Het ultieme souvenir!! Reizen – India

Dus eindelijk heb ik een Boedha beeld gekocht!!

Ik heb altijd al een mooi Boedha beeld willen hebben. Niet zo’n kleintje van brons die je veel ziet in de winkels in Nederland, niet dat ik die niet leuk vind. Heb ik namelijk ook wel 🙂 Maar een beeld wat dan ook echt uit Azie komt! Voor mij is dit echt het ultieme souvenir wat ik kan bezitten.

En uiteindelijk heb ik het voor elkaar! Ik heb er een gekocht. Afgelopen januari/februari (2015) was ik in India en toen was ik ook in Jodhpur. Ik zag daar voor het eerst een Boedha beeld met verschillende gekleurde stenen. Ik vond het een geweldig mooi beeld. Heel kleurrijk, echt anders dan de meeste beelden die je ziet. Ik ben een paar keer naar die winkel gegaan, ik twijfelde en wist niet wat ik moest doen. Hij was eigenlijk net iets te groot om de rest van de reis mee te nemen en te klein om op te sturen. Uiteindelijk was het tijd om door te reizen en had ik hem niet gekocht.

Maar ja…het blijft dan toch in je gedachten zitten en overal waar ik keek zocht ik eigenlijk naar een soortgelijk beeld. Ik zag ze niet veel maar bleef wel uitkijken.

Het Ultieme Souvenir

Uiteindelijk, 2 weken later, was ik in de provincie Kerala in de stad Cochin.  Wat een geweldige stad. Ik was er ook nog een keer tijdens een festival wat plaatsvond in een tempel dichtbij mijn hotel. Het feest was om de lente in te luiden, begreep ik. Elke dag werden er kleurrijke traditionele rituelen uitgevoerd. Ik zag vele olifanten, heel veel bloemen en kruiden en veel muziek!! En op de laatste avond dat ik er was een oorverdovend vuurwerk wat wel een half uur aanhield!

Cochin, India

Toen ik daar was ging ik naar de oude stad Cochin en bracht mijn chauffeur mij ook naar een galerij. Hij wist dat ik nog zocht naar een mooi beeld en dacht met mij mee. Ik zag al snel een beeld wat mij erg aansprak. De kleuren waren geweldig, het beeld had een kleed van kleurige stenen aan waarin mooie stempels gedrukt waren. Dit was mijn beeld!

Na een tijd onderhandelen over de prijs kocht ik dit beeld! Mijn ultieme souvenir!

Voor mij is dit nog altijd het ultieme souvenir. Wat ben ik blij met mijn mooie Boedha in mijn woonkamer. Het bepaalt de sfeer in mijn huis!

Voor mij is dit nog altijd het ultieme souvenir. Wat ben ik blij met mijn mooie Boedha in mijn woonkamer. Het bepaalt de sfeer in mijn huis!

Op de eerste foto zie je de rekenmachine er nog bij liggen en op de tweede foto zie je de verkoper de bon schrijven 🙂 En toen begon het. Boedha begon aan de reis naar Nederland. Hij werd per FedEx verzonden en zou bij mijn huis afgeleverd worden de dag nadat ik terug kwam uit India. Die dag zou ik ook een mooie kast bezorgd krijgen die ik kocht net voordat ik naar India ging. En die kast was geimporteerd uit India, geweldig toch? Kast en Boedha horen echt bij elkaar, zeg maar 🙂

Buddha statue

Nou ja, die dag dat de kast kwam kreeg ik nog geen bericht van FedEx en kwam Boedha niet. Ik stuurde een email naar de galerij en toen ik antwoord kreeg vertelden ze dat het allemaal iets langer duurde. Ze moesten een certificaat hebben van het ministerie om uit te sluiten dat het een archeologisch stuk betrof. Dat hadden ze nog niet eerder gedaan omdat ze een bruiloft hadden gehad. Tja…dat is Azie he? Alles op zijn tijd…en als er iets tussen komt dan is dat ook goed.

Een week later heb ik weer een mail gestuurd. Ze gaven toen aan dat het beeld verzonden was en stuurden een track &  trace code mee. Ik was super blij! Ik begon me wel ene beetje zorgen te maken. Je koopt wat, betaald en moet maar afwachten of het allemaal goed gaat dan. Maar alles kwam goed!!

IMG-20150227-WA0000

Toen ik de code invoerde bleek Boedha al in Dubai te zijn, via Mumbai was het daar al aangekomen. Wat was ik blij om dat te zien! Een paar uur later keek ik en zag ik dat Boedha al via Parijs in Nederland was! In Apeldoorn nog wel. Dit kon niet meer misgaan!!

Toen ik even later weer keek zag ik dat er toch een probleem was kennelijk. Er was een vertraging bij de inklaring, import.. Ik heb gelijk gebeld met de betreffende afdeling en ze vertelden me dat ze vragen hadden bij het pakket. Er stond op dat het een waarde van $30 bevatte maar omdat het toch een zwaar pakket was hadden ze daar vragen bij. Ik heb hen verteld wat ik betaald had en wat ik hoopte wat er in zat.

Ik kreeg een email adres en daar heb ik mijn rekening naartoe gestuurd en een foto van het beeld wat ik genomen had toen ik het kocht. Een uur later zag ik dat de status weer veranderde!! Het was vrijgegeven en stond weer op transport. Super!!

IMG_20150303_113713

Voor mij is dit nog altijd het ultieme souvenir.

Een dag later had ik het pakket in huis, mijn ultieme souvenir!! Wat was het spannend om het uit te pakken!! En nu heeft het een geweldige plek in mijn kamer.

De hele sfeer in mijn kamer is erdoor veranderd, geweldig!!

Voor mij is dit nog altijd het ultieme souvenir.

Kleurrijke Boedha

Ultieme souvenir

Ultieme souvenir

IMG_20150304_120637Zijn die details niet geweldig?

Mijn Ultieme Souvenir!

Wil je meer lezen over mijn reizen in India? Check mijn INDIA PAGINA

Andere inspiratie?

Duurzaam Reizen is HOT!

Geef je reis die extra dimensie: Contact met de lokale bevolking!

Pranayama: Hoe moeten we eigenlijk ademhalen?

Flexitarier: Doorbreken van de wetten der natuur??

Geniet van het moment… De weg naar het geluk!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *