Angkor Wat Bezoeken – Cambodja

Als je naar Cambodja gaat is het eerste waar je aan denkt natuurlijk Angkor Wat! Ik weet niet of jij dat ook hebt maar ik dacht ook gelijk aan Tomb Raider.. De geweldige beelden uit die film van die met bomen overgroeide tempels zijn daar op genomen

Hoe mysterieus? Die enorme bomen die over de oude tempels zijn gegroeid…

Ik kocht een kaart voor 3 dagen en dat was ook zeker wat ik nodig had om genoeg te zien en echt het gevoel te krijgen van deze plek! Wat een indrukwekkende eeuwenoude historie zeg!

Terwijl ik hier 3 dagen op ontdekkingsreis was verbleef ik in het heerlijk hotel, The Frangipani Villa Hotel. Wat een heerlijk hotel! Ik was het ook echt even nodig hoor! Na een aantal weken reizen en nog niet 1 keer een zwembadje te hebben gehad was ik nu na 2 bussen van 12 en 20 uur hier echt aan toe! Tijdens die busritten had ik mijzelf een beetje verwaarloosd door te weinig water te drinken en dat voelde ik in mijn nieren.

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Dat was dus dubbelop genieten van het hotel, de Spa en een goede hamburger!

Angkor Wat Bezoeken – Siem Reap, Cambodja

Angkor is een van de meest belangrijke archeologische sites in Zuid Oost Azië. Het hele gebied waarin de tempels gevonden zijn bestrijkt 400km2 en wordt Angkor Archaeological Park genoemd. Er zijn een heel aantal geweldige tempels en overblijfselen van (hoofd)steden het Khmer Empire te vinden uit de 9e tot 15e eeuw. UNESCO heeft een heel aantal van deze historisch zeer belangrijke tempels op de lijst gezet.

Angkor is Khmer voor “Heilige Stad”

Angkor is natuurlijk wereldberoemd voor de vele tempels maar wist je dat de tempels van verschillende geloven zijn? Hindoeïstisch en  ook boeddhistisch. Helaas hebben deze twee niet altijd vreedzaam naast elkaar geleefd en dus zijn er vele Boeddha beelden en Hindoe beelden in de tijd verwoest / onthoofd. Wat je tot op de dag van vandaag kan zien..

Als je deze plek gaat bezoeken kun je een dagticket kopen, een twee dagen ticket of een ticket waarmee je 3 dagen in het gebied mag. Je mag die laatste in een tijdsbestek van 5 dagen gebruiken. Ik heb de laatste optie gedaan, ik ging 2 dagen met een gids en een groep en de derde dag met een aantal vanuit de groep van de eerste twee dagen.

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap

De eerste dag gingen we door de poort van Angkor Thom. Dit was dan ook gelijk onze eerste ontmoeting met het gebied, met de vele tempels en beelden. Voordat je de poort doorgaat kom je langs vele poortwachters aan beide zijden van de weg. Zij beschermden vroeger de stad, legde onze gids uit.

Angkor Wat bezoeken, Cambodja – Siem Reap

Ik ben maar op een paar plekken geweest in Cambodja maar wil jij een rondreis van 2 weken maken dan is hier je volledige Cambodja route te vinden!

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap

Toen we binnen waren zagen we een aantal hele oude tempels, Bayon en Baphuon. We kwamen ook langs Terrace of Elephants en Terrace of Leper King. We hebben hier een tijd rondgelopen en de gids bleef maar vertellen en jaartallen op ratelen… Je kunt het gewoon niet allemaal onthouden en is voor mij ook altijd niet even interessant. Het is goed om te weten wat er zich afspeelde in grote lijnen…

Daarna wil ik mij gewoon vergapen aan al het eeuwenoude gebouwde pracht en praal

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap
Bayon

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Terrace of elephants

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap
Ja, monniken zijn ook toeristen!

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap
Als je goed kijkt kun je zien dat het hele gebouw een liggende Boeddha is!

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Angkor Wat bezoeken, Cambodja – Siem Reap

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap
Geweldige details op de muren

Degene die ik onthouden heb bij naam is natuurlijk Ta Phrom. Jij zou dat ook hebben gehad waarschijnlijk want dit is de tempel die gebruikt is in de film Tomb Raider. Iedereen kent de plaatjes van de tempels waar de bomen helemaal overheen zijn gegroeid en die lijken te zijn opgegeten door de natuur!!

Ik vond het geweldig om hier te lopen. Het is groter en hoger dan ik me had voorgesteld. Wat een ongelooflijk gebied! Zo lang zijn de tempels verborgen geweest voor iedereen… zo lang dat de bomen het bijna verzwolgen hadden…

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap
De beeldbepalende Tetrameles nudiflora boom bij Ta Phrom

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Ta Phrom

Angkor Wat bezoeken

Cambodja – Siem Reap

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap
Ik voelde me echt heel klein onder die boom!

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Bij alle tempels zijn mooie grote Boeddha beelden waar je natuurlijk offers kan brengen. De meeste beelden zijn aangekleed in oranje. Dit zie je in heel Azië en ik vind het altijd een mooi plaatje. Ik heb wat wierook gebrand en kreeg toen een rood gevlochten armbandje. Ik heb die de rest van mijn 2 maanden reis toen gedragen 🙂

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Van deze jongen kreeg ik mijn armbandje om 🙂

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap

Aan het eind van de ochtend hadden we een lunch en daarna gingen we naar de main atttraction!

Angkor Wat

Een lange weg leidde ons er naartoe. Aan beide zijden lag water en zodoende kon je mooie foto’s maken. De gids wist natuurlijk precies waar je moest gaan staan om een mooie reflectie in het water te krijgen en dus voor we naar binnen gingen hebben we allemaal onze foto laten nemen op die plek.

Uiteraard heel toeristisch…maar zeg nu zelf… Wel een mooie foto!!

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

Visiting Angkor Wat, Cambodia - Siem Reap

Zicht over de ingang van Angkor Wat.
Je ziet het water waar ik net daarvoor stond en zie je ook die luchtballlon?

Angkor Wat bezoeken, Cambodja – Siem Reap

Ik denk dat je vanuit die luchtballon wel zeker hele mooie overzicht foto’s kan maken. Ik hoorde dat je gewoon aan een touw naar boven gaat, een paar minuten daar boven hangt en weer naar beneden werd gehaald. Hmm…dat hoeft voor mij dan ook weer niet. Het kost je ten eerste veel tijd en daarnaast waarschijnlijk heel veel geld..

Dan loop ik liever wat langer tussen die geweldige gebouwen en pak zo mijn vergezichtjes zo nu en dan mee

Three days at Angkor, Cambodia - Siem Reap

View vanaf Angkor Wat over de jungle

Zoals altijd zijn er natuurlijk apen die op de loer liggen waar toeristen zijn. Nu zag ik dat er een fles met water gestolen werd van een man. De aap had de fles al vast en liet zijn tanden zien toen de man probeerde zijn water terug te krijgen. Met het geluid erbij wat apen dan maken was het voldoende om de man hem het water te laten houden. Ik zou echt hetzelfde hebben gedaan… Ik ga niet het risico lopen op een wondje van een aap. Het was 40+ ten tijde dat we er waren maar dan maar even wat dorst!!

Angkor Wat bezoeken tijdens de zonsondergang

Zonsondergang, Cambodia - Siem Reap

De eerste dag werd afgesloten met een geweldige zonsondergang bij Phnom Bakheng!!

De gids vertelde ons dat de zonsondergang daar super zou zijn en hij zat aan het eind van de middag telkens de tijd te checken. Hij wilde natuurlijk niet te laat zijn maar ook niet te vroeg zodat we heel lang zouden moeten wachten. Toen we dan eindelijk aan de klim begonnen stond er halverwege een bewaker. Hij hield iedereen tegen want er zouden al genoeg mensen bovenop staan. We gingen netjes in de rij staan wachten.

Het begon al schemer te worden en er waren al een aantal mensen die het opgaven.. Telkens kwamen er ook wel mensen naar beneden en mondjesmaat gingen er dan ook mensen weer naar boven. Langzaamaan kwamen we dichterbij. Tot op het allerlaatste moment, waarop ik ook echt dacht dat het er niet meer van ging komen ging de trap open en mocht ineens iedereen toch naar boven.

Zonsondergang Cambodia - Siem Reap
Het was echt geweldig! Ik vond het uitzicht geweldig!!
Ook met al die toeristen om me heen die hetzelfde moment met mij deelden!

Zonsondergang, Cambodia - Siem Reap

Angkor Wat bezoeken? Tips:

  • Neem tenminste 1 dag met gids zodat je de historie hoort en op plekjes komt die je zelf niet vind
  • Neem een 3 dgn ticket als je echt veel wilt zien en de omgeving echt wil voelen / meemaken
  • Zorg dat je veel water bij je hebt.. Het kan er best warm worden.
  • Draag fijne schoenen want je loopt veel
  • Zorg dat je een sarong of sjaal hebt als je in een tempel komt waar dat verwacht word en anders ter bescherming tegen de zon

Vond jij dit een mooie trip?

Deel hem dan op je sociale media!!

Wil je meer zien over mijn reis in Cambodja?

Drijvende stad in het Tonle Sap meer – Siem Reap

De Gruwelijkheden van de Rode Khmer – Phnom Penh

Review : Freedom Island op het eiland Koh Rong Samloem

Of ga naar buurland Vietnam:

Ho Chi Minh City Bezoeken – Vietnam

Kookles bij de Red Brigde in Hoi An – Vietnam

Of kan ik je inspireren om de stad New Delhi te ontdekken?

Reisgids New Delhi – Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *