Het klinkt voor sommigen eng! Overdag geen hotelkamer hebben..

Is het eng om overdag geen hotelkamer tot je beschikking te hebben? Dit is wat mensen veelal denken als ik zeg dat ik ga backpacken. Er is een bepaalde angst dat je dus de hele dag maar met je backpack loopt te slepen en dat het allemaal totaal niet handig is.

Het klinkt eng: Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Dit was net nadat ik weer uitgecheckt was bij een wel heel luxe hotel in Mui Ne Vietnam…

Toch niet het standaard beeld wat je van een backpacker hebt 🙂

For the English version: It sound scary! Not having a hotelroom during the day..

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik dat altijd met mijn tas doe als ik backpack. Er is toch een soort beeld wat er heerst dat als je backpacker bent je de halve dag met je backpack loopt te slepen. Dat je altijd je spullen bij je draagt omdat je dan geen hotel kamer hebt…

Het klinkt eng!

Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Hoe gaat dat nu echt in zijn werk?

Ik zal de andere kant laten zien van het backpacken. De naam die ik er dan liever aan geef is ‘flashpacken‘. Aangezien ik geen tiener meer ben die het allemaal zo goedkoop mogelijk moet doen… Maar ik hou er wel van om mijn agenda niet al vast te leggen en dus een beetje met de flow mee te gaan op reis.

Ja… en dan kan het soms best zo zijn dat ik in een plaats of stad kom zonder dat ik een adres heb waar ik een bed heb besproken.

In deze tijd met internet is het geen enkel probleem om binnen korte tijd een kamer ergens te boeken. Ik ga lekker even ergens een lekkere kop latte nemen, ga wat zoeken online en boek al snel een leuke accomodatie. Adres invoeren in googlemaps en kijken of je er dichtbij zit. Tas op je rug en lopen of anders is een tuktuk natuurlijk ook heel makkelijk te pakken.

Het klinkt eng: Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Heerlijke kop koffie op straat in Jaffa, oude stad van Tel Aviv – Israel

Klinkt het nu nog eng?

Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Vaak blijf ik ergens 2 nachten. Dan heb ik een volle dag ter besteding, kan ik de plek goed bekijken. Goed ontdekken en de trip doen die juist daar zo super is. Waar uiteraard iedereen het over heeft gehad of juist iets doen wat lokaal erg aanbevolen wordt. Ik vind dat ook juist het voordeel van niet alles vooraf vast leggen. Ik kan van het ‘gebaande pad’ afwijken doordat ik de tijd heb. Doordat ik niet een dag later eigenlijk al op de volgende bestemming moet zijn.

Dan check je weer uit en gaat je bus pas in de avond. Je kunt het hotel of je hostel altijd blijven gebruiken ook al heb je geen kamer meer. Er is altijd een toilet of badkamer voor je. Al is het de algemene in de lobby. Daarnaast ligt je tas natuurlijk in een saferoom waar je ten alle tijde bij kan.

Het klinkt eng: Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Achterop de scooter op weg naar het busstation ergens in Myanmar

Kun je dat allemaal vertrouwen?

Ga je dan zomaar weg terwijl je tas daar ligt?

Ja, ik vertrouw dat. Medereizigers heb ik tot nu toe nog altijd kunnen vertrouwen. Dat wil niet zeggen dat ik onvoorzichtig ben en niet alles goed dicht doe. Dat er dus niet iets van waarde in zicht ligt of binnen handbereik is voor onbekenden. De kat of het spek binden is natuurlijk nooit handig. Tot nu toe ben ik nog nooit iets kwijt geraakt en is er niets van mij gestolen terwijl ik op reis was. Ik zie andere reizigers op gedeelde hostel kamers soms alles laten slingeren. Laptops liggen op bed en telefoons liggen op te laden terwijl de eigenaar lekker buiten zit. Ik hoor vrijwel nooit dat er dingen gestolen worden.

Hoe zorg ik  dat alles goed opgeborgen is en dat ik niet alleen maar mezelf in de weg zit?

Ik hou er niet van om het mezelf moeilijk te maken en dus wil ik niet alles achter 3 sloten hebben. Dan moet ik dus zelf net zoveel moeite doen dan die evt dief die iets wil stelen. Ik heb mijn backpack eigenlijk altijd in een beschermhoes zitten. Deze beschermhoes is tevens reis- en regenhoes. De hele backpack kan erin zodat het erg lastig is om de tas te openen en er iets uit te halen.

Bij het inchecken voor vluchten ook ideaal ter bescherming. Zoals ik al zei is het ook een regenhoes. Op die manier zit hij om de hele tas behalve de achterkant zodat je de tas nog kan dragen. Op die manier heb je wel alle ritsen en openingen verborgen. Zo vervoer ik mijn tas het meest.

Het klinkt eng: Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Mijn twee rugtassen in een jeep op weg naar mijn bus in Pyay – Myanmar

Als de tijd in beeld komt voor de volgende bestemming dan verlaat ik pas echt het hotel en ben ik even weer dakloos 🙂

Met alles bij mij ga ik weer even op pad en ben ik dus die backpacker 🙂 Op de volgende bestemming begint alles weer opnieuw. Op weg naar een nieuwe verblijf voor 2 of 3 nachten. Op naar een nieuw avontuur!!

Als je het zo bekijkt zit ik dus bijna niet zonder hotel. En zoals je leest loop ik haast nooit met mijn backpack op straat te zeulen…

Het beeld wat de meesten toch hebben van de typische backpacker.

Klinkt het nu nog steeds eng?

Overdag geen hotelkamer hebben

Vind je mij dan wel een echte backpacker?

Of vind je dan dat ik, net als ik eerder benoemde, een flashpacker ben?

Het klinkt eng: Overdag geen hotelkamer hebben op reis

Ik verblijf wel in goedkope hostels … maar ik verblijf ook in resorts of op onbewoonde eilanden in een privé bungalow als ik daar zin in heb 🙂

Hoe reis jij het liefst? Ben jij ook de flashpacker zoals ik mijzelf omschrijf of boek jij toch liever het meeste op voorhand? Of ben je toch echt de backpacker die overal voor de goedkoopste optie kiest?

Als je naar aanleiding van deze blog de angst niet meer hebt om overdag geen hotelkamer te hebben deel hem dan ook voor anderen:)

Het klinkt voor sommigen eng: Overdag geen hotelkamer hebben

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn avonturen?

In een oude dubbeldekker vliegen – Polen

Kamperen volgens het Allemansrecht

Roadtrip naar de Eifel?

Liften op de Shabbat in Israel

Of kan ik je inspireren om te gaan rennen?

Mindfulness: Lopen en Rennen tegelijk

Of wat vind je van deze?

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zoveel van deze mooie wereld kan genieten als dat ik dat doe!

 

Tags:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *