Lange Stop-Over in China met Southern China Airlines

Toen ik mijn ticket boekte naar de Filipijnen kon ik kiezen tussen 6, 9 of zelfs 22 uur lange Stop-Over in China, Guangzhou. Ik bedacht me gelijk dat het een mooie kans was om eens een dag in China te zijn. Dus ik boekte het ticket met de langste overstaptijd.

Ik zou dus 22 uur in China hebben te besteden!! Jippie!!

Visum China tijdens een Lange Stop-Over in China

Je denkt natuurlijk gelijk, hoe zit dat met het visum in China? Het is niet een van de makkelijkste landen om een visum te krijgen natuurlijk.. Dat klopt misschien maar voor een dag of 2 voor een overstap is deze heel goed en makkelijk te verkrijgen.

Blij verrast was ik ook toen ik wilde inchecken voor mijn vlucht vanuit Manila naar Guangzhou en ik de mogelijkheid kreeg om een gratis hotel te boeken. Ik kreeg 5 keuzes te zien en heb er daar uiteraard 1 van geboekt.

Lange Stop-Over Guangzhou

Toen ik uit het vliegtuig stapte gaf ik bij de gates aan dat ik een lange overstap had en dat ik graag Guangzhou in wilde. Ik kreeg een briefje met uitleg over hoe te lopen zodat ik bij Immigratie nr 19 uitkwam.

Lange Stop-Over in China Guangzhou

Toen ik daar kwam zag ik al meerdere westerse toeristen zitten en ik zag dat zij een formulier aan het invullen was. Mijn naam, mijn legitimatiebewijs nummer en natuurlijk waar ik zou gaan verblijven en de duur. Nog wat extra vragen, allen makkelijk in te vullen en hierna leverde ik hem in. Het duurde een klein half uurtje voordat een chinese man terug uit het kantoor kwam met een stapeltje paspoorten en ze uitdeelde. Er stond een stempel in met de tekst: Temporary Entry Permit.

Lange Stop-Over in China

Bij de douane kreeg ik er een stempel bij met de datum van inkomst en de volgende dag zou er dus weer een stempel bij komen. Helemaal goed!! Binnen een uur stond ik bij Gate 20 Transfer Accommodation om te wachten op mijn transfer naar het geboekte hotel.

Lange Stop-Over in China met China Southern Airlines

Complimentary Hotel via China Southern Airlines

Ik reisde met China Southern Airlines en zij bieden dus een hotel voor de lange stop-over. Helemaal geweldig!! Ik had er zelf voor gekozen en toch kreeg ik van hen een hotel aangeboden. Ik kreeg daarbij ook een transfer naar het hotel. Helemaal super geregeld dus!

Alternatief…

Wat achteraf zou kunnen gezien worden als een nadeel is dat je in een buitenwijk van Guangzhou komt te overnachten. Dichtbij het vliegveld en in een grote stad. Ik heb dus geen tijd genomen om naar het centrum te gaan. Wel begreep ik van een medereiziger, die een vlucht gemist had en dus ook een dag moest wachten, dat je makkelijk met de metro de stad in kan vanaf het vliegveld en hij in een hostel wat hij geboekt had een handig kaartje kreeg van de metro. Hij had gewinkeld en een druk deel van het centrum bezocht en ook een super dag gehad!!

Voor mij duurde het niet heel lang voordat ik ingecheckt en al in het Henri Business Hotel was in een buitenwijk van Guangzhou.  Kijk dan wat een geweldige kamer ik had. Dit was bijna het mooiste hotel met de fijnste douche van de hele reis 😉

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Zij gaven mij ook gelijk de tijd voor de transfer terug naar het vliegveld de volgende ochtend vroeg. Omdat ik graag de stad wilde verkennen vroeg ik hen naar het openbaar vervoer maar dat ging toch lastig… Zij spraken geen Engels en met het vertalen via een app werd het mij duidelijk dat het best ver was naar het centrum en dat ik een taxi moest nemen.

Ik had geen Chinees geld en het was onderhand 14.00 uur en ik ben de omgeving gaan verkennen van het hotel.

Lange Stop-Over in China met China Southern Airlines

Toen ik de ene kant op wandelde kwam ik bij een park uit en veel winkels.

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Toen ik de andere kant op liep kwam ik in een hele andere wijk uit. En die wijk vond ik veel interessanter!! Daar heb ik de rest van de middag doorgebracht, straat na straat was ik verrast door wat ik zag.

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China – Guangzhou

Lange Stop-Over in China

Opgesteld in rijen en hard zingend stonden meerdere groepen kinderen op dit schoolplein. De ouders en opa’s en oma’s stonden al buiten hen op te wachten. De afsluiting van een dag basisschool…

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Wat zou daar nu hangen te drogen??

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Heerlijk ronddwalen in de straatjes die me zo verrassen!!

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Lange Stop-Over in China

Ik vond het echt geweldig om een dag rond te lopen in China. Het land waar ik nog steeds nooit ben geweest! Ik heb er een dag van kunnen proeven en wil nu eigenlijk helemaal graag een keer naar China 🙂

Wil je het filmpje zien wat ik van die dag maakte?

Ik vond het geweldig om er een dag rond te lopen!!

Zo’n extra vakantiedag wil jij toch ook?

Als jij deze blog ook leuk vond wil je hem dan delen?

Lange Stop-Over in China

Wil je meer lezen?

Roadtrip door de Eifel

Wat je zeker moet zien in Stockholm – Zweden

Een dag uit het leven van een pelgrim

Hoe blijf je droog op de fiets?

Verdwaald op deze mooie wereldbol

Of als je meer Azië verhalen zocht kijk dan even hier

Of kan ik je inspireren?

http://safeandhealthytravel.com/wereld-positief/

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld kan genieten dan ik!!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *