Hotel/Hostel Rygerfjord – Stockholm

Als je in het centrum van de stad wil verblijven betaal je daar over het algemeen een behoorlijke prijs voor…of je verblijft in een hotel waar je verwacht in de nacht de ratten voorbij te zien komen.. In Stockholm verbleef ik bij het hotel Rygerfjord! Ik was in het begin een beetje sceptisch omdat ik niet wist wat ik moet verwachten..

Het was echt een super verblijf!

Rygerfjord – Stockholm – Zweden

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Ik zocht naar een betaalbare plek maar wel in of dichtbij het centrum van Stockholm. Ik had eerst een ander hostel in Sodermalm maar dat was zeker een half uur lopen vanaf het metrostation Slussen. Vanaf daar kun je makkelijk over de brug lopen Gamla Stan in. Ik wilde dichterbij zitten en toen vond ik de boten aan Söder Mälarstrandd en dit zag er super uit, de prijs was goed voor mijn budget. En de plek is natuurlijk ronduit geweldig!! Je zit in het hartje van de stad maar je hebt het gevoel alsof je in het buitengebied verblijft maar met uitzicht op de eerste rij 🙂

Waar vind ik Rygerfjord – Stockholm

Het eiland Sodermalm is het grootste eiland van de Stockholm en de wijk zelf is super leuk om rond te lopen. Aan de stadskant van het eiland ligt Söder Mälarstrand, dit is een soort boulevard langs het binnenwater Mälaren. Het biedt uitzicht op het bekende Stadhus en de bruggen naar de wijk Gamla Stan.

De panorama vanuit hier is geweldig!

Als je naar Gamla Stan wil, het bekende en historische centrum van Stockholm, dan loop je de mooie brug over en dan ben je er. Ook het modernere stuk van Stockholm, Normalm en Ostermalm is ongeveer 20 minuten lopen. Hier vind je wat meer winkels en ketens. Maar ook deze wijken zit vol met mooie, historische panden!

De Boten van Rygerfjord – Hotel/Hostel

Het hotel of hostel Rygerfjord bestaat uit 3 boten. In deze boten zijn hotelkamers maar ook dorms gerealiseerd. Ik had een eigen kamer op de derde boot en vanuit daar had ik een geweldig uitzicht op het meer met op de achtergrond het Stadhus. Dat is toch een nummer 1 plek??

Voorzieningen aan boord

De boot heeft drie verdiepingen en op elke verdieping waren verschillende toiletten en douches gemaakt. Sommige douches waren hele badkamers met toilet erbij in. Op de bovenste verdieping was een keuken aanwezig die je kon gebruiken. Er waren een aantal tafels binnen maar ook buiten op het dek waren een aantal tafels waar je heerlijk kon zitten. Dat is toch super?

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Zie je dat uitzicht wat je hebt als je aan het koken bent?

Drie boten?

Ja, 3 boten. Boot nummer 1, vanaf het centrum gezien de laatste, heeft de receptie en het restaurant aan boord. Mijn ontbijt zat niet bij de prijs in maar ik nam hier wel mijn ontbijt. Je kunt dan binnen zitten, voor op de kade maar ook boven op het dek. Waar je dan natuurlijk weer dat geweldige uitzicht hebt!

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Deze eerste boot ligt langs de kade en de andere twee liggen met de neus naar de kade. Deze twee boten hebben een platform tussen zich in liggen wat een terras is. Hier kun je super relaxed zitten met heerlijk weer, er stonden een aantal tafels. Vanaf het terras is het met de kade aangesloten door een pad en een hek.

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Veiligheid?

Vanaf het terras kun je dus door een hek naar de kade. Dit hek was in de avond en nacht afgesloten en daar zat een pincode op. Deze pincode werd regelmatig veranderd, ik stond al eens voor een dichte deur en moest een nieuwe code ophalen. Dus de kans dat er vreemde mensen binnen komen is vrij klein.

Ik dend dat dit wel belangrijk was omdat de receptie een boot verderop was, tenminste 50 meter dus.

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Mijn kamer – Rygerfjord

Ik had een single room geboekt. Mijn kamer had wel 2 bedden, een soort stapelbed. De lage was breder en stak uit en zodoende kon ik wel gewoon op bed zitten zonder mijn hoofd te stoten 🙂

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

Ik ben helaas vergeten zelf een foto te maken dus deze vond ik online. Mijn kamer had een echt tafeltje met een stoel maar de bedden waren hetzelfde. Aan de overzijde was een grote spiegel en een kapstok aan de muur zodat ik veel op kon hangen. Kleine maar erg goed ingerichte kamer!

Mijn kamer had ook een raam wat me dat geweldige zicht bood over het meer en op het Stadhus.Ik kon ook de brug zien die Sodermalm met Gamla Stan verbind. Het raam had schoner kunnen zijn…ik heb daar geen goede foto door kunnen maken. Ik kan me wel voorstellen dat ze niet elke maand aan de buitenkant van dat schip hangen om de ramen te wassen.

Internet / WiFi  –  Rygerfjord

Op alle boten had je WiFi en de verbinding was heel goed. Ik vind dat erg belangrijk! Als ik rustig tijd wil doorbrengen in een hotel dan is het eerste eigenlijk wat goed moet zijn de internet verbinding. En dan ook vooral ook in je eigen kamer en dat was hier goed!!

Rygerfjord -Stockholm - Sweden

En ook op het dek van de eerste boot; bloggen met een kop koffie en een geweldig uitzicht!!

Openbaar Vervoer

Het metrostation Slussen is op ongeveer 10 minuten lopen, de brug die je opgaat om daar te komen is ook de brug die je neemt om naar Gamla Stan te gaan.  Vanaf Slussen kun je de rode of groene lijn nemen van de metro. Als je naar T-Centralen (CS) gaat kun je het centrum van Stockholm in of kun je daar alle connecties verder nemen.

Vanaf het vliegveld:

Als je vanaf het vliegveld komt kun je de Arlanda Express nemen die je tot aan T-Centralen brengt. Als je dan de metro naar Slussen pakt kun je het laatste stukje lopen naar de kade Söder Mälarstrand.

Parkeren (huurauto)

Als je eenauto gehuurd hebt en deze dus in de omgeving moet parkeren dan is dat ook geen enkel probleem. Tegenover de boten zitten een grote parkeerplaats.

Een avondwandeling – Söder Mälarstrand

Rygerfjord - Stockholm - Sweden

Er liggen een heel aantal boten aan deze kade. Een heel aantal zijn door lokale mensen gehuurd maar ik zag ook nog een heel aantal meer botels. Op een aantal was het flink feesten in het weekend. Ook als je een restaurant zoekt zou je niet van de kade of hoeven te gaan. Ik kan me dus wel voorstellen dat je een avond hier door kan brengen zonder de stad in te gaan.

Ik liep naar het einde van de kade en dat was een heerlijke wandeling!

En als je mij al een beetje kent…dan weet je wel wat ik dan doe…daar waar het niet meer zo druk is 🙂

Rygerfjord - Stockholm - Sweden

Bewaar deze tip op Pinterest of deel hem op je sociale media

Meer reviews lezen?

De 5 Accomodaties die ik in IJsland had

Mijn favoriet: Sukhumvit 12 Bangkok Hotels & Suites

Een nachtje alles wat je wenst – Viewdeck Cottage – El Nido

Meer over mijn reis door Zweden

De Fietsroute Kattegatleden aan de Westkust

Het beste Uitzicht over Stockholm

Ontdek Göteborg met de GO Card

 

Tags:
10 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *