteraard geen winkeltje op de berg dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. De berg begon vol te stromen en toen het eindelijk zo ver was stond de berg dan ook helemaal vol met toeristen die een glimp probeerden op te vangen van de zonsondergang.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Dit is toch een geweldig uitzicht?

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Ik vond het zeker de moeite waard om naar boven te wandelen. Het is niet zo super hoog met maar zo’n 100 meter en met 35 graden is het de moeite waard om je tijd te nemen. Anders kom je zo bezweet boven 🙂

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 
De tempel die op de berg staat is leuk maar zeker niet de moeite waard om voor naar boven te lopen. Het is meer dat hij staat op een geweldige locatie.  Van binnenuit de tempel had je nog mooie doorkijkjes naar buiten wat het natuurlijk wel heel mooi maakt!

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 Ik vond het een geweldige manier om een heerlijke dag in Luang Prabang af te sluiten!
Mijn tip: Als jij ook wil genieten van de mooiste zonsondergang van Luang Prabang
ga dan op tijd naar boven

Zoals je hieronder ziet wordt het nogal druk 🙂

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 De vele toeristen die de zonsondergang bekijken

Ook ben ik iets eerder naar beneden gelopen zodat ik niet in de menigte kwam te lopen 🙂

Dit doe je natuurlijk aan het einde van je dag. Als je nog een super leuke trip zoekt denk dan eens aan deze leukste activiteit in Luang Prabang van All Day Every Daisy.

Zij ging namelijk het veld in om rijst te oogsten maar daar hield het niet op, ze gingen ook vanaf het veld het hele proces af totdat het ene korreltje rijst dan echt klaar was om gegeten te worden!!

Ben je nog lang niet uitgekeken in Luang Prabang?
Dat snap ik!

Wil je meer lezen over Laos?

Tuben in Vang Vieng – Laos

De Mysterieuze Vlakte der Kruiken – Phonsavan, Laos

Beste Uitzicht Ever! Toilet in Laos

Verslag: Mijn reis door Laos

Of kan ik je inspireren om te gaan lopen? Ik liep namelijk een pelgrimstocht van 780 km!

Lees mijn eerste deel eens!

Eerste 200 km van de Camino Frances – Spanje

 

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Tags:
5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *