Hoogtepunten van Trinidad – Bezoek de kleurrijke authentieke stad Trinidad, Cuba

Iedereen die naar Cuba gaat zal een bezoek brengen aan de geweldig stad Trinidad! Het is kleurrijk, veelzijdig en heeft je veel te bieden. Niet alleen de hoogtepunten van Trinidad zelf maar ook de omgeving is een must om te ontdekken!

Trinidad is een stad in Midden Cuba en staat bekend om zijn mooie straten belegd met de oude kinderkopjes. Wel apart om te beseffen dat deze uit de slavenboten kwamen… Trinidad staat al sinds 1988 op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO en ik snap helemaal waarom! Deze stad is ontstaan door de suikerplantages in de omgeving. De meeste grote kleurrijke huizen hebben dan ook daar hun achtergrond in.

Lees verder over de hoogtepunten van Trinidad

Ik ben 3 dagen in Trinidad geweest en was daarom, per fiets en met het paard, ook in de omgeving van de stad. Ik heb echt genoten van de mooie kleurrijke stad Trinidad!

Als je dan in Trinidad zelf bent, welke hoogtepunten van Trinidad mag je dan zeker niet missen?

Meseo Municipal de Trinidad “Palacio Cantero”

Meseo Municipal de Trinidad "Palacio Cantero" Trinidad - Cuba

Het historisch museum geeft je een beeld van hoe men in de bloeiende tijd van de suikerriet plantages leefden. Ik vond het leuk om er even doorheen te lopen. De historie opsnuiven en een tijdsbeeld bij de achtergrond van het stadje te krijgen. Zie die mooie maar eenvoudige grote keuken hieronder eens!

Meseo Municipal de Trinidad "Palacio Cantero" Trinidad - Cuba

Daarnaast heeft dit museum een geweldige toren waar je naar boven mag. Deze uitkijkpunten zal ik altijd op zoeken! De omgeving bekijken en mooie panorama foto’s maken. Jij toch ook?

Convento de San Fransisco de Asis - Trinidad, Cuba

De toren Convento de San Fransisco de Asis die toegankelijk is vanaf het nationaal museum van de Strijd tegen de Bandieten.

Arquitectura Colonial

highlights of Trinidad - Cuba

Ik ben in dit museum voor de architectuur niet naar binnen geweest.

Nacional Meseo De La Lucha Contra Bandidos

Vertaald heet dit museum: de Strijd tegen de Bandieten Heel interessant natuurlijk, iedereen kent de verhalen uit de tijd van Fidel. En als je hem niet kent…dan ken je zeker wel Che Guevara. Dit museum gaat ook over de strijd die in die tijd, de jaren 60 van de 20e eeuw, werd gevoerd.

Ik vond het tenminste wel de moeite waard om er even rond te lopen.

Hoogtepunten van Trinidad

Convento de San Francisco de Asis

Daarnaast geeft dit museum toegang tot de toren die denk ik op de meeste foto’s van Trinidad prijkt. Dat is dus wel een toren waar je in moet hebben gestaan bij een bezoek aan Trinidad!

Het uitzicht vanuit deze toren is ook geweldig over alle hoogtepunten van Trinidad. Je kijkt zo over het Plaza Mayor. En natuurlijk een geweldig vergezicht over de stad en de bergachtige omgeving!

Hoogtepunten van TrinidadDe bergen op de achtergrond is het nationaal  park Topes de Collantes. Daar heb ik een geweldig leuk tochtje op een paard gemaakt!! Daar vertel ik je later meer over.

Hoogtepunten van Trinidad – Cuba

Playa Mayor

Neem de tijd en ga lekker zitten op de trappen van het Plaza Mayor. Elke stad heeft een Playa Mayor en vaak is het een komen en gaan van alle mensen die zich bewegen door de stad. Dus van lokale bewoners tot aan de toeristen die er ook massaal zijn. Ik vond het heerlijk om de muziek tot me door te laten dringen en het gevoel van relaxed Cuba in mij op te nemen.

highlights of Trinidad - Cuba

Hoogtepunten van Trinidad

Met heerlijke live muziek erbij is het goed vertoeven hier!!

De geweldige straten belegd met kinderkopjes

Straten van Trinidad

Een van de grootste hoogtepunten van Trinidad zijn wel de lokale straten!! In allerlei gidsen staan wandelingen beschreven zodat je de straten van Trinidad goed gaat verkennen. Dat is ook zeker de moeite waard. Als je iets uit het drukke centrum loopt zit je gelijk midden in het lokale leven. Je ziet de kleine zelfstandige winkeltjes waar de stukken vlees in de buitenlucht hangt maar ook de vrouwen die de nieuwste roddels met elkaar uitwisselden.

Straten van Trinidad - Cuba

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Ik vond het heerlijk om telkens even dat uitstapje te maken in de straten buiten het centrum! Elke keer als ik naar mijn casa liep nam ik een andere weg 🙂

Straten van Trinidad - Cuba

Kijk ook eens naar de Wandeling door Trinidad die ik maakte.

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Hoogtepunten van Trinidad – Cuba

Straten van Trinidad - Cuba

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Paardrijden Topes Collantes NP

Een dag het nabije Topes Collantes in vind ik ook een must! Even de omliggende natuur zien en beleven. Uiteraard komt er een sigaar en een kopje koffie bij kijken… waar je dan natuurlijk ook die kan kopen 🙂 En ik liep een stuk naar een mooie waterval. Iedereen zal je naar een ander stukje brengen en laat je wat anders zien maar het is heerlijk om even in de natuur tijd door te brengen!

Lees meer over deze paardrijtocht in Topes Collantes

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Fietsen naar het strand Playa Ancon

Wat ik ook erg leuk en fijn vond om te doen was op de fiets naar de kust fietsen. Even wat lichamelijke beweging, lekker door het landschap van Cuba fietsen en daar lekker de tijd voor nemen. Ik kwam bij een dorpje La Boca naast Playa Ancon aan de kust, daar zag ik wat vissers en nam ik even de tijd om het dorpje te bekijken. Toen ik doorfietste kwam ik langs meerdere strandjes waar als je er op loopt je vaak gelijk aangesproken wordt door iemand die kennelijk in de omgeving is en je om een geldbedrag vraagt als je gebruik wil maken van hun strand.

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba
Op het strand nabij La Boca nam ik uiteraard even de tijd voor wat yoga oefeningen.

In Playa Ancon heb ik uiteindelijk even lekker op het strand geleden en genoten van het weer!

Voor als je meer lezen over mijn fietstocht naar Playa Ancon

Hoogtepunten van Trinidad - Cuba

Ik heb genoten van mijn bezoek aan de hoogtepunten van Trinidad en de omgeving. Cuba vond ik op echt geweldig en zou graag nog een terug gaan.. 3 weken is natuurlijk veel te kort!

Verblijf in Trinidad

Tijdens mijn hele reis in Cuba heb ik geen hotel gehad maar alleen in de lokale casas verbleven. Ik vond dat hele fijne manier om ook echt in contact te komen met de mensen. Je krijgt er de lokale tips, je eet er het lokale eten en praat met handen en voeten met de eigenaren. Ik vond het super!

Casa in Trinidad - Cuba

In Trinidad verbleef ik bij Casa Georgina Zayas (Titi)
Hostal Georgina y Jose Ramon.

Vond je deze tips handig? Deel ze dan ook voor anderen!

Wil je meer over mijn reis door Cuba lezen?

De sigarenboer bezoeken in de vallei van Vinales

Hoogtepunten van Matanzas – Cuba

Fotoblog van Havana

Ik kan het echt aanbevelen om in casas te gaan overnachten als je in Cuba bent! Lees daar meer over!

Boek jij een Hotel of Casa in Cuba? Rondreis Cuba

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *