Van 200 km tot 400 km – Camino Frances Deel 2

De eerste update ging over de eerste 200km op de Camino Frances en dus ga ik vanuit daar nu verder. Na dit verslag zat ik al op de 400 km en dus ook op de helft van de pelgrimstocht. Lees maar eens verder hoe het er aan toe ging 🙂 Ik was ondertussen al 10 dagen aan het wandelen en begon me al echt een pelgrim te voelen.

Van 200 km tot 400 km

Camino Frances Deel 2

Dag 10 – Santa Dominga de la Calzada naar Belorado 23.5 km

Ik begon weer vroeg in de ochtend want het zou weer warm worden. Ik had nog steeds wat problemen met dat kleine teentje. Er zat een blaar precies op dat puntje.. En dat puntje van die kleine teen zit bij mij altijd verstopt onder de teen die ernaast zit..

Het was warm en rond 11.30 uur was ik in Belorado en vond ik het genoeg. Ik had weer een herberg met een zwembad en genoot daar volop van. Daarnaast ging ik de markt nog even op en kocht heerlijk gedroogd fruit!!

Camino Frances

Camino Frances

Dag 11: Belorado naar Ages 29 km

De dag startte met wat regen. Toen het begon zag ik in de verte al een dorpje waar ik naar binnen kon voor een eerste kopje koffie en mijn ontbijt. Toen ik dat op had was het ook gestopt met regenen en kon ik verder!! Mijn plan was om naar San Juan te gaan maar daar waren maar 40 bedden beschikbaar en het volgende dorp was maar 4 km verder dus liep ik iets door.

Net voordat ik daar aankwam barstte het los. Deze keer was het echt een enorme regenbui en onweer. Maar voordat ik doorweekt was had ik een herberg gevonden en zat ik daar heerlijk aan gezellige tafel met medepelgrims en dronk ik een cafe con leche.

Camino Frances

Camino Frances

Dag 12: Ages naar Burgos 24 km

Het was voor eerst fris in de ochtend toen ik Ages verliet. Het had grotendeels geregend die nacht en eigenlijk had ik het gewoon koud, voor het eerst sinds ik aan mijn pelgrimstocht was begonnen. Ik liep in een vlot tempo om lekker warm te worden.. en dat werkte goed! Vooral toen ik een berg op moest lopen. Toen ik boven was werd ik getrakteerd op een geweldig uitzicht met een opkomende zon!!

Camino Frances

De rest van de route was over paden lopen naar Burgos. Ik had wat Nederlanders ontmoet en een vrouw uit Drenthe die in Zwitserland woont met haar man. We liepen met z’n vieren Burgos in.

Camino Frances

Burgos - Spanje Pelgrimsroute st jacobsweg

Day 14 was ik in Burgos.

Ik liep wel wat maar dat was in de stad zelf 🙂

Burgos - Spanje Pelgrimsroute st jacobsweg

Een must visit is natuurlijk wel de kathedraal van Burgos!

Burgos - Spanje Pelgrimsroute st jacobsweg

Camino Frances

Day 15: Burgos naar Hontanas 31.6 km

De volgende dag ging ik weer verder. Ik was pelgrim en ik zou die 800 km lopen. Ik startte die dag met John, ik had hem een paar dorpen terug ontmoet en deze tweede nacht zat hij bij mij in het hotel. We hadden de avond ervoor heerlijk tapas gegeten… Maar na 10 km had ik het gevoel dat ik zelf verder moest lopen op mijn eigen tempo, het ging me net iets te langzaam.

Maar dat ging niet helemaal zoals ik dat bedacht had. 10 km later zat ik op een bankje en zag ik hem weer.. Ik had 4 blaren gelopen.. Ik had er aan elke voet 2 gekregen deze dag.. Die dag rust in Burgos leek mij geen goed gedaan te hebben!!

De Meseta - Spanje - PelgrimsrouteJa..ik voelde pijn!! Maar ik ging door op die vreselijke steenslag paden

Ik was wel blij verrast toen ik John zag lopen met Marianne. Een Nederlandse die ik in Roncesvalles had leren kennen. Ik had haar die ochtend kort getroffen langs de weg en gezegd dat als ze John langs zag komen hem maar de groeten moest doen van mij 😉

Omdat in het plaatsje waar ik zat geen bedden waren moest ik na 20 km nog 10 km door lopen. Ik had pijn maar het was niet anders. Ik liep samen met Marianne en John verder naar het eerstvolgende dorp voor een bed!!

Ook met die blaren haalde ik deze dag nog over de 30 km!!

De Meseta - Spanje - Pelgrimsroute

John (Nederlands…maar ook al 40-50 jaar in de USA) en ik

Wat je toch ziet in de meseta - pelgrimsroute

Camino Frances Deel 2

Dag 15: Hontanas naar Itero de la Vega 21 km

Het was een zware dag voor me. Mijn blaren deden me zeer. Ik had er aan beide zijden van de enkel blaren zitten, zo half onder het eelt. Daarnaast had ik het blaartje van de kleine teen die opspeelde en aan beide zijden van mijn grote tenen had ik blaren. Het waren er nu 5 geworden..

Maar uiteraard ging ik lopen.. Ik moest door, ik zou niet opgeven!! Ook al zou ik maar 20 km lopen, ik ging door. Marianne en John waren er om me op te peppen en pleisters, compeed of pijnstillers voor me te regelen.

Ik was niet alleen in mijn pijn en mijn zwoegen…

Camino Frances

Marianne die een foto maakt van deze geweldige zonsopgang!!

Tekenen van de pelgrims langs de pelgrimsroute

Boven op de berg stond dit mooie kruis en hadden we een geweldig uitzicht!!

Dag 16 – Itero de la Vega naar Poblacion de Campos 14 km

Van 200 km tot 400 km op de Camino Frances

Dit was mijn kortste dag. Mijn voeten deden zo’n pijn.. Ik voelde wel dat ik door moest gaan. Toen ik keven op weg ging lukte het ook wel weer. Als ik maar niet ging zitten…

Toch gingen we na zo’n  10 km zitten voor een kop koffie. Ik had het erg moeilijk toen ik weer verder moest en wat was ik blij toen er langs die lange weg een herberg bleek te zitten die nieuw as. Mijn nieuwe vrienden Marianne en John vonden het ook een heel goed plan om hier te gaan overnachten. het was La Finca tussen de plaatsjes Fromista en Pablacion de Campos.

Van 200 km tot 400 km op de Camino Frances

Pelgrimsmaaltijd tijdens de Camino Frances

Dag 17: Poblacion de Campos naar Carrion de los Condes 20 km

Deze dag begon ik toch weer alleen te lopen. John had een buddy weer gevonden waar hij een tijd mee gelopen had en Marianne moest versnellen omdat ze een tijdslimiet had. Ze wilde tenminste 25 km doen en ging die ochtend vroeg weg. Mijn voeten deden pijn maar ik kon het weer hebben. Ik nam per ongeluk de route die langer is maar ook mooier.. Die heb ik overal altijd gedaan maar nu had ik er omwille van mijn voeten wel spijt van 🙂

Ik kon een bed krijgen in het klooster Espiritu Santo waar ik in een bed lag naast de snurkende John 🙂

Het was een mooie stad waar je als pelgrim een aantal winkels kan bezoeken waar je handige dingetjes kon kopen. Ik kocht een handig klein flesje wasmiddel en ik kocht gehwol om mijn voetenbed mee te verharden.

zonsopgang over zonnebloemen - pelgrimsroute

Kleuren in de meseta - Spanje

schoenen van de pelgrims in de albergue

Hoe de schoenen meestal netjes in een kast staan in de herbergen 🙂

Tekenen van de pelgrimsroute

Beeld uit de stad Carrion de los Condes

Dag 18: Carrion de los Condes naar Calzadilla de la Ceuza 18 km

Ik verliet de stad rond een uur of 8 in de ochtend. Ik begon steeds later.. ik maakte ook kortere dagen dus ik kon me dit permitteren. Als je later dan 1 uur in de herbergen komt heb je kans dat de meeste bedden vergeven zijn. Mijn plan was om deze dag maar 12 km te lopen, het zou 1 lange rechte weg zijn.

Dat is wat ik las in mijn boekje en dat was waar ik mij op ingesteld had.

Ik begon aan de lange weg en na ongeveer 2 uur lopen zag ik een bordje dat het nog 6 km was… Ik dacht dat ik doodging!! Dat kon niet kloppen!! Als ik op 2 uur lopen maar 6 km had gedaan was er echt iets heel fout! Als dat zo was dan was dit echt de zwaarste dag ever!!

Ik liep door maar het was zwaar.. De weg ging maar door en leek geen eind aan de te komen. Ik liep de berg op en het duurde lang voor ik kon zien wat zich daar achter bevond.. Toen ik verder kon kijken zag ik een dorp.. En niet eens zo ver meer… Ik viel zowat het dorp binnen en rolde ook zo door de eerste herberg in. het was het dorpje Calzadilla de la Ceuza. Ik zag later dat ik 18 km had gelopen..

Wat was ik blij dat ik mijn schoenen uit kon doen en kon rusten!!

De lange pelgrimsroute - Spanje

In de tuin van een Albergue, motvlinder

Na die enorme lange weg zat ik in de tuin van de kleine hergberg en kwam deze kolibrie vlindermot voorbij vliegen en maakte me intens happy!!

Vind jij dat nu ook niet geweldig?

Van 200 km tot 400 km op de Camino Frances

Day 20: Calzadilla de la Ceuza naar Sahagun 21.5 km

Ik startte zonder pijn!! Wat was dat weer fijn zeg! Het duurde maar een uur .. maar toch wat voelde dat geweldig! Ik nam koffie pauzes in elke plaats die ik tegen kwam, dat was zo’n 4 a 5 keer. Langzaam aan kwam ik in Sahagun aan en zocht ik een herberg. Je zult altijd zien dat je dan verdwaalt en de bordjes mist en ergens een extra km of 2 loopt…

Maar uiteindelijk kwam ik in een unieke lokatie terecht om te slapen. Een oude kerk waarin een etage is gebouwd waar een bedden waren. Hier ontmoette ik Jerry en Terry weer. Ik zag ze al 3 dagen telkens.. Super leuke mannen waar ik de volgende dagen samen mee zou lopen!!

Van 200 km tot 400 km - Sahagun, SpanjeDe kerk die je rechts ziet is de kerk waar de herberg zit!

Sahagun - Spanje

En na Sahagun had mijn Camino nog 379 km te bieden…

Dat betekende dus dat ik halverwege was…

Hoe geweldig!!

Ik kreeg wel weer vertrouwen in mijn voeten en voelde dat het weer beter ging. Mijn blaren waren bijna weg en deze laatste dag was ik zelfs zonder pijn begonnen. Mijn doel was om in Santiago aan te komen in begin oktober zodat ik nog een week in Portugal had maar dat doel liet ik los. Ik wilde mijn tijd besteden in alle rust op de Camino. Als ik wel tijd over had zou dat leuk zijn anders kon ik gewoon de trein naar Lissabon pakken en naar NL vliegen.

Ik ging mijn tijd nemen voor deze once in e lifetime experience van je eerste pelgrimstocht!!

De ervaring is echt geweldig!! Elke keer kwam waar ik ook kwam zag ik weer bekende gezichten.. Ook al was ik nog nooit eerder in het plaatsje geweest. Het voelde zo geweldig! Lopen en praten met allerlei mensen onderweg. Allemaal dezelfde kant op reizen, allemaal hetzelfde doel en allemaal andere redenen en ervaringen.. Naar elkaar informeren en zorg dragen voor elkaar. Het is echt geweldig!

We waren allemaal in een vreemd land maar we zijn allemaal deel van onze community die ons aan elkaar bind

Camino Frances Deel 2

Wil je ook mijn andere blogs lezen over de Camino  Frances

De eerste 200km van de Camino Frances

Van 400 km tot 600 km op de Camino Frances

Mijn doel Bereikt – Camino Frances 780 km

Een dag uit het Leven van een Pelgrim

Of kan ik je inspireren om in Turkije een mooie wandelingen te maken?

Wandelen in Cappadocië – Turkije – Wandelen in Valleien en tussen eeuwenoude grotwoningen

Ik hoop dat jij net zo kan genieten van deze  mooie wereld dan ik!

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *