Lopen en rennen…tegelijk!!

Ik hoor er steeds meer over… Lopen, rennen, wat krachtoefeningen en behendigheidsoefeningen doen in het bos. Of beter gezegd: ‘Lekker buiten spelen.’. Volgens mij wordt door velen ook onder het kopje Mindfulness weggezet of wat mij ook wel aanspreekt Trailrunning.

Rennen en Lopen

Mindfulness / Trailrunning

For the English version of Running and Walking .. at the same time

Rennen en Lopen

Wat natuurlijke hindernissen kom je altijd wel tegen 🙂

Dit wil ik ook wat meer gaan doen. Ik deed natuurlijk altijd al als ik ging fietsen of rennen even wat yoga tussendoor en dat blijf ik uiteraard blijven doen. Buiten sporten blijft natuurlijk gewoon mooi, goed en je leert zo nog eens wat van je omgeving!!

Zo liep ik gister 10 km door het historisch rijke stukje bos de Eelerberg in Hellendoorn waar ik van mijn neef Bart uitleg kreeg over de achtergrond bij dit bos en het mooie landhuis wat er staat.  Een stukje verderop is een mooie vijver, wat ook deel uit maakt van dit landgoed en daar deed ik natuurlijk even een yoga pose 🙂

Rennen en Lopen

Alleen met rennen en lopen combineerde ik nog niks. Ik ging dus of lopen…of rennen. Ik wil dat toch gaan veranderen zodat ik wat meer ga rennen en het misschien ook wel iets leuker ga vinden.

Rennen is namelijk niet mijn grootste hobby.

Ik ben al blij als ik 5 km volbreng en dat doe ik dan niet eens zo heel erg vaak. Nadat ik nu van mijn langere reis terug ben heb ik nog maar 1 keer gerend… Dat is dus veel te weinig! Vandaag ben ik dus met de instelling naar buiten gegaan om te rennen en te lopen. Dit beviel me heel goed!!

De eerste 2 km heb ik gerend en toen was ik al ongeveer boven op de berg van Hellendoorn. Dus wat asfalt, bospad en een stukje stijging, helemaal lekker dus! Daarna heb ik mooi een stukje gelopen en toen ik weer van de berg afging ben ik weer gaan rennen. Dat lukte me zeker 2 km weer en toen heb ik weer een stuk gelopen. Ik vond het wel heerlijk zo!

Mindset –  Lopen en Rennen

Rennen en Lopen

Als ik anders ga ik lopen terwijl ik eigenlijk ‘hoor’ te rennen voel ik me altijd een beetje een loser.. Dat ik het dus al niet meer vol kan houden… Nu vond ik het niet erg om even te gaan lopen. Juist omdat ik wist dat ik daarna weer ging rennen en per saldo zo eigenlijk langer buiten ben en meer km’s maak.

Uiteindelijk heb ik nog bijna 10 km afgelegd waarvan ik er zeker ruim 6 heb gerend. Dat is dus meer dan wat ik anders zou doen. Lekker toch?

Rennen in de bossen rondom Hellendoorn

Rennen en Lopen

Ik had het op Endomondo goed bijgehouden. Elke keer als ik stopte met rennen zette ik hem op wandelen en als ik weer ging rennen schakelde ik de app weer over op hardlopen. Toen ik Hellendoorn weer binnen kwam wandelen heb ik hem uitgezet en zag ik dat hij aangeeft dat ik bijna 10km heb gewandeld :p Hmm..dat werkt dus niet. Jammer!

Sport jij ook op deze manier?

Sporten combineren met een andere sport zodat je langer bezig bent en er ook meer energie uit haalt?

Wil je meer blogs lezen onder het kopje inspiratie?

Yoga Inspiratie – Do It Yourself

Elke dag mogen we weer opnieuw kiezen

Mind Over Matter

Een Indrukwekkende Stilte van 10 dagen Meditatie

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *