Bezoek de Helblauwe Kuang Si waterval – Laos

Als je in Luang Prabang bent kan een bezoek aan de helblauwe Kuang Si waterval natuurlijk niet ontbreken! Wat een overweldigende mooie kleur was dat! Als je in Luang Prabang bent is er ook genoeg te ontdekken in het leuke stadje. Ik boekte een dagtripje vanuit LP waarin een bezoek aan de helblauwe Kuang Si waterval het van de hoogtepunten was.

Dagtrip vanuit Luang Prabang – Laos

Kuang Si Waterval Luang Prabang

Wist je dat bovenstaande trapsgewijze waterval zo’n 60 meter hoog is?

Dagtrip Kuang Si Waterval

Er zijn allerlei reisbureautjes in Luang Prabang die je deze trip kunnen verkopen. Het is een klein uurtje rijden door een geweldig bergachtig landschap van Luang Prabang naar de helblauwe Kuang Si waterval. Ik was met een klein groepje toeristen en we liepen gezamenlijk naar boven. Je loopt in een soort park en betaalt dus een entreeprijs. Dat is vaak bij de trip inbegrepen en dus vooraf geregeld.

  • Entreeprijs Kuang Si Waterval is 25.000 Kip, omgerekend zo’n 1,60 euro

Helblauwe Kuang Si Waterval

Ik ben, zoals de meesten, bovenaan begonnen. Daar is de hoogste waterval, niet super hoog maar er is een mooi uitzichtpunt gemaakt van waaruit je kan kijken en van waaruit uiteraard leuke foto’s gemaakt kunnen worden. Gelijk als je aan komt lopen valt de mooie heldere en frisblauwe kleur op van het water. Het water komt rechtstreeks uit de bergen en is dus ook nog eens ijskoud.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Luang Prabang Laos

Helblauwe Kuang Si Waterval

Tijdens de mooie wandeling naar beneden kwam ik langs allemaal mooie kleine watervallen die de rivier op weg naar beneden tegenkomt. De helblauwe kleur van de Kuang Si Waterval is soms echt betoverend! Op de achtergrond de groene tinten van de jungle maakt het geheel helemaal af.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Halverwege kwam ik langs een punt waar je heerlijk kan zwemmen mocht het warm weer zijn. Het was lekker warm maar niet zo warm dat ik het ijskoude water in ben gegaan 🙂 Achteraf natuurlijk wel heel jammer dat ik hier niet even erin ben gegaan. Zie dat tafereeltje!

Opvang voor beren @ Helblauwe Kuang Si Waterval

Berenopvang Free The Bears

Toen ik bijna beneden was kwam ik langs een opvang voor beren. Deze zitten hier en ik vond het maar een beetje zielig lijken. Ze zaten in een nare situatie en hebben nu een goede opvang werd mij verzekerd. Toen ik op internet ging zoeken kwam bij Free The Bears uit.

Zij hebben daar de opvang en halen beren uit vaak benarde situaties en proberen daar waar mogelijk de beer te rehabiliteren. Ook verzorgen zij voorlichtingen bij de lokale bevolking om zodoende dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Lokaal dorp bezoeken nabij Luang Prabang

Lokaal dorpje bezoeken

Op de terugweg kwamen we langs een lokaal dorp en deze bezochten we. Dat is ook altijd wel super om te zien. Ik vind de combinatie altijd zo apart dat je eigenlijk in een houten hut woont maar dat er wel een schotel voor het ontvangen van televisie naast de hut staat. Er is verandering gaande maar die gaat niet snel. Of men het ook altijd wil is dan natuurlijk ook de vraag. Voor nu leeft men nog zoals men dat al altijd deed en lijken de meesten daar blij mee.

Al zullen vele tieners en twintigers echt wel naar de stad Luang Prabang trekken, hetzij voor opleiding en/of voor de moderne tijd 🙂

Helblauwe Kuang Si Waterval

  • Alternatieve optie voor Kuang Si Waterval

Je hebt nabij Luang Prabang nog zo’n mooie blauwe waterval, deze heet tad sae waterval. Ik heb begrepen dat deze meer bezocht wordt door de lokale mensen…Misschien had ik dan juist wel daar naartoe gewild .. De waterval is minder hoog als de Kuang Si waterval maar heeft dezelfde mooie blauwe kleur! En net als de Kuang Si waterval heeft ook deze een aantal verdiepingen met poelen waar je heerlijk in kan dobberen.

De Tad Sae Waterval bevindt zich op 18km afstand van Luang Prabang en op 2km afstand van het dorpje Bak En.

Vond je dit een leuke trip?
Bewaar hem dan en pin hem op je bord!

Helblauwe Kuang Si Waterval

Benieuwd naar meer Laos avonturen?

Sunset vanaf Phu Si  & Tips voor Luang Prabang

Tuben in Vang Vieng – Reisgids Vang Vieng, Laos

De Mysterieuze Vlakte der Kruiken – Phonsavan

Of wil je graag wat over andere Aziatische landen lezen?

10 dagen op het schone en groene Sri Lanka

3 dagen in de jungle van Kota Kinabatangan – Borneo, Maleisie

Als je vliegt naar Azië heb je vaak een tussenstop. Heb je die in Singapore?
Blijf er dan een paar dagen de stad ontdekken.

Top 25 bezienswaardigheden Singapore – Alles voor een Lang Weekend Singapore

Ik hoop dat je net zo geniet van deze mooie wereldbol als dat ik doe!

Tags:,
4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *