Liefde op de Camino?

Ze zeggen altijd… als je er niet naar zoekt komt het wel op je pad… Maar Liefde op de Camino?

Nou ja… ik ben ook echt niet aan zoeken en de liefde stond ook nooit bij mij voor de deur totdat dit gebeurde 🙂 Ik zal je het hele verhaal vertellen…vanaf de eerste dag van mijn pelgrimstocht op 2 september 2016.

Ik begon mijn geweldige tocht: De Camino Frances in Saint Jean Pied de Port op 3 september en dus liep ik de dag ervoor de straten van deze geweldige oude stad.

Bij de plaatselijke VVV in Saint Jean Pied de Port - Frankrijk

 ‘ Hij zag me staan en wilde me aanspreken.. ‘

Op dat moment werd ik aangesproken door 3 mannen. Ze zeiden: ” jij moet Nederlands zijn!” Ik was verrast, hoe konden zij dat nu zien aan mij? Gelijk hierna vertelden ze ook dat ze bij mij in de herberg sliepen en dat ze achter mij hadden gestaan toen ik mij inschreef en mijn paspoort liet zien. Ze vroegen of ik een foto van hen kon maken op dit punt. Natuurlijk kon ik dat en ik uiteraard wilde ik ook graag een foto van mij. Eerder deze dag had ik hier mijn pelgrimspaspoort opgehaald.

Bij de plaatselijke VVV in Saint Jean Pied de Port - Frankrijk

‘ Hij zag dit gebeuren… zijn moment werd onderbroken ..
hij liep hierna door  … ‘

De volgende dag liep ik mijn eerste dag op de Camino met Claire en Jean Marcel naar Roncesvalles. Wat een geweldige dag en tocht over de Pyreneeën. Ik was erg blij met hen, ze leerden mij veel over hoe te lopen met de stokken en hoe mijn tas het beste op mijn rug zat. Zij hadden een hotel in Roncesvalles, ik zat in het grote klooster van Roncesvalles. Ik had bed nummer 206…

‘ Hij zag me weer…ik had het bed onder de zijne.
Hij was blij verrast, we zagen elkaar weer!  ‘

Ik legde mijn lakenzak op mijn bed, mijn rugtas in de locker ernaast en nam een welverdiende hete douche. Ik ging hierna al snel naar het hotel van Claire en Jean Marcel om na te praten en afscheid te nemen. Zij zouden een andere route gaan lopen en ik zou ze niet weer zien.

Is er plek voor liefde op de Camino?

Liefde op de Camino

Net voordat je afdaalt naar Roncesvalles maakten we deze geweldige foto!!

Claire, Jean Marcel en ik 🙂

‘ Hij zag me in de weer, ik was druk. Hij wilde me niet storen..

We zouden elkaar vast weer zien  ‘

Ik had die dag een relaxte middag op het terras bij Claire en Jean Marcel. De avond had ik een diner in 1 van de restaurants en na een goede nacht begon ik de morgen na een lekker ontbijt te lopen om 8 uur!!

Liefde op de Camino

Op een gegeven begon mij deze leuke man op te vallen.. Hij liep in een groep Italianen die net iets te luid waren.. Maar hij was niet zo. Hij was rustig, kalm en …hij had een hele vriendelijke glimlach!! We keken al een aantal keren elkaar aan en glimlachten naar elkaar …tijdens de koffiepauzes op de Camino…

Net voordat ik San Juan de Ortiga binnen liep kwam hij naast me lopen. We hadden een leuk gesprekje en hij gaf me de tip om door te lopen naar Ages. San Juan was niet zo heel erg leuk en  had geen winkel.. Ik bedankte hem voor het advies. Ik ging dat zeker doen! Hij liep nu alleen, geen luidruchtige Italianen meer. We glimlachten naar elkaar en hij liep door.

Wat dacht hij toen hij me dat advies gaf?
Gaf hij me dat advies zodat we elkaar zouden ontmoeten in Ages? 🙂

Love on the Camino

Toen ik in Ages aan kwam lopen zag ik Phil uit Seattle staan. Hij was blij me te zien en zwaaide dat ik bij hem moest komen. Hij zat in de tweede herberg en ik checkte daar ook in, Phil vertelde me dat de eerste vol zou zitten.

Hij checkte in de eerste herberg in…

Ik wist nu wel dat het een Spaanse man was en hij uit Barcelona kwam 🙂 Net nadat ik ingecheckt was begon het te regenen, mijn eerste regen tijdens de Camino en ik zat in een heerlijke herberg!! De hele middag heb ik op het internet gezeten en heerlijke koffie gedronken 🙂

Liefde op de Camino

Toen ik later de stad Santo Domingo de la Calzada in liep had ik me al bedacht dat ik niet de eerste herberg zou nemen die ik zag. Die is vaak het drukst omdat iedereen daar naartoe gaat. Ik zag hem wel in de rij staan wachten. Hij verwelkomde me en ik bedankte hem en we glimlachten.

‘ Hij zag me het stadje binnen komen en werd blij hierdoor. We zouden elkaar weer zien. Hij zag me naar de rij wachtenden lopen waar hij ook in stond. Hij verwelkomde me, ik lachte en bedankte hem. Hij zag dat ik mijn camino boekje pakte en doorliep naar de volgende herberg.. ‘

Ik besloot niet in deze rij te gaan wachten. Ik pakte mijn boekje uit mijn rugtas en zocht welke herberg er nog meer waren. Er was er 1 een stukje verder in de straat, ook dichter bij het centrum (Casa de la Cofradia del Santo) en ik besloot daarnaar toe te gaan. En toen ik daar kwam ontmoette ik wederom Phil!! Wij hadden weer een gezellige avond samen 🙂

Meer dan een week zag ik hem niet op de Camino ..

 —

Is er ruimte voor Liefde op de Camino?

En toen in de oude kerk van Sahagun zag ik hem weer.. Hij was eten aan het maken. We hadden een kort gesprekje. Ik complimenteerde hem op zijn Catalaanse toast met tomaten en olijfolie erop. Het zag er heerlijk uit! Ik liep onderhand met Jerry en Terry. Later die dag zag ik hem buiten zitten, hij dronk een kopje thee op het terras tegen over de herberg. Ik maakte foto’s van de omgeving en de oude kerk..ik ging even heerlijk in de zon zitten op een mooi plekje!

Waarom ging ik toen niet even bij hem zitten???
Ik had best even een kopje koffie kunnen bestellen en met hem daar drinken??

‘ Hij zag me lopen… Wat doet ze nu weer?

Waarom komt ze niet even bij mij zitten op het terras?? ‘

Love on the Camino

Een dag later zag ik hem weer, hij was al ingecheckt in de kleine herberg in het kleine dorp: El Burgo Ranero

Hij had wat boodschappen gedaan en was bezig met het bereiden van zijn lunch, we glimlachten even naar elkaar. Later die dag zag ik dat hij een foto nam van het naambordje van de herberg. Ik dacht…goed idee en nam ook die foto!! Altijd goed om de naam zo vast te leggen.

‘Hij zag me die foto van de ingang nemen.. Hij dacht.. je doet hetzelfde wat ik doe maar praat niet met me?’

Oude Deur van een Herberg

Na die dag heeft het weer een heel aantal dagen geduurd…
Zeker meer dan een week voor ik hem weer zag..

Het was lunchtijd en zeker 7 km na het stadje Portomarin.. Ik liep weer alleen en had Portomarin overgeslagen want ik wilde de lunch een dorpje erna nemen…Helaas duurde dat 7 km..
Toen ik daar eindelijk aankwam zag ik hem opstaan en mij verwelkomen. We gaven deze keer elkaar een omhelzing en een kus. Dat was een goed begin! Hij herkende mij en we begonnen weer te praten 🙂

Hij vroeg me waar ik naartoe ging. Ik vertelde hem dat en hij gaf wederom aan dat ik beter een dorpje verder kon gaan. Dat was een mooiere plek, daar was een supermarkt en hij zou ook daar naartoe gaan.

‘ Hij zag me weer, ik kwam het terras oplopen waar hij zat.. ik liep weer alleen. Hij zei me gedag..hij wist mijn naam niet meer. Alleen dat het een moeilijke naam was.. Hij vroeg me samen te lopen maar ik zei nee..

Hij hoopte dat ik de extra km’s zou gaan lopen’

Ik bestelde mijn lunch. Hij vroeg me of ik samen wilde lopen maar ik had net lunch besteld en zij waren alweer klaar om verder te gaan. Toen ik verder ging besloot ik om de extra km’s te lopen, ik zou hem die avond weer zien!

Toen ik dat dorpje binnenkwam lopen meldde ik mij bij de eerste herberg maar er was geen plek meer: Completo Bij de volgende zag ik hem al wachten in de rij. Ik sloot ook aan en ik zag dat hij daar samen met de oudere man stond waar hij mee liep! Leuk!

En er was ook nog een bed voor mij!

Liefde op de Camino

Het diner had ik samen met Irish Sean die ik ook elke keer tegenkwam. We zaten samen met een Amerikaanse man en een Franse vrouw. Hij zat achter mij samen met de oudere man.

‘ Hij zag me zitten buiten die zelfde avond. Hij kwam bij mij en vroeg me opnieuw naar mijn naam verontschuldigend dat hij deze niet meer wist. ‘

Maakt niet uit, zei ik tegen hem, het is een moeilijke naam. Noem me maar Jacky…dat zeg ik tegen iedereen als ik aan het reizen ben. We deelden mobiele nummers uit zodat we weer contact op konden nemen. Hij gaf aan dat hij met Barclay zou lopen en dat we misschien in het volgende dorp weer contact konden hebben.
Ik gaf hem mijn kaartje en we connecten ook op de sociale media. Hij vond reizen ook erg leuk vertelde hij. Hij had de laatste 3 jaar gereisd. Wat?? Hij is ook een fervent reiziger?? Hij kon wel wat tips gebruiken over het gebruik van de sociale media en vroeg of ik hem daar mee wilde helpen 🙂 We waren een heel tijdje gezellig aan het praten en dat klikte!!

Liefde op de Camino ook voor mij?

Mist op de Camino in Galicie

Elke ochtend in de provincie Galicie hebben we een geweldige zonsopgang gehad door de mist!!

De volgende ochtend ging ik eerder weg dan zij en ik had me voorgenomen om meer te lopen dan hem. Diezelfde avond kreeg ik een berichtje van Ignasi, hij was samen met Barclay ook in Melide aangekomen. Hij vroeg me of ik ook Pulpo ging eten. Melide was bekend om de goede pulpo…inktvis… Hmm…ik ben niet zo van de inktvis…maar ik wilde wel met hem gaan eten…dus ja!! Ik kom eraan!!

Liefde op de Camino

Diezelfde avond aten we nog een keer in hetzelfde restaurant en toen met een hele groep. De volgende dag zou ik wederom meer km’s lopen dan Ignasi en dus namen we die avond weer afscheid!

Liefde op de Camino

De volgende ochtend kreeg ik al vroeg een berichtje van Ignasi. Hij zou alleen gaan lopen, Barclay voelde zich niet goed. Na 5 km zag ik hem langs de kant zitten, hij was een ontbijtje aan het eten langs de camino.

Liefde op de camino? Echt?

Op de Camino ben je nooit alleen

 Als je de Camino loopt ben je nooit alleen!

Sinds dat moment liepen we samen en we hebben samen Santiago bereikt!!

Ignasi en ik net nadat we aankwamen op het plein in Santiago

 Ignasi en ik in Santiago de Compostella, just finished!!

And we connected 😉

  En we hebben nog een hele tijd contact gehouden!!

Liefde op de Camino…het was uiteindelijk toch mogelijk

Als je meer wil lezen over mijn Camino avontuur:

Nog niet in het Nederlands beschikbaar

De eerste 200 km van mijn Camino

En door naar 200 tot 400 km op de Camino

Mijn Camino: 400 tot 600 km

Mijn Doel Bereikt – 780 km

Als je dit een mooi verhaal vond deel hem dan ook voor anderen!!

Is er plaats voor Liefde op de Camino

Would you rather read my stories in Englisch? Safe and Healthy Travel

Denk jij ook in mogelijkheden?

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

12 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *