Het Beste Uitzicht over Stockholm – Zweden

Om dit mooie uitzicht over Stockholm te verkrijgen moest ik een aantal trappen op, deze liep ik met veel liefde!!

Als je dan zo een dag door Gamla Stan in Stockholm loopt te dwalen, bij het Koninklijke Paleis en al die geweldige kleine smalle straatjes zie je elke keer een hoog gebouw aan de overzijde van het water. Juist aan de kant waar in eerste instantie niet veel te zien lijk. Dus het uitzicht daar is op het deel waar je loopt, Gamla Stan… En dus waar al die mooie gebouwen staan!!  

Ik moest dat natuurlijk zien en ben gaan lopen om te kijken of ik kon vinden hoe ik daar moest komen. Uitzicht over Gamla Stan met de mooie daken en geweldige torens in de skyline van Stockholm!

Stockholm View

Als je naar Slussen/Sodermalm loopt, waar ook een stop is van de Hop on Hop off bus door Stockholm loop je richting de metroingang. Daarna loop je door langs het water. Een stukje verder krijg je het idee dat je tussen alleen lokale mensen loopt en begon ik mij af te vragen of dit wel de juiste weg was.  Toen ik verder liep zag ik een trap naar boven gegaan en die heb ik genomen. Het waren meerdere trappen naar boven. Elke keer kun je even pauzeren en van het steeds mooier wordende uitzicht genieten. Ook zo leuk aan Stockholm, overal staan bankjes en kun je dus even gaan zitten.

Stockholm View

Ingang restaurant Gondolen, Stockholm – Zweden

Toen ik boven kwam zag ik de ingang van Restaurant Gondolen. Het was dus een restaurant die dit uitzicht bood. Er was een lange brug die naar het restaurant leidde en ik vroeg me wel even af of het wel de bedoeling was dat ik alleen voor het uitzicht naar dit restaurant ging.. Dit was wel het gebouw wat ik had gezien vanaf Gamla Stan. Dus het gebouw wat het uitzicht bood waarvoor ik al die trappen naar boven was gelopen.

Stockholm View

Ik stond er nog maar net toen er een hele groep toeristen aan kwam lopen. Zij zagen er zeker niet uit als klanten van dit restaurant maar echt als een groep die er even was geweest om te kijken naar het uitzicht over Stockholm. Het leek er op dat het gewoon prima was en dus liep ik verder. Ik kon het halfronde terras overlopen. Ik liep langs de klanten en obers zonder dat ik raar aan gekeken werd 🙂

Stockholm View

Toen ik het terras over was kwam er nog een pad en daar had ik het uitzicht!! Wat geweldig zeg!

Een geweldig panorama view over Stockholm!

Stockholm, Panorama View

Stockholm View

Echt! Als je in Stockholm bent moet je zeker even hier naar toe gaan.

Het is echt de moeite waard om al die trappen naar boven te gaan!

https://www.instagram.com/p/BHz3mXaAunq/?taken-by=safeandhealthytravel

Volg me op Instagram als je meer foto’s van mij wil zien!

En ik liep nog een keer naar boven.. Ik moest natuurlijk ook dit uitzicht bewonderen tijdens een zonsondergang! Toen er ook nog een luchtballon langs kwam varen vond ik het plaatje compleet!!

Mooiste Uitzicht StockholmZonsondergang – Uitzicht over Stockholm

En natuurlijk mag je deze post delen als je hem leuk vond.

Misschien kan een ander deze tip dan ook gebruiken!

Best Panorama Stockholm

 

8 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *