Wandelen in Twente – Lutterzand Florilympha – 10 km

Wederom pakte ik het boekje van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig om een wandeling bij De Lutte te doen. Deze keer de wandeling Lutterzand Florilympha. Begin mei 2021 was ik in De Lutte waar ik een midweekje op een kat en kip paste. Hoe leuk! Die ochtend kwam zelfs de kip even kijken wie er in nu in dat huis was 🙂

Op de kip passen in De Lutte

Voor deze middag had ik afgesproken met collega Maaike en we ontmoetten elkaar bij Florilympha, het startpunt van de route Lutterzand Florilympha. En nu de terrasje weer open zijn ook een heel fijn eindpunt voor deze middag omdat we natuurlijk daar gebruik van maakten! We liepen de parkeerplaats af en even iets te ver de asfaltweg op maar vonden het bospad direct na de parkeerplaats even later. We liepen hierna rechts een smaller pad op om gelijk naar de Dinkel te lopen.

Wandelen in Twente – Lutterzand Florilympha – 10 km

Wandelen in Twente - De Lutte Florilympha

Water geeft altijd een extra dimensie en hier in het Lutterzand is het zand erom heen mooi wit. Dat geeft het beeld natuurlijk een beetje een warm beeld. Alsof je een strandje ziet en dus een zomers gevoel. Een heerlijk vakantie gevoel tijdens mijn midweekje in De Lutte!

Lutterzand bij De Lutte Florilympha

We volgen een tijdje het riviertje de Dinkel en lopen langs de mooie waterkant met het witte zand en wat flinke hoogteverschillen.

We steken de zandvlakte over om daar het bosgebied in te verdwijnen. Mooie slingerende paden brengen ons langs heideveldjes en jeneverbesstruiken. Ik vind het een mooi stuk bos en vond het ook verrassend de hoeveelheid verschillende paden die we gelopen hebben. Van brede wegen naar fietspaden en enkel brede wandelpaden. Hier en daar krijg je ineens zicht op een open veld waar je de wildobservatieposten ziet staan.

10 km De Lutte Florilympha

10 km De Lutte Florilympha

Lutterzand Florilympha – 10 km – Gegarandeerd Onregelmatig

Midden in het bos kwamen we ook een heel aantal recreatiehuisjes tegen. Wij waanden ons midden in het bos maar kennelijk makkelijk toegankelijk voor auto’s en huurders van deze huisjes. Geweldig plekje natuurlijk!! Ik besef me nu ook dat ik hier helemaal geen foto van gemaakt heb. We waren veel aan het praten en hadden uiteraard een mooi tempo en eigenlijk heb ik heel weinig foto’s gemaakt deze keer.

Op deze plek heb ik in okt 2017 ook een wandeling gemaakt.
Toen ben ik ook langs die huisjes gekomen maar maakte ik er ook al geen foto van.

10 km De Lutte Florilympha

Na een mooie slingerweg door het bos kwamen we al bij het eindpunt aan. Achter camping Meuleman waarna wij richting de weg liepen en bij Florilympha uitkwamen waar het terras ons hartelijk verwelkom heette.

Deze Lutterzand Florilympha wandeling die je in een middagje makkelijk kan wandelen is heerlijk en afwisselend. Met 10 km is deze wandeling voor bijna iedereen toegankelijk.

De verscheidenheid aan natuur, bos/hei/zandvlakte en de Dinkel waar je een stuk langs loopt geeft je alle dimensies wat je maar kan wensen als je gaat wandelen in Twente.

10 km De Lutte Florilympha

De terrassen waren die week ervoor weer open gegaan en wat is het dan toch relaxed dat je even fijn kan zitten. Ik was ook heel tevreden met de coffee to go en om die dan bij de auto of op een ander leuk plekje te drinken…maar ja… zo in een fijne stoel, schoenen uit en in kleermakerszit geniet van een cappuccino?

10 km De Lutte Florilympha

Life is Good!

Wil jij dit boekje ook bestellen?
Of kijk eens rond naar andere wandelingen, ze delen genoeg inspiratie voor wandelingen door heel Nederland.

Deel je deze wandeling met anderen?

Zoek je meer wandelingen in Twente?

De Stuwwalroute – 55km van Mander naar Oldenzaal

Mijn Mooiste Wandelingen in Overijssel

Wandeling Umfassungsweg – Kasteel Twickel Delden – 11 km

Wandeling in het Springendal – Ootmarsum – 18 km

Sallandse Zandloper – 45 km wandelen door Salland

Of doorkruis Nederland op de paden die de vroegere Marskramers gebruikten

Het Marskramerpad – LAW3 – Wandelen van Duitsland tot aan de kust van NL

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *