Een sessie gezonde pijn – Voetreflexologie in Bangkok, Thailand

Voetreflexologie in Bangkok? Ik ging zitten, voor mij op de grond stond een ronde wasbak, mijn voeten werden gewassen in lekker fris water. Hierna werd ik meegenomen naar een andere ruimte. Er klonk semi klassieke muziek, het was jaren 80 muziek in een tekstvrije en klassieke uitvoering. Het licht was gedimd en de temperatuur frisjes zoals overal in de airco’s. Ik zag een vrouw liggen in een relaxstoel met voor haar een Thaise vrouw die haar voeten en onderbenen aan het masseren was.

Ik werd ook in zo’n stoel geplaatst. Hij werd in de relaxstand gedrukt en ik kwam languit te liggen. De Thaise vrouw legde een handdoek over mij heen en ging voor mij zitten. Ik sloot mijn ogen, ik kon haar toch niet meer zien om te kijken wat ze ging doen en zag alleen nog het witte plafond boven mij.

Een sessie gezonde pijn

Voetreflexologie in Bangkok, Thailand

Ik voelde dat ze mijn voeten pakte en ze iets uit elkaar legde. Hierna pakte ze 1 voet en zette haar duim in op mijn voetzool. Die duim voelde ik diep in mijn voetzool drukken… Aah, het begon pijn te doen. Ze drukte precies onder de tenen, op de gewrichten, en bleef vast houden. Ik moest me aanspannen om het te verduren en toen ze los liet voelde ik mij opgelucht en kon ik me weer ontspannen.

Voetreflexologie in Bangkok - Thailand

Wauw…die kleine handjes van haar hadden strenge vingers.

Die konden toch echt wel heel veel kracht zetten. Ik had stiekem nog even gekeken of ze met een houten stok of iets dergelijks in mijn voetzool aan het prikken was maar dat was niet zo. Het was nog steeds haar duim geweest. Diezelfde duim baande zich nu een pad over de bovenkant van mijn voet naar mijn scheen. Wauw…die deed ook pijn, wat drukte ze hard. Is dat wel goed? Doet het iedereen zo’n pijn? Is dat juist goed?
Wie mooi wil zijn moet pijn leiden? Ik weet van mijn sportmassages dat het ook altijd erg pijn doet als er aan iets gewerkt wordt wat beter moet worden. Dus ik moet het uitzitten, het wordt vast minder pijnlijk op andere plekken..

Een sessie gezonde pijn

Voetreflexologie in Bangkok, Thailand

Nou dat had ik gehoopt, ik voelde elke keer die duim van haar op botjes van mijn tenen drukken…op mijn hak…in de bal van mijn voet. Wat een pijn! Ik kreeg het er warm van en kon mij moeilijk ontspannen. Elke keer als ze even mijn voet los liet kon ik weer mijn adem loslaten en mij ontspannen. De doorbloeding kwam zo wel goed op gang. Dat zal toch ook zeker een goed teken zijn, stoffen die niet in mijn voeten horen zullen nu vast als gek door mijn lichaam gaan en afgevoerd worden.

Ik heb ooit geleerd dat alle punten in je voeten in connectie staan met alle organen in je lichaam en die worden dus nu aangespoord om zich van alle afvalstoffen te ontdoen. Hoe meer dit pijn deed hoe meer bloed er ook ging stromen. Met die bloedstroom gaan al die afvalstoffen verwerkt worden. Met dat in mijn achterhoofd bleef ik mij verbijten om het te doorstaan. Punt na punt deed pijn en was een nieuwe ervaring.

Net toen de pijn minder begon te worden aan mijn ene voet vond het Thaise vrouwtje het ook genoeg en pakte mijn andere voet en begon de lijdensweg van voor af aan.

Ik hield mij zelf voor dat ik hierna nog 2 uur goede massage zou krijgen!

Voetreflexologie in Bangkok, Thailand

Lees eens meer over Reflexologie.

Of lees meer over mijn zinvolle reizen

Mindful Wandelen

Gebruik de kracht van positief denken je jou voordeel

Geniet van het moment.. De weg naar het Geluk

Of lees deze redenen om dankbaar te zijn eens

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *