Bezoek het Sprookjesachtig Monschau – Eifel, Duitsland

Het sprookjesachtig Monschau moet ook jou tot de verbeelding spreken. Ik had er al vaker mooie plaatjes van voorbij zien komen en wilde het natuurlijk graag een keer zelf zien. Toen ik bedacht om een kleine roadtrip te gaan doen met de camper van mijn vader stond de Eifel en dus het sprookjesachtige Monschau hoog op het lijstje!

Lees meer over die roadtrip de Eifel in.

Bezoek het Sprookjesachtig Monschau

  Noordrijn Westfalen – Eifel, Duitsland

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Ik reed (ong. 300km) die eerste dag gelijk naar het sprookjesachtig Monschau en zocht een camping op net buiten het stadje. Ik had de camper nog niet eens echt goed geïnstalleerd of ik had de fiets al gepakt en was op weg naar de mooie straatjes van Monschau.

Wist jij dat:

De stad is ontstaan in 1195 en vind zijn oorsprong in de kruistochten. Walram van Limburg-Monschau, de eerste heer van de burcht en latere hertog van Limburg, is als kruisvaarder in 1197 in het Heilige Land geweest.

De stad wordt ook wel Stad van Lakenwevers genoemd.  Al vroeg in de 18e eeuw werd in Monschau Spaanse Merinoswol verwerkt. Heinrich Scheibler (1705-65) slaagde er in om de doeken uit Monschau tot een merkartikel te maken op de grote beursplaatsen.

Ik was zo benieuwd naar de binnenstad, Altstadt, van het historische stadje dat ik gelijk er naartoe fietste. Ik ben dan altijd een beetje bang dat het tegenvalt en de plaatjes mooier zijn weggezet dan het daadwerkelijk is…

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Maar ik vond precies dat wat ik hoopte te vinden!

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Maar echt wat is dit een geweldig plaatsje zeg! Daarom de kop ook: Sprookjesachtig Monschau! Ik kan er niets anders van maken! Ik heb die dag een stuk rondgefietst en de avond natuurlijk niet in de camper gegeten maar een leuk restaurantje op een van de pleintjes bezocht en heerlijk genoten van de geweldige ambiance.

Bezoek het Sprookjesachtig Monschau

Ook de volgende dag ben ik in Monschau gebleven. Ik heb die ochtend een wandeling gemaakt die aangegeven staat vanuit het centrum. Deze geeft je een mooi zicht over de omgeving maar ook over het sprookjesachtig Monschau.

Wandelingen rondom Monschau - Duitsland

Wandelingen rondom Monschau - Duitsland

Wandelingen rondom Monschau - Duitsland

Wandelingen rondom Monschau - Duitsland

Wandelingen rondom Monschau - Duitsland

De middag kon ik mij beheersen en ben ik gaan fietsen over een stuk van de Vennbahn. En de avond ben ik weer terug gegaan naar Monschau om nog een keer te genieten van deze unieke plek! Het was iets frisser en dus heb ik binnen gezeten in een fijn restaurant.

Ik kan alleen maar zeggen dat je deze plek eens in je leven bezocht moet hebben!

Rivier de Roer heeft een mooie loop door het sprookjesachtige Monschau

Rivier de Roer heeft een mooie loop door het sprookjesachtige Monschau

Rivier de Roer heeft een mooie loop door het sprookjesachtige Monschau

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Wat je natuurlijk ook bezocht moet hebben is het burcht wat zich boven Monschau bevind. De plek waar het allemaal begon… Het is nu in gebruik als jeugd hostel en er worden concerten en opera’s gehouden. Geweldige plek en ik kan me voorstellen dat de ambiance op die momenten echt geweldig is!

Middengebergte De Eifel – Duitsland

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Sprookjesachtig Monschau - Eifel, Duitsland

Na een volle dag in deze omgeving te zijn geweest was het voor mij roadtrip de nodige tijd om door te gaan en verliet ik deze super plek! Ik kan je zeker aanbevelen om hier een dag of 2 te zijn. Je kijkt je ogen uit en verbaasd je over de goede staat waarin de meeste eeuwenoude huizen zich nog bevinden.

Ik ging na dit bezoek verder naar Stolberg waar ik een middag rondliep. Lees meer daarover in de Roadtrip Blog

Wandelen of Fietsen in de omgeving van sprookjesachtig Monschau?

Wil jij ook graag wandelen in Monschau of de omgeving?
Kijk dan even hier voor meerdere wandelingen!

  • Of wat dacht je van het fietsen op uitgerangeerde spoorbanen?

De Vennbahn loopt direct langs Monschau en daar fietste ik een klein stukje van. Hij is in totaal ruim 128 km lang en leidt je langs mooie vergezichten. Ondertussen leer je over de achtergrond van deze spoorbaan dmv diverse informatieborden langs de route!

vennbahn - Eifel - Duitsland

Fietsen op oude spoorbanen kennen ze ook in Spanje.
Niet lang geleden fietste ik een stuk op Via Verde in het gebied van de Sierra Subbetica.

Vond je dit een leuke tip?
Deel hem dan voor anderen!

Lees meer over Duitsland:

Net over de grens vind je de Wandelroute Hermannshohen

Externsteine in het Teutoburgerwald

Hiken op de Rheinsteig

Wandelen door Warburg

En lees ook eens wat tips over het gebruik van de trekkingsstokken als jij in Duitsland gaat wandelen!

Trekkingstokken en Veiligheid – En een Totall Workout – Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *