5x Goed bedoeld reisadvies van thuisblijvers waar je niets aan hebt

Iedereen die reist, en dan met name alleen reist, kent het: het goed bedoelde reisadvies wat je krijgt. Of je er nu om vraagt of niet, je zal horen wat de ander vindt van de reis die jij gaat ondernemen. En dan met name hoe gevaarlijk het er is, hoe goed je moet oppassen voor alle slechte mensen of dieren die je ongetwijfeld tegen gaat komen. Ik weet dat het goed bedoeld is maar het is zo jammer dat er altijd een aantal mensen zullen zijn die hun reis er misschien niet om door laten gaan….

Het nieuws viert hoogtij in dagen van angst. Dat hebben we natuurlijk ook gemerkt in de begintijd van de corona. En nu nog steeds, er wordt volop gespeculeerd. Mensen luisteren naar alles en proberen er wat van te maken wat logisch klinkt en lijkt voor henzelf. Advies en nieuws wordt opgezogen als water wat je nodig bent om te overleven in tijden van onzekerheid. Het meeste nieuws wat gekeken en gelezen wordt heeft geen positieve inslag maar heeft te maken met moord en doodslag om het maar zo te zeggen. Mensen gaan dood en daar worden we bang van en dus gaan we anders handelen. Omdat dit het voorbeeld is van het nieuws, de nieuwsvoorlichting, zijn we geneigd dit ook te doen naar onze naasten.

Alleen maar waarschuwen voor de problemen, gevaren en wijzen op alle nare dingen zodat je misschien de goede kant op gaat bewegen.

5x Goed bedoeld reisadvies van thuisblijvers waar je niets aan hebt

5x goed bedoeld advies waar je niets aan hebt

Als ik ergens een hekel aan heb is het negatieve dingen aanhoren. Vaak ook nog dingen waar ik nooit mee in aanraking kom, wat een ver van mijn bed show is en wat ik dan vaak maar ter kennisneming aanhoor.

Als het zo is dat alles wat je aandacht geeft groeit…. Waarom blijven we dit dan doen?? Ik doe het al jaren niet meer negatieve dingen aandacht geven in mijn leven… En sinds een jaar ben ik mij ervan bewust en doe ik het heel bewust niet meer. Ik richt mijn aandacht op het goede en het positieve. Zo voel ik dat mijn leven er positiever van wordt, ik zie meer openingen om de goede / fijne kant op te gaan.

Uiteraard heb ik wel eens momenten dat ik even negatief ben, juist de foute kanten zie…maar veelal stap ik er snel overheen en richt ik mijn aandacht op iets anders… Iets moois, iets positiefs.. iets waar ik wat mee kan en wil.

Ik hoop dat, met mij, veel mensen dit gaan zien en veranderen in hun eigen leven. Uiteraard snap ik dat het lastig is om uit een vast patroon te komen… Je ziet eerst niet wat er gebeurt en welke processen gaande zijn. Het is bij mij ook een proces wat al jaren gaande is en nu nog steeds groeiende is. Gelukkig zijn er al heel veel mensen die het anders beleven en de wereld anders zien.

Hopelijk komt het besef bij meer mensen en zal dit de wereld langzaam veranderen in een wereld die het positieve benadrukt en vergroot!

De wereld is een mooie en goede plek om te vertoeven!

Maar om terug te komen op de adviezen die ik kreeg van mensen om mij heen.. Ik heb de top 5 van aan mij gegeven goed bedoeld reisadvies op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd hoeveel jij er van herkend! Kreeg jij deze adviezen ook? En als je dan toch de grote boze wereld in bent gegaan… Hoeveel heb jij dan gehad aan dit advies?

1 – Het is er heel gevaarlijk er heerst veel criminaliteit in dat land

Onbekend maakt onbemind denk ik dan maar  want vaak als ik vraag aan diegene of die zelf in betreffende land is geweest dat is 90% van de antwoorden nee. Maar als je het nieuws moet geloven dan zijn er elke dag meerdere verkrachtingen in de metro van India, kun je als vrouw niet veilig over straat in de straten van Delhi. Ben je je leven niet veilig in Havana, de hoofdstad van Cuba of zal je zeker beroofd worden als je in Bogota, Colombia bent.

De andere kant is van het goed bedoeld reisadvies is dit:

Als mensen die er zijn geweest mij vertellen over hun reis naar dat betreffende land is het de omgekeerde wereld die ik hoor. Zij vertellen mij dat het zo gaaf was, dat het een goede keuze is en dat ik het geweldig ga vinden. Daarna komt er een opsomming van alle plekken die ik dan zeker ook moet ga bezoeken.

 

Maar oke, als ik dan de mensen zou hebben overtuigd van het feit dat het er best veilig is, uiteraard in acht nemen van hoe jij je beweegt in een land en op welke tijden jij nog op straat loopt dan is dat zeker nog niet alles wat een land onveilig maakt.

Goed bedoeld reisadvies van thuisblijvers

Goed bedoeld reisadvies #2

2 – Er zijn ook veel giftige/gevaarlijke dieren!!

Je stapt zomaar op een giftige spin of schorpioen als je niet oppast. Dan ben je vast ook nog te ver van een ziekenhuis af om het tegengif te krijgen. Zo makkelijk gaat dat… Ook op dat front is het land van jou keuze gevaarlijk!! Uiteraard kun je pech hebben… Het is mij nog nooit overkomen. In de eerste week van mijn reis in Namibie zag ik 2 schorpioenen, de ene was plat gereden en ik liep er langs op mijn slippers. En de tweede werd lastig gevallen door grote mieren en daarvoor stapte ik uit mijn 4-wheel drive om een filmpje van te maken, wederom op mijn slippers.

En ja, ik heb ook goede wandelschoenen bij mij zodat als ik ga wandelen ik die aan kan doen en goed beveiligd ben tegen schorpioenen of andere kleine maar zeer giftige beestjes!

Het is er gevaarlijk en er zijn giftige dieren!!
Ik zou niet durven als ik jou was!

Er zijn alleen maar gevaren te bedenken als je de mensen die je ‘goed bedoeld’ advies geven moet geloven. Reizen, en dan ook nog eens alleen, moet je echt niet doen!

Want…

3 – Je kent er niemand en je staat er dan helemaal alleen voor

Stel er gebeurd iets wat niet ’t leuk of fijn is moet je je beseffen dat er niemand is die je helpt… Want, de adviseerders zijn er niet. En de mensen uit het land waar jij je bevind op dat moment zijn allemaal crimineel.. Of zien jou alleen maar als die zak met geld, want dat zijn toeristen…op de toeristische plekjes waar alle rondreizen langs gaan.

Los van het feit dat ik ook die plekken bezoek, want ze zijn niet zomaar heel toeristisch, tref ik ook daar mensen aan die mij met alle plezier willen helpen mocht ik ergens om vragen. Als het niet de lokale mensen zijn die mij helpen dan zijn het wel mijn medetoeristen en hun gids die mij helpen!

Want ik was in een mum van een tijd weer uit de Sossusvlei toen ik mijzelf daar vastreed nog geen maand geleden!!

Weet dat er altijd iemand is die je wil helpen!! Het is zo goed om te bemerken dat waar je ook bent en wie je ook treft… Als je aangeeft dat je hulp nodig bent zal 99% van de mensen je helpen of naar iemand brengen die je verder helpt! Dit zijn de meest mooie en leerzame momenten op reis!

Besef weer dat we het allemaal samen doen, dat we eigenlijk 1 grote familie zijn en dat de meeste mensen goed zijn!!

Alleen al daarom zouden de mensen op reis moeten gaan die jou dit goed bedoeld advies geven 😂

4 – Het is heel moeilijk om in dat land solo te reizen.

Wat me ook vaak opvalt is dat er vaak gezegd wordt dat het andere land waar je dan naartoe gaat slechter te bereizen is. Alles is er lastig, de straten zijn er slecht en het internet werkt niet. Het toerisme is daar niet ingesteld op toeristen van buitenaf en zullen niet snappen wat jij graag wil.

Ook zullen de meeste mensen geen Engels kunnen dus is er geen mogelijkheid tot communicatie. Haha hoe leuk is het dan dat je met handen en voeten elkaar duidelijk maakt wat je wil en lachend daarna afscheid neemt!

Ik kan je zeggen dat ook juist deze reiservaringen super leerzaam zijn! Ik was in Kerala, Zuid India, en werd door mijn gids gebracht naar een industrieterrein. Hij was namelijk erg trots op dit terrein. Hij was dan ook zeer verbaasd toen ik zo de andere kant op liep en de huizen ging bekijken van de mensen die daar woonden. De kleine straatjes in liep en pas een half uur later met een blij gezicht terug kwam. Hoe leuk is het om de lokale buurt te zien, de mensen daar te verrassen met het feit dat ik graag zie hoe zij leven en ik nieuwsgierig ben naar hen! En zo leuk is het dan dat zij net zo nieuwsgierig zijn naar mij!

En als laatste tip op dit punt… Hoe lastiger iets is, hoe meer je uit je comfort zone stapt hoe beter jou herinnering aan deze reiservaring is!!

Uit je comfort zone stappen is The Best Thing Ever!

Goed bedoeld reisadvies van thuisblijvers

Goed bedoeld ReisAdvies #5

5 – Als Vrouw Alleen is het extra moeilijk..

En dan natuurlijk deze laatste… Die misschien juist wel als eerste had gemoeten. Deze krijg ik toch het meest van al het goed bedoelde reisadvies wat ik krijg.. Ga je alleen? Oh en dan ook nog juist naar dat soort landen?

Uiteraard heeft het voor en nadelen maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik de voordelen ervan het meest gemerkt heb. Ik krijg hulp aangeboden omdat men denkt dat die vrouw het niet alleen kan.. Of omdat ze graag een vrouw helpen… Ik denk dat mannen veel minder vaak hulp aangeboden krijgen dan ik. Ik hoef maar ergens staan te kijken, zoekend rondkijken, en er komt vaak wel iemand op mij af die me graag wil helpen.

Dus dat het als vrouw extra moeilijk is vind ik de grootste misvatting ever!!

Het wordt ons aangepraat dat het moeilijker is, dat we makkelijker prooi vallen aan mannen of andere criminaliteit. Je bent er zelf bij, je ziet iets gebeuren, je voelt of het goed is of niet. Dit is voor een man het zelfde als voor een vrouw. Wij zijn er meer op getraind omdat wij er vaker op gewezen worden en door mannen soms op die manier bejegend worden.

Dat is ons voordeel!!

Doe daar dan ook je voordeel mee!!

Luister naar jezelf, luister naar je gevoel. Die spreekt altijd de waarheid. Hoe vaak je niet hoort van slachtoffers dat ze op een gegeven moment al wisten dat het niet goed zou gaan maar dat ze toch in de situatie bleven… Luister naar je lichaam en handel ernaar.

Richt je leven in zoals jij dat wil!

Het mooie van mijn leven op dit moment vind ik dat ik merk dat alles op zijn plek valt! Ik deel positiviteit, ik zoek positiviteit en mensen komen naar mij toe met mooie positieve verhalen en ervaringen!!

Als je meer wil weten over Zinvol Toeval zou je boeken van Hans Peter Roel moeten gaan lezen. Die heb ik vorig jaar gelezen en vond ik super leerzaam in inzichtgevend!!

Weet dat als jij in het juiste energetische ritme reist alles op zijn plek valt en alles klopt.  Dit geldt uiteraard voor op reis…maar ook in je dagelijkse leven! Hierop moet je vertrouwen en met een positieve blik tegemoet gaan. En weet dan dat als het een keer niet helemaal goed gaat dat dit een ander doel dient!! Maar dat weet je pas later als je inziet dat iets gebeurde om jou een bepaalde richting in te duwen 🙂

5x Goed bedoeld reisadvies van thuisblijvers waar je niets aan hebt

Heb jij ooit een reis of een activiteit uitgesteld of afgezegd door goed bedoeld reisadvies van een ander?

Als jij deze blog over goed bedoeld reisadvies leerzaam vond wil je hem dan voor mij delen?
Ik zou het super vinden als meer mensen hem lezen!!

Wil je meer inspiratie lezen? 

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jou Voordeel

Ga Mindful Wandelen – Tips voor meditatief wandelen

Geniet van het Moment – De Weg naar het Geluk

Mindful  Leven – Op zoek naar een Tiny Spot voor mij Tiny House

Tips voor Vrouwen – Veilig Wandelen als Vrouw Alleen

En lees ook deze:

https://safeandhealthytravel.com/mindful-leven-intens-medeleven-tonen-bij-negatief-nieuws/

Ik hoop dat jij ook volop geniet van deze mooie wereld!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *