Ik hou er zooo niet van… Stereotypes!

Wat heb ik daar een hekel aan als mensen me ergens onder scharen. Dat alleen kon vroeger al een reden zijn  voor mij om iets niet te doen. Hoe jammer ik dat dan achteraf vond. Ik ben daar nu wel overheen gegroeid maar de irritatie zit er nog een beetje…

Het is toch mijn eerste reactie als ik weer eens onder een stereotype wordt geschaard terwijl ik mij daar niet altijd even 1 mee voel! Ik weet ook echt wel dat iemand het niet zo bedoelt maar toch…

Mijn eerste impuls is dan.. Nee ik ben niet zo..

Ik vind het leuk maar mijn wereld bestaat daar niet uit…

Wat natuurlijk maar heel soms zo is bij mensen die van bepaalde activiteiten houden 😉

Ik ging dus maar eens uitzoeken wat het nu precies inhoudt en lees op internet dat dit achter het woord stereotype staat: Vaststaand beeld, cliché en versimpeld ten opzichte van de werkelijkheid. Daar moet ik dan vaker aan denken voordat ik me alweer irriteer als mensen mij scharen onder zo’n vaststaand beeld… een cliché…en dus een versimpeld beeld ten opzichte van de werkelijkheid.. Een stereotype…

Zoals iedereen dat vast heeft zijn er al heel veel stereotypen waar ik al onder geschaard ben …

Ik ben benieuwd of jij hier herkenning in vind of dat je denkt…
Ja..ik dacht ook dat jij zo was.
🙂

Wat zijn dan die meest gehoorde vragen voor mij? Ik heb er 7 op een rijtje gezet waar ik in de laatste maanden vragen over heb gehad.

  • Oh , je eet geen vlees meer? Dan zul je ook wel….

Volgens mij hebben veel mensen dan zo’n beeld van iemand die alles organisch wil, geen leder kleding meer in de garderobe heeft hangen en in mijn interpretatie meer richting activist gaat. Nee, ik loop niet mee in demonstraties…en ja…mijn favoriete jasje is van leer 🙂 en ooh..ik eet ook nog wel eens vlees.

Ik gebruik het alleen niet meer standaard in mijn koken en gebruik het zo min mogelijk. Lees mijn overpeinzingen hierover in deze blog
  • Je bent politie agente? Hmm.. Tja, daar heeft iedereen wel een mening over natuurlijk.
Ja, ik ben politie agente… En nee, ik sta ook niet altijd overal achter. En ja… wij zijn ook gewoon mensen hoor 🙂 Waar ik wel voor sta is om een fijne wereld voor een ieder te creëren.. daar waar ik tenminste invloed op uit kan oefenen. Dat is waar ik mijn best voor doe!
Daar waar ik geen invloed op uit kan oefenen zijn andere mensen en functies voor en daar hoef ik dus ook niet altijd wat over te zeggen en een mening over te hebben.
  • Je bent een backpacker? Ja…. Maar ik slaap ook echt wel in luxe hotels hoor!
Nee, ik ben niet zo’n naar zweet stinkende, lang niet gewassen kleding aan en soms slapend in lobbies van goedkope hostels reizigster. Natuurlijk komt het me wel eens voor dat ik me een paar dagen niet kan wassen….maar dat is dan omdat ik een aantal dagen in de middle of nowhere ben. En zeker komt het wel eens voor dat ik in een aftands hostel lig….maar dan ben ik wel op de mooiste plek ter wereld om daarna de mooiste trek te maken.

Daarnaast zit ik waarschijnlijk een dag of twee daarna wel in een heerlijk resort met privé zwembad!!
Gewoon omdat het kan!!
  • Oh jij bent zo’n yoga type? Ik doe yoga omdat ik mijn spieren los moet en wil houden. Ik heb namelijk het probleem dat mijn nek anders vast gaat zitten nav een aanrijding.

Hier krijg ik altijd idee dat men mij onder de zweverige types schaart. Dat ik een hele levens filosofie heb en dat ik elke dag een mantra opdreun om mij in deze harde wereld staande te houden..

Haha en dan ga ik ook nog de Vipassana meditatie voor de derde keer doen..  Ik denk dat het steeds moeilijker wordt om niet die stempel te krijgen..

  • Je bent gestopt met roken? Dan vind jij roken nu ook heel smerig en stinken? En de tijd die men eraan besteed zie je als verloren?
Ik moet zeggen dat ik geen hekel aan roken heb. Ik heb er wel een hekel aan als het roken lastig wordt omdat het voorrang krijgt op andere activiteiten. Bijv je loopt ergens naar binnen en moet wachten op de roker maar je ziet dat de rij langer wordt .. of je hebt eigenlijk haast maar roken krijgt nog even tijd en daarna moet er nog meer gehaast wordt. Dat soort dingen, verder vind ik het stiekem  nog wel lekker ruiken, verse rook 🙂
  • Je bent nog altijd single? Hoe kan dat nu zo’n leuke meid..
Aaargh!!  Ik ga hier niet eens op reageren…
  • Je gaat op een trektocht per paard? Dus je bent een paardenmeisje?

En dit was de laatste die in het rijtje kwam. Ik heb deze reactie echt wel 5 x gehad toen ik vertelde dat ik naar Kirgizie ging om 6 dagen een tocht per paard af te gaan leggen.

Ja..ik heb ooit paard gereden. Voordat ik dat ging doen turnde ik veel en omdat ik een blessure had die niet overging was ik genoodzaakt om daar mee te stoppen. Ik was toen een jaar of 10 of 11 en toen koos ik ervoor om te gaan paardrijden. En dus heb ik een aantal jaren een pony gehad.

En dus ben ik nu, 30 jaar later, een paardenmeisje…

Ps. Als de tocht per kameel had gekund had ik het ook gedaan.

Was ik dan een kamelenmeisje geweest?

Heb jij diezelfde gevoelens als men je ergens onder schaart?

Word jij vaak ingeschaald als een stereotype?

Stereotypes

Wil je meer van mijn overpeinzingen lezen?

Ja ik reis alleen. Ik ben single!

Elke dag mogen we weer opnieuw kiezen

Waarom mijn wereld nog zo positief is

Mind over Matter

Dat moment dat reizen mij gelukkig maakt

Of kan ik je inspireren om heerlijk naar de sauna te gaan? Dit was mijn mooiste sauna ever!

http://safeandhealthytravel.com/sauna-boven-zee-bastad-zweden/

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld kan genieten dan dat ik dat doe!

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *