Fietsen In de Stad Marrakesh, Marokko – Zinvol Reizen

De stad Marrakesh in Marokko is een perfecte bestemming voor een weekend trip. Ik ging samen met mijn broer deze geweldige stad verkennen. Om de stad en de omgeving te verkennen hebben we gekozen voor 6 dagen. We waren blij verrast hoe mooi de stad en de cultuur van Marokko is ook al zijn we op de eerste dag in de oude medina al wel opgelicht. Lees hier hoe dat gegaan is..

De tweede dag in de stad Marrakesh hebben we een fiets gehuurd om de stad wat verder te verkennen. We wilden rond de oude muur fietsen, de hele oude stad Marrakesh gaan verkennen. Deze oude medina staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. We zijn begonnen bij de ingang van de oude stad, aan de zijde waar de Koutoubia ook te zien is.

We begonnen onze tour bij de bekende Koutoubia

Fietsen in MarrakeshFietsen in de oude Medina

Fietsen in MarrakeshDeel van de 19km lange muur om de oude Medina

Fietsen in de souks van Marrakesh

We zijn rechtsom gefietst en voor de veiligheid ook maar een heel stuk over het brede trottoir gegaan. Er zijn vele werkzaamheden aan de muur voor restauratie, dit is een constante bezigheid om de muur in goede staat te houden. Op een gegeven moment kwamen we bij een grote rotonde aan waar als we daar rechts waren gegaan we bij de Tuinen van Menara waren gekomen. We wilden daar nog wel naartoe maar we hadden eerst bedacht om een rondje om te Medina te fietsen. Het was een super gezicht met aan de ene kant het wisselende landschap of wijken van de stad Marrakesh en de roze muur aan de andere kant met allemaal mooie ingangen/poorten.

Bab Agnao - Fietsen MarrakeshBab Agnaou

Fietsen in de Stad Marrakesh

Geweldige oude poorten in die roze muur!

Op een gegeven moment zijn we toch door een poort naar binnen gegaan. Daar bleek de Bab Agnaou te zijn. Een van de 19 mooie oude originele poorten die de muur telt. Die poort is in de 12e eeuw gebouwd, in de Almohad Dynasty. Aan weerszijden van de poort staan oude kanonnen opgesteld.  In de Berberse taal betekend Agnaou zwart of land van de zwarten. Deze betekenis kan wijzen op het feit dat de poort naar het zuiden wijst en dus naar het Zuidelijke deel van het continent Afrika.

Het zag er uitnodigend uit om de poort door te gaan dus hebben we onze fietsen gestald en zijn we een stuk gaan lopen. We konden niet goed een plek vinden om onze fietsen aan vast te zetten maar toen we deze verkeersborden vonden leek het ons wel geschikt om ze daarvoor te gebruiken 🙂

Parking the Bikes, Biking Marrakesh

In de straat na de poort Bab Agnaou waren veel leuke maar toeristische winkeltjes. Toen we verder liepen kwamen we in de straat uit waar de Saadian tombes ook zijn. We vonden het er niet zo uitnodigend uitzien om daar naar binnen te gaan en entree te betalen maar ertegenover zit wel een erg mooie Kasbah waar we op het dakterras een kopje thee hebben gedronken.

Fietsen in Marrakesh

Fietsen in Marrakesh

De Kleuren van stad Marrakesh

Daarna zijn we weer verder gaan fietsen. We zijn de oude Medina ingedoken, op een gegeven moment fietsten we door de oude straten en zagen we het dagelijkse leven van de oude Medina aan ons voorbij gaan. Juist dit is de meerwaarde van zelf rond gaan fietsen en zomaar straat na straat inslaan. Je komt iets meer buiten de toeristische plekjes en krijgt wat meer te zien van het lokale leven.

Fietsen in Marrakesh

Fietsen in Marrakesh

Fietsen in Marrakesh

Fietsen in MarrakeshDie oude deuren zijn toch super!!

Fietsen in Marrakesh

Bezoek dan ook Bahia Paleis!

Wat een geweldige oase midden in die drukke stad!!

Op een gegeven moment kwamen we aan bij Bahia Paleis en hebben we onze fietsen daar weer gestald en zijn we naar binnen gegaan. Heel mooi paleis en tuinen, super om doorheen te lopen. Erg mooie binnen tuinen en binnenplaatsen met waterfonteinen. Het hele gebouw is erg mooi gedecoreerd met tegels, dit is binnen maar ook buiten het geval.  Dit geeft erg mooie kleureffecten en lichtinvallen door de hallen, gangen en deuropeningen. Bahia betekent glans dus ik kan mij wel voorstellen waar die naam op gebaseerd is. De binnenplaatsen met de water bassins vond ik echt super!

Bahia Palace, Marrakesh

Biking in Marrakesh

Bahia, MarrakeshBahia Palace, Marrakesh

 

Na weer een tijdje fietsen kwam we aan de andere kant van de oude Medina aan, weer zagen we die mooie roze muur. We gingen weer door een Bab en kwamen aan de buitenzijde te fietsen. Aan de andere kant leek een grote nieuwe wijk gebouwd. We hebben super veel lol gehad. Op een gegeven moment lag ik helemaal in een deuk van het lachen omdat mijn broer foto’s maakte over zijn schouder zonder te kijken. Ik dacht dat ze allemaal mislukt waren maar stuk voor stuk waren ze goed 🙂

Ik had een zere buik van het lachen!

Biking in Marrakesh

Biking in Marrakesh

We hebben een geweldige dag gehad,

fietsen door de oude stad Marrakesh

Fietsen in MarrakeshAls je deze blog leuk vond deel hem dan met anderen via de sociale media 🙂

Meer lezen over Marokko?

Complete Reisgids Fez

Ontdek veelzijdig Marokko in 4 dgn

Of zoek het wat dieper Afrika in en ga op reis in The GambiaNamibië, Kenia.

Lees alles over mijn 2,5 maanden reis door Namibië

Solo Rondreis Namibië met 4WD – 10.000 km Alleen in Namibië rondreizen

Tags:
6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *