Een relaxed bezoek aan Bishkek – Kirgizie

Een relaxed bezoek aan Bishkek, hoofdstad van Kirgizië. Een geweldige stad maar ik voelde me niet optimaal. Ik kwam net uit de bergen van Tien Shan en was vermoeid. Daarnaast had ik een enorme koortsblaar. Ik denk dat ik er wel 4 of 5 had en ze zaten allemaal in mijn onderlip, hoe dan?!?

Om die reden heb ik tijdens mijn bezoek aan Bishkek niet veel gedaan. Ik had er een fijn hostel waar ik toch nog deels een eigen ‘kamertje’ had. Ik zat namelijk in het capsule hotel. Ideaal als je niet veel wil betalen voor een overnachting maar toch wel net iets meer privacy wil. Ik had zelfs een tv in mijn capsule.

Een relaxed bezoek aan Bishkek - Kirgizie

 • Erkindik Park

Bishkek heeft een leuk en overzichtelijk centrum. Ik zat dichtbij het lange Erkindik park wat door een heel stuk van de stad loopt. Ik loop altijd veel en om een lang stuk snel af te leggen was dit park super handig.

Achteraf baal ik er wel een beetje van dat ik niet zo’n drankje even heb geprobeerd.
Ze staan op elke straathoek ongeveer.
Zoals ik als zei was ik niet helemaal lekker en dat is dus nu maar mijn smoes 🙂

 • Social Coffee

Wat een super leuke tent! Ze bieden diverse soorten super lekkere koffie en daarnaast kun je er ontbijten, lunchen en dineren. Ze hebben er heerlijke gerechten en ik kan ze echt aan bevelen.

Je kunt er super zitten of hangen op de banken tijdens je bezoek aan Bishkek.

Social Coffee Bishkek - Kirgizie

Een relaxed bezoek aan Bishkek - Kirgizie

Alles is super sfeervol in gericht en de WiFi is ook nog een keer heel goed!

Wat wil je nog meer? 

 • Restaurant Nice2MeatU

Ik vond dit restaurant ook echt super! Het is opgebouwd uit twee restaurants in 1 gebouw. Ik heb er een keer aan de hamburger kant gegeten en ook aan de andere kant van het restaurant.. Maar toen koos ik toch stiekem maar weer voor een hamburger.

Een relaxed bezoek aan Bishkek - Kirgizie

Een relaxed bezoek aan Bishkek - Kirgizie

Super leuke tent! Ook echt heel leuk ingericht.

Wat moet je nu echt zien tijdens je bezoek aan Bishkek?

 • Het grote plein Ala Too mag je natuurlijk niet missen.

Het is een mooi plein en gezellig druk. Het viel me echt op dat het overdag minder druk is dan in de avond. In de avond is er veel vertier! Er lopen veel gezinnetjes en worden er veel snacks en drankjes aangeboden.

Een relaxed bezoek aan Bishkek - Kirgizie

Bij het grote Ala Too plein heb je het historisch museum. Dit was nog steeds in aanbouw toen ik er was. Als het af is moet je het wel echt gaan bezoeken om wat meer van het land te zien en te leren.

 • Hiernaast staat de enorme vlaggenmast met vlag van Kirgizië.

Ala Too plein in Bishkek

Ik zag er de wissel van de wacht. Dit gebeurt om de 2 uur en ik vond het erg mooi om te zien. Ze tillen hun benen wel heel hoog op en ik zou het ze niet na kunnen doen. Als ze eenmaal staan bewegen ze zich niet meer. Om te kijken of alles wel goed zit komt er een andere militair aan die hun kraag, mouw of jas even recht trekt.

 • Panfilov Park en Oak Park

Achter dit Ala Too plein heb je een paar enorme parken. In deze parken staan veel beelden van voor dit land belangrijke en historische figuren. Het park is lekker om als het warm is even verkoeling te zoeken. Er staan veel bankjes en je kunt er dus heerlijk even zitten.

In de avond is het ook hier gezellig druk. De lokale mensen zijn veel meer in de avond op straat dan overdag.

Een paar relaxte dagen in Bishkek

 • Holy Resurrection Church

Ook zocht ik de Russisch Orthodoxe kerk op. Ik had een foto gezien en ik wilde de opvallend witte kerk met blauwe torens zelf zien. Toch ook apart om te zien dat er nog steeds nooit banken of stoelen in deze kerk staan…

Holy Ressurection Church - Kirgizie

Bishkek hoofdstad van Kirgizië

 • Overwinningsplein

Ook ben ik op het Overwinningsplein geweest, Victory Square. Dit plein is ter ere van het einde van de tweede wereldoorlog. Het is een groot, vrij leeg plein. In het midden staan bogen en deze bogen symboliseren een YURT. Ik vond het om die reden wel mooi gemaakt.

Bishkek - Kirgizië

Wat ik niet bezocht…maar wel de moeite waard lijkt te zijn is het volgende:

 • Een Russiche Banya

In Bishkek is de Zirghal Banya, een russisch publiek badhuis. Ik had de naam voorbij horen komen en wilde daar eigenlijk ook echt wel naartoe. Je kunt je er heet afspoelen en onderdompelen in een koud bad en dat een paar keer herhalen. Vooral als je je niet lekker voelt is een warm bad natuurlijk fijn. Toch kon ik me er niet toe zetten helaas.

 • Osh Bazaar

Als je nog souvenirs zoekt als je in de stad bent is een bazaar natuurlijk super leuk. Deze is voor de toerist erg leuk, mensen zijn niet opdringerig. En de lokale mensen komen hier om hun dagelijkse boodschappen te doen. Super leuke combinatie dus!!

 • Ala Archa Nationaal Park

Dit nationaal park ligt 40 km ten zuiden van de stad. Ik heb nog wel geprobeerd om hier naartoe te gaan maar ik was tijdens Eid in deze stad en dus waren er winkels dicht en hadden mensen een feestdag. Ook het vervoer zou lastig zijn en dus heb ik deze trip niet ondernomen. Maar ik had na mijn 6 dagen trip in de Tien Shan bergen er nog niet genoeg van…

Ik kan het wel echt aanraden om naar dit prachtige park te gaan om een hike te doen! Er zijn meerdere trails te volgen dus een trip boeken bij een reisbureau is niet gelijk nodig.

Trek per paard in Kirgizië
Tien Shan bergen waar ik mijn 6 daagse trek deed

Een relaxed bezoek aan Bishkek – Kirgizië

Ik vond de stad erg groen! Er waren veel parken maar daar waar het park niet in zicht was werd de stad ook gelijk wel een beetje treurig. Veel gebouwen zijn van beton en de kleuren die je kent uit Azië zie je dan hier niet terug. Je ziet daardoor het Russische van deze cultuur denk ik. Ik ben nooit in Rusland geweest maar Aziatisch is het zeker niet.

Ik vond de mix tussen Russisch en Aziatisch echt super leuk om te zien. De mensen zijn echt Aziaten maar er zit veel uit de Russische achtergrond doorheen. Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met Centraal Azië en ik ben super enthousiast. Ik ga zeker meer reizen deze kant op plannen!!

Ben jij wel eens in Kirgizië geweest?

Als je deze post wil delen maak je mij blij 🙂

Lees ook over mijn trekking per paard in Kirgizië!

Een trekking per paard in Kirgizië – Centraal Azië

Of wil je meer citytrips zien?

Wat je zeker moet doen in Stockholm – Zweden

Ontdek Kopenhagen te voet – Denemarken

Wat je niet mag missen in Porto – Portugal

5 x Delhi – India

Een dag in Johannesburg – Zuid Afrika

En wat dacht je van een heerlijk sauna bezoek?

Sauna boven zee – Bastad, Zweden

Ik hoop dat je net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *